Je Spotify-account beschermen

Bij Spotify vinden we de veiligheid van je persoonlijke gegevens erg belangrijk.

Daarom werkt ons beveiligingsteam 24 uur per dag en 7 dagen per week om Spotify, je account en je gegevens te beschermen tegen internetcriminelen. We zijn altijd op zoek naar verdachte activiteit.

Je kunt ook maatregelen treffen die je helpen je Spotify-account te beschermen en die ervoor zorgen dat je persoonlijke gegevens veilig blijven.

• Gebruik verschillende wachtwoorden voor iedere service en website

Als je hetzelfde wachtwoord gebruikt voor verschillende services, lopen ze allemaal gevaar als een van de services te maken krijgt met een beveiligingsprobleem. Zo zou je ook niet dezelfde sleutel gebruiken voor je huis, auto, kantoor etc.

• Gebruik een sterk wachtwoord

Dit betekent dat je een wachtwoord gebruikt dat redelijk zeldzaam is. Hackers maken doorgaans gebruik van automatisering om wachtwoorden te testen die vaak worden gebruikt. Over het algemeen geldt: hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens zorgt voor een hoog veiligheidsgehalte.

• Wijzig je wachtwoord regelmatig

Als een niet-geverifieerde bron toegang krijgt tot je wachtwoord, kan het regelmatig wijzigen van je wachtwoord de kans verkleinen dat het wordt gebruikt om toegang tot je account te krijgen.
  • Zorg ervoor dat je firmware/antivirus-software is bijgewerkt

Over het algemeen geldt: hoe vaker je je firmware/antivirussoftware bijwerkt, hoe veiliger je systeem is.

• Wees voorzichtig met het openen van links en bijlagen in e-mails

Als je een link opent in een e-mail die je doorverwijst naar een pagina waar je wordt gevraagd om persoonlijke gegevens in te voeren, zoals wachtwoorden of betalingsinformatie, controleer dan of de website legitiem is.

Opmerking: Spotify zal nooit om je persoonlijke gegevens vragen via e-mail. Er kan wel worden gevraagd om een deel van je betalingsgegevens, maar dit gebeurt alleen in ondersteuningskwesties. Omwille van je veiligheid zullen we nooit vragen naar volledige betalingsgegevens.

• Afmelden nadat je Spotify hebt gebruikt op openbare apparaten

Vergeet nooit om je af te melden nadat je Spotify hebt gebruikt, of je nu op je werk, op school of in de bibliotheek bent, of simpelweg apparaten gebruikt die niet van jou zijn. Zo voorkom je dat anderen toegang hebben tot je account.

We hebben het heel makkelijk voor je gemaakt om je wachtwoord te wijzigen of opnieuw in te stellen, zodat je dit op ieder gewenst moment kunt doen. We raden ook aan onze gids te lezen over verdachte e-mails van Spotify.

Deze aanbevelingen gelden niet alleen voor Spotify, maar ook voor andere internetdiensten.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 maart, 2018