Ik kan Spotify niet afspelen op mijn luidspreker

Selecteer je verbindingstype.

Controleer het volgende als Spotify Connect niet werkt:

• De software van alle apparaten is helemaal up-to-date. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Kijk of je de nieuwste versie van Spotify hebt.
  • Je luidspreker is ingeschakeld en is verbonden met het netwerk (je ziet mogelijk een verbindingsindicatielampje).
  • Als dit de eerste keer is dat er vanaf je apparaat wordt afgespeeld op de luidspreker, controleer dan of ze allebei zijn verbonden met hetzelfde netwerk.
  • Je luidspreker wordt ondersteund door Spotify. Dit kun je controleren op spotifygear.com of navragen bij de fabrikant.
  • Je probeert geen lokale bestanden af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Connect.
  • @SpotifyStatus. Hier plaatsen we berichten over problemen met het systeem.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding op het apparaat waar je vanaf speelt (zoals je mobiel, tablet of desktop.)

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Controleer de volgende zaken als je Bluetooth-verbinding niet werkt:

• De Bluetooth-apparaten bevinden zich op minder dan 1 meter van elkaar en zijn uit de buurt van wifirouters, pc's, magnetrons, koelkasten, enz. (om radiogolfinterferentie te voorkomen).
  • Er is geen obstakel dat de Bluetooth-communicatie beperkt. Als een apparaat zich in een hoes bevindt, moet je deze mogelijk verwijderen.
  • Beide apparaten zijn voldoende opgeladen of hebben stroom.
  • Schakel de Bluetooth-functie van de andere Bluetooth-apparaten uit.
    Opmerking: Bluetooth-audioapparaten kunnen niet tegelijkertijd op meerdere bronapparaten worden aangesloten. Zorg ervoor dat alle huidige verbindingen zijn verbroken om deze met een ander apparaat te gebruiken.
  • Als je een hoofdtelefoon gebruikt die is ingesteld met een ruisonderdrukkingsfunctie, zet je deze functie uit.
  • Sluit Spotify af terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd, probeer dan de verbinding opnieuw tot stand te brengen:

1. Schakel Bluetooth uit op je luidspreker.
  2. Zorg dat de Bluetooth-instellingen op je mobiel/tablet/pc zijn ingeschakeld en verwijder de informatie van de luidspreker.
    Tip: de instelling voor het verwijderen wordt vaak Vergeten genoemd.
  3. Schakel Bluetooth uit en weer in voor je mobiel/tablet/pc.
  4. Schakel Bluetooth weer in op je luidspreker.
  5. Het duurt ongeveer 20 seconden voor je mobiel/tablet/pc je luidspreker detecteert. Zodra het apparaat is gedetecteerd, selecteer je het om te koppelen.
  6. Open Spotify en speel een nummer af. Het geluid zou nu uit je luidspreker moeten komen.

Werkt dit niet?

Afhankelijk van je luidspreker, moet je deze mogelijk als standaardapparaat selecteren voor het apparaat waar je vanaf speelt, of de verbinding configureren om het delen van media mogelijk te maken. Zoek naar die opties in de Bluetooth-instellingen voor het apparaat waar je vanaf speelt (bijv. je mobiel, tablet of desktop.)

Bekijk de ondersteuningssite van je product voor hulp als het probleem aanhoudt.

Controleer het volgende als je problemen hebt met Spotify en je Chromecast-apparaat:

• Het apparaat waarvan je afspeelt, is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als je Chromecast.
  • Je Chromecast-apparaat is helemaal up-to-date.
  • Je hebt de nieuwste versie van Spotify.
  • @SpotifyStatus. Hier plaatsen we berichten over problemen met het systeem.
  • Je probeert geen lokale bestanden af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Chromecast.

Als er geen verbinding wordt gemaakt na het controleren, probeer dan het volgende:

• Start Spotify opnieuw op.
  • Sluit apps of browsertabbladen die je niet gebruikt af.
  • Start je Chromecast-app opnieuw op.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Reset je wifiverbinding.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Ga naar Google Help voor meer hulp bij problemen met Chromecast.

Ik wil afspelen vanaf de Spotify-desktopapp

Hoewel de Spotify-desktopapp geen Chromecast-apparaten kan vinden, kun je de muziek er wel mee bedienen:

1. Open Spotify op Chromecast met je telefoon, tablet of de web player aan de hand van deze stappen.
    Opmerking: Chromecast werkt alleen met de web player via de Chrome-browser.
  2. Gebruik de desktopapp om te beheren waar je naar luistert.

Kunnen anderen Spotify afspelen via mijn Chromecast?

Als de gastmodus is ingeschakeld op je Chromecast, kunnen apparaten in de buurt er verbinding mee maken zonder dat ze verbonden zijn met jouw wifinetwerk. Handig voor feestjes!

Bekijk de Veelgestelde vragen over de gastmodus voor meer informatie.

Controleer het volgende als AirPlay niet werkt:

• Alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
  • Alle apparaten zijn helemaal up-to-date.
  • @SpotifyStatus. Hier plaatsen we berichten over problemen met het systeem.

Als je na deze stappen nog problemen ervaart, helpt het volgende misschien:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je de juiste kabel gebruikt voor jouw apparaat als je AUX-kabel niet werkt. Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op je luidspreker af te spelen:

We zijn de beschikbaarheid van de ingebouwde Spotify-app op sommige luidsprekers en geluidssystemen aan het veranderen. Als je niet zeker weet of dit invloed op je apparaat heeft, neem je contact op met de fabrikant van je apparaat.