Muziek en podcasts downloaden

Als je Premium hebt, kun je je favoriete nummers, albums, playlists en podcasts downloaden, zodat je ze kunt beluisteren zonder internetverbinding.

Je kunt tot 10.000 nummers downloaden op maximaal 5 verschillende apparaten.

Opmerking: als je Spotify Free gebruikt, kun je podcasts downloaden op mobiel en tablet.

Opmerking: in het begin heb je een internetverbinding nodig om te kunnen downloaden. Om je muziek en podcasts als downloads te houden, moet je minstens eens per 30 dagen online zijn.

Selecteer hieronder je apparaat voor meer informatie:

Muziek downloaden

Opmerking: het is niet mogelijk om albums of podcasts te downloaden in de desktop-app.

1. Ga naar de playlist die je wilt downloaden.
  2. Schakel downloaden in .

Een groene pijl  geeft aan dat de download succesvol was.

De app in Offline modus zetten

Opmerking: in de Offline modus kun je alleen muziek afspelen die je hebt gedownload.

1. Open Spotify.
  2. Voor Mac: klik in het Apple-menu boven in het scherm op Spotify
    Voor Windows: klik op Bestand in het Windows-menu boven in het scherm.
  3. Selecteer Offline modus.

Muziek en podcasts downloaden

1. Ga naar de playlist, het album of de podcast die je wilt downloaden.
  2. Tik op  om te downloaden.
    Opmerking: op Android tik je op Download op  om een album of playlist te downloaden.

Een groene pijl  geeft aan dat de download succesvol was.

Opmerking: podcasts die je hebt gedownload worden automatisch opgeslagen in Bibliotheek

De app in Offline modus zetten

Opmerking: in de Offline modus kun je alleen muziek en podcasts afspelen die je hebt gedownload.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Afspelen.
  4. Schakel Offline modus in.

Downloaden met mobiele data

Downloaden met mobiele data is standaard uitgeschakeld. Zo schakel je het in:

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Geluidskwaliteit
  4. Schakel onder Downloaden de optie Downloaden via mobiel in.

Tip: we raden je aan om te downloaden via wifi om mobiele datakosten te voorkomen.

Werkt het niet?

Bekijk Ik heb hulp nodig met mijn downloads

Voor het laatst bijgewerkt op: 10 augustus, 2020