Shuffle

Maak het volgende nummer een verrassing met Shuffle. Ideaal voor lange playlists, wat variatie in je luistergedrag of wanneer je buiten de gebaande paden wilt treden.

Je kunt Shuffle inschakelen voor een playlist, album of artiestenprofiel.

1. Klik op Shuffle  onderaan in de balk Wordt nu afgespeeld.
  2. Nummers worden nu in een willekeurige volgorde afgespeeld.
    Tip: Wil je zien wat er is veranderd? Bekijk de Afspeelwachtrij.
  3. Klik nogmaals op het pictogram om Shuffle weer uit te schakelen. De nummers worden weer teruggezet naar de oorspronkelijke volgorde.

Android: tik op SHUFFLE.

iOS: tik op .

Premium-abonnees kunnen Shuffle ook bedienen vanuit de balk Wordt nu afgespeeld:

1. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld onderaan het scherm (boven het menu).
    Opmerking: tik op de tablet op de albumhoes in het menu aan de zijkant.
  2. Tik op Shuffle  om de functie in te schakelen.
  3. Nummers worden nu in een willekeurige volgorde afgespeeld.
    Tip: wil je zien wat er is veranderd? Bekijk de Afspeelwachtrij.
  4. Tik nogmaals op Shuffle om de functie weer uit te schakelen. De nummers worden weer teruggezet naar de oorspronkelijke volgorde.

Is Shuffle de enige manier om te luisteren?

Nee! Als je een Premium-abonnee bent, kun je op ieder moment luisteren naar wat je wilt. Selecteer een nummer van een playlist of album, of luister naar het eerste nummer, en Spotify zal automatisch de daaropvolgende nummers afspelen volgens de door jou bepaalde volgorde. Je kunt ook kiezen voor Shuffle.

Heb je geen Premium?

Als je de gratis service gebruikt, kun je elke playlist via Shuffle beluisteren of een nummer van playlists zonder Shuffle-pictogram selecteren.

Voor het laatst bijgewerkt op: 26 augustus, 2020