Premium for Family

Met Premium for Family kunnen jij en maximaal 5 gezinsleden elk gebruikmaken van je eigen Premium-account. Allemaal voor één kortingsprijs.

Aan de slag

Je kunt een Premium for Family-abonnement nemen, beheren en betalen of lid worden van dat van iemand anders.

Elk lid van het abonnement moet:

• Op hetzelfde adres wonen.
  • Voldoen aan de leeftijdsvereiste en de andere vereisten in onze Algemene voorwaarden.

Als je een Premium for Family-abonnement opzet, word je de beheerder van het abonnement en ben je verantwoordelijk voor:

• De maandelijkse betalingen voor het abonnement.
  • Leden uitnodigen voor of verwijderen uit het abonnement.

Ga naar onze Premium for Family-pagina om je aan te melden.

Houd rekening met het volgende:

• Je kunt niet met cadeaubonnen  betalen voor Premium for Family.
  • Je kunt het abonnement niet combineren met proefabonnementen of met aanbiedingen, zoals studentenkorting.
  • Als je via een ander bedrijf een abonnement op Spotify Premium hebt afgesloten (bijv. via je internet-/mobiele provider), moet je dat abonnement annuleren om te kunnen upgraden naar Premium for Family.

Om lid te worden van een bestaand Premium for Family-abonnement, moet je op hetzelfde adres wonen als de beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten).

Alle leden hebben hun eigen persoonlijke account (zodat je niet de beheerder van het abonnement hoeft te vragen om een gebruikersnaam en wachtwoord).

Als je nog geen account hebt, krijg je de optie om een account te maken wanneer je lid wordt. Als je een account hebt en al Premium hebt, worden toekomstige betalingen bij de beheerder van het abonnement in rekening gebracht (en eventuele resterende Premium-tijd van vorige betalingen wordt hervat wanneer je het Family-abonnement verlaat).

Opmerking: als je via een ander bedrijf een abonnement op Spotify Premium hebt afgesloten, bijv. je mobiele provider, moet je dat abonnement annuleren om lid te worden van Premium for Family.

1. Vraag de beheerder om je uit te nodigen voor het abonnement.
  2. Je ontvangt een e-mail met een uitnodigingslink. Open de link en klik op UITNODIGING ACCEPTEREN. Je wordt omgeleid naar je accountpagina, waar je een bevestigingsscherm ziet.
    Opmerking: als je nog niet bent ingelogd of als je nog geen account hebt, word je gevraagd om in te loggen of je aan te melden voordat je de bevestiging ziet.
  3. Voer je gegevens in en klik op VERZENDEN om lid te worden van het Premium for Family-abonnement.

Houd rekening met het volgende:

• Je kunt maar eens per 12 maanden overstappen van het ene Family-abonnement naar het andere.
  • Je kunt het abonnement niet combineren met proefabonnementen of met aanbiedingen, zoals studentenkorting.
  • Als je via een ander bedrijf een abonnement op Spotify Premium hebt afgesloten (bijv. via je internet-/mobiele provider), moet je dat abonnement annuleren om te kunnen upgraden naar Premium for Family.

Je Premium for Family-abonnement beheren

De beheerder van het abonnement (degene die het heeft afgesloten) kan leden en abonnementsgegevens beheren via zijn/haar accountpagina.

Opmerking: alleen de beheerder van het abonnement (degene die het heeft afgesloten) kan de leden beheren.

Leden uitnodigen

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Klik op Premium for Family in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op UITNODIGING VERZENDEN.
  4. Voer het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen en klik op UITNODIGING VERZENDEN. Je ontvangt een bevestigingsmail als de persoon de uitnodiging accepteert en lid wordt van je abonnement.

Als degene die de uitnodiging accepteert dit doet op hetzelfde apparaat als waarop die is verzonden, moet de beheerder zich eerst hebben afgemeld van zijn/haar accountpagina.

Opmerking: de beheerder en alle leden van een Premium for Family-abonnement moeten op hetzelfde adres wonen.

Een lid verwijderen

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Klik op Premium for Family in het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer het lid dat je wilt verwijderen. Klik op VERWIJDEREN.

Tip: je krijgt in totaal 6 Premium-accounts voor één lage prijs, dus we raden je aan alle plekken te gebruiken om de meeste waar voor je geld te krijgen!

Het is niet mogelijk om de beheerder van een Premium for Family-abonnement te wijzigen. De huidige beheerder moet in dat geval eerst het abonnement opzeggen. Als op de volgende betaaldatum alle accounts zijn teruggezet naar de gratis, door advertenties ondersteunde service, kan een nieuwe beheerder een nieuw abonnement opzetten.

Het is niet mogelijk om het adres voor een bestaand Premium for Family-abonnement te wijzigen.

Als je bent verhuisd of de verkeerde gegevens hebt ingevoerd, moet je een nieuw account maken (annuleer van tevoren het abonnement op je oude account en log overal uit) en een Premium for Family-abonnement afsluiten op het nieuwe account.

Een Premium for Family-abonnement stopzetten of annuleren:

1. Log in op je abonnementspagina
  2. Selecteer WIJZIGEN OF ANNULEREN.
  3. Hier kun je kiezen of je naar een ander type betaald abonnement wilt overstappen, zoals een standaard Premium- of Premium for Students-abonnement, of terug wilt naar de gratis service van Spotify.

Opmerking: als je de beheerder van het abonnement bent en het abonnement annuleert, worden ALLE abonnementsleden op de eerstvolgende betaaldatum teruggezet naar de gratis service van Spotify. Als je niet de beheerder van het abonnement bent, zijn wijzigingen die je maakt alleen van invloed op jouw account.

Hulp nodig?

Elk lid van een Premium for Family-abonnement heeft zijn of haar eigen persoonlijke account, dus je kunt je bestaande account gebruiken. Al je accountgegevens blijven behouden, waaronder opgeslagen muziek, playlists en volgers.

Als je al bent geabonneerd op Premium op het moment dat je een uitnodiging accepteert, dan betaalt de beheerder vanaf dat moment voor jouw account.

Opmerking: als je via een ander bedrijf een abonnement op Premium hebt genomen (bijv. je internet-/mobiele provider of iTunes), moet je databonnement annuleren om een Family-abonnement te kunnen afsluiten of er lid van te worden.

Controleer eerst het volgende:

• Als je de uitnodiging accepteert op hetzelfde apparaat als waarop die is verzonden, moet de beheerder zich eerst hebben afgemeld van zijn/haar accountpagina.
  • Als je de mail met de link niet hebt ontvangen, kijk dan in de map met ongewenste mail.

Werkt het nog steeds niet? Probeer de uitnodiging opnieuw te versturen:

Opmerking: alleen de beheerder van het abonnement kan uitnodigingen sturen. Vraag de beheerder deze stappen te volgen als je uitgenodigd wilt worden voor een abonnement.

1. Ga naar je Premium for Family-accountpagina en selecteer het lid dat je opnieuw wilt uitnodigen.
  2. Klik op UITNODIGING OPNIEUW VERZENDEN.
  3. Als dat ook niet werkt, klik je op UITNODIGING ANNULEREN en nodig je het lid nogmaals uit door op UITNODIGING VERZENDEN te klikken en zijn/haar gegevens opnieuw in te voeren.

Zo werkt de facturering voor Premium for Family:

• We brengen alleen kosten in rekening bij de beheerder van het abonnement (degene die het abonnement heeft afgesloten) en nooit bij de leden.
  • We brengen de volledige kosten bij de beheerder in rekening, ongeacht het aantal personen dat lid wordt van het abonnement.
  • De maandelijkse betaaldatum is op of rond de datum dat de beheerder voor het eerst een abonnement nam.

Als je een Premium for Family-abonnement afsluit, maar al Premium hebt, kan de betaaldatum een paar dagen eerder zijn dan je gewend bent. Dit komt door het prijsverschil tussen Premium for Family en het reguliere Premium-abonnement dat je had.

Je kunt dit allemaal zien op je abonnementspagina.

Alle leden van een Premium for Family-abonnement moeten op hetzelfde adres wonen.

Als we de leden van een Premium for Family-abonnement niet kunnen verifiëren, worden ze uit het abonnement verwijderd.

Als dit gebeurt, kun je je Premium-functies terugkrijgen door te upgraden naar een eigen Premium-abonnement. Bekijk onze andere proefabonnementen en aanbiedingen.