Inhoud melden

Meld het als je een van de volgende dingen tegenkomt, zodat onze teams het probleem kunnen onderzoeken:

• Niet-werkende of onjuiste inhoud
  • Inbreukmakende, illegale of haatdragende inhoud

Opmerking: we nemen de zorgen van klanten over inhoud bijzonder serieus. Misbruik van dit meldingsproces kan ertoe leiden dat je Spotify-account wordt beëindigd.

Niet-werkende of onjuiste inhoud

Als een nummer of album niet goed wordt afgespeeld op Spotify, of als de bijbehorende informatie (zoals de titel, albumhoes of releasedatum) onjuist is, kun je dit aan ons melden.

Controleer eerst of er geen technisch probleem is:

• Zorg ervoor dat je app up-to-date is
  • Speel het nummer af op een ander apparaat of met onze Web Player
  • Speel het nummer af via een andere wifi- of dataverbinding

Als er geen technisch probleem is:

1. Ga naar ons contactformulier.
  2. Kies Een beschadigd nummer/album melden.
  3. Klik op IK HEB NOG STEEDS HULP NODIG.

Opmerking: als je een artiest bent, kan je label of distributeur je helpen om problemen met je muziek op te lossen.

Inbreukmakende, illegale of haatdragende inhoud

Meld afbeeldingen, playlists of teksten die in strijd zijn met ons inhoudsbeleid via de app.

1. Tik in een playlist of het artiestenprofiel op  (iOS) of  (Android).
  2. Tik op Misbruik melden. Er wordt een formulier geopend in je browser.
  3. Vul het formulier in en tik op Verzenden.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de titel van de playlist of de naam van de artiest.
  2. Selecteer Melden. Er wordt een formulier geopend in je browser.
  3. Vul het formulier in en tik op Verzenden.

Een juridische claim indienen voor inhoud

Breng ons op de hoogte van inhoud die inbreuk maakt op je intellectuele eigendomsrechten.

Elke melding wordt per geval bekeken. We kunnen niet meteen op elke melding reageren, maar we zullen op ons eigen oordeel afgaan en ongepaste inhoud verwijderen.

Een juridische claim indienen voor inhoud.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12 augustus, 2021