Premium werkt niet

Betaal je voor Premium, maar krijg je geen Premium-functies? Hier zijn enkele manieren om weer van de muziek te kunnen genieten.

Log uit en log daarna weer in

Zo kun je een update tussen je apparaat en account afdwingen.

Je inloggegevens controleren

Controleer of je de juiste inloggegevens gebruikt. Misschien heb je je bij Premium aangemeld met een ander account.

Je inloggegevens bekijken:

1. Log in op je accountpagina.
  2. Klik onder Account op Profiel bewerken.

Misschien heb je je per ongeluk met een tweede account aangemeld voor Premium.

Opmerking: er zijn verschillende manieren om je aan te melden, bijvoorbeeld met je e-mailadres, telefoonnummer, Facebook-profiel of Apple- of Google-account. Probeer hiermee in te loggen om je account te vinden.

Bekijk 'De status van je betaling controleren' hieronder als je zeker weet dat je geen ander account hebt.

Uitgenodigd voor Premium Family of Duo?

Controleer of de beheerder je niet van het abonnement heeft verwijderd.

Het kan ook zijn dat je geen toegang meer hebt omdat we je niet kunnen verifiƫren. Je kunt de beheerder vragen je opnieuw uit te nodigen, of een ander Premium-abonnement kiezen.

Controleer je de status van je betaling

Als je betaling voor Spotify op je bankafschrift wordt weergegeven als 'in behandeling', is deze mogelijk niet goed verwerkt.

Zodra je een betaling indient, wordt het bedrag door je bank 'in behandeling' genomen. Als de betaling mislukt, verloopt de status 'in behandeling' en wordt het bedrag aan je terugbetaald.

Betalingen via een partner

Als je een abonnement hebt via een partnerbedrijf (bijv. je telefoon- of internetprovider), worden je betalingen door dit bedrijf beheerd. Je kunt daar terecht voor je vragen over betalingen.

Zo kom je erachter wie je provider is en hoe je contact kunt opnemen:

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Kies onder Account Je abonnement beheren.
  3. Controleer de contactlink onder Betaling.

Betaal je met iDEAL?

Misschien wordt je eerste betaling automatisch teruggestort door je bank. Als dit gebeurt, hoef je je alleen maar opnieuw te abonneren. Je kunt contact opnemen met je bank voor meer informatie over de reden hiervoor.

Bij lopende betalingen kan iDEAL tot 5 dagen voor je factuurdatum beginnen met het verwerken van de betaling. Als de betaling mislukt, stopt je Premium-abonnement onmiddellijk en moet je je opnieuw abonneren.