Playlists

Playlists zijn, simpel gezegd, muziekverzamelingen. Je kunt ze voor jezelf maken, je kunt ze delen en je kunt genieten van de miljoenen andere playlists die zijn gemaakt door Spotify, artiesten en muziekliefhebbers.

Tip: selecteer VOLGEN op een playlist om deze in Bibliotheek op te slaan. En orden alles met Playlistmappen.

Speciaal voor jou

De vele playlists die Spotify speciaal voor jou maakt, zoals Discover Weekly enRelease Radar, zijn gebaseerd op jouw luistergewoonten -- wat je leuk vindt, deelt, opslaat, zelfs wat je overslaat -- evenals die van mensen met dezelfde smaak.

Je kunt deze vinden in Bladeren, onder Ontdekken. Ze worden ook regelmatig uitgelicht op de startpagina van de mobiele Spotify-app en de web player

Gemaakt voor iedereen

Ze worden samengesteld door muziekdeskundigen van over de hele wereld en je kunt deze vinden in Bladeren. We hebben ze zelfs voor je gecategoriseerd in Genres en stemmingen.

Maak je eigen

Bekijk deze video voor het maken van een playlist in de mobiele app of kies hieronder je apparaat.

Een playlist maken

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Nieuwe playlist.
  2. Geef jouw playlist een naam en klik op MAKEN.
    Tip: pas deze aan met een coverafbeelding en een beschrijving.
  3. Je vindt de playlist nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan playlists

• Klik met de rechtermuisknop op een nummer, selecteer Toevoegen aan playlist en selecteer een playlist.
  • Of sleep het nummer naar een playlist.

Tip: inspiratieloos over wat je moet toevoegen? Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan de playlist. Het stelt nummers voor op basis van de naam van de playlist en de huidige trackvermeldingen.

Een playlist bewerken

• Als je een nummer wilt verwijderen, ga je naar de playlist en klik je met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen. Selecteer Verwijderen uit deze playlist.
  • Je kunt op een nummer klikken en het omhoog of omlaag slepen om de volgorde van de playlist te veranderen.
    Tip: bekijk hoe sorteren en filterenwerkt voor een andere manier om de volgorde van nummers in playlists te veranderen.

Een playlist verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist.
  2. Selecteer Verwijderen en vervolgens VERWIJDEREN om te bevestigen.

Tip: per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Een playlist maken

1. Klik op Bibliotheek aan de linkerkant in het menu.
  2. Klik op NIEUWE PLAYLIST rechtsbovenin.
  3. Geef je playlist een naam en klik op Maken.
  4. Je vindt de playlist nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan playlists

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer en selecteer Toevoegen aan playlist.
  2. Selecteer een playlist.

Nummers verwijderen

1. Ga naar de playlist en klik met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen uit deze playlist.

Een playlist verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist.
  2. Selecteer Verwijderen en vervolgens VERWIJDEREN om te bevestigen.

Tip: per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Opmerking: deze stappen zijn voor Premium. Als je Spotify gratis op een mobiel apparaat gebruikt, ga dan hier naartoe en scrol omlaag naar 'Playlist maken en bewerken'.

Een playlist maken

1. Tik op Bibliotheek   onder in het scherm.
  2. Tik op Playlists.
  3. Tik onder je bestaande playlist op PLAYLIST MAKEN.
  4. Geef je playlist een naam en tik op MAKEN.
  5. Je vindt de playlist nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan playlists

1. Tik op  rechts van een nummer.
  2. Selecteer Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Tip: inspiratieloos over wat je moet toevoegen? Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan de playlist. Het stelt nummers voor op basis van de naam van de playlist en de huidige trackvermeldingen.

Een playlist bewerken

Nummers verwijderen:

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Tik op  links van het nummer.
  4. Tik op Verwijderen om je keuze te bevestigen.

De volgorde van nummers veranderen:

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Houd  rechts van een nummer ingedrukt en sleep het omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

Een playlist verwijderen

1. In Bibliotheek  onder Playlists, tik op Bewerken in de rechterbovenhoek.
  2. Tik links van de playlist op  .
  3. Tik op Verwijderen.

Je kunt ook op  tikken in de rechterbovenhoek van de betreffende playlist en Playlist verwijderen selecteren.

Tip: per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Opmerking: deze stappen zijn voor Premium. Als je Spotify gratis op een mobiel apparaat gebruikt, ga dan hier naartoe en scrol omlaag naar 'Playlist maken en bewerken'.

Een playlist maken

1. Tik op Bibliotheek  in het menu onderaan in het scherm.
  2. Tik op Playlists.
  3. Tik op Nieuwe playlist  rechtsbovenin.
  4. Geef je playlist een naam en tik op MAKEN.
  5. Je vindt de playlist nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan playlists

1. Tik rechts van het nummer op  .
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Tip: inspiratieloos over wat je moet toevoegen? Tik op NUMMERS TOEVOEGEN bovenaan de playlist of bekijk de Aanbevolen nummers onderaan de playlist voor ideeën op basis van de naam van de playlist en de huidige trackvermeldingen.

Een playlist bewerken

Nummers verwijderen:

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Tik op  links van het nummer.

De volgorde van nummers veranderen:

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Houd  rechts van een nummer ingedrukt en sleep het omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

Een playlist verwijderen

1. Tik onder Playlists in Bibliotheek  op  rechts van de naam van de playlist.
  2. Selecteer Playlist verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen om je keuze te bevestigen.

Tip: per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.