Privacyinstellingen

Spotify is een fantastische manier om je lievelingsmuziek met mensen over de hele wereld te delen, maar soms wil je gewoon op de achtergrond blijven. Deze handleiding zorgt dat jij de volledige controle over je privacy krijgt.

Je Spotify-activiteit verbergen

Opmerking: desktop-app vereist

Iedereen kan je volgen op Spotify, maar dat betekent niet dat zij je activiteit kunnen zien als je dat niet wilt.

1. Open de Spotify-desktopapp.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op  > Instellingen.
  3. Klik onderSociaalop een knop om de instellingen aan te passen.
    • Maak een nieuwe afspeellijst automatisch openbaar
      Klik op UIT (grijs) om alle nieuwe afspeellijsten te verbergen.
    • Privésessie
      Klik op AAN (groen) om je luisteractiviteit tijdelijk te verbergen in je activiteitenoverzicht.
    • Mijn activiteit delen op Spotify
      Klik op UIT (grijs) om je luisteractiviteit nooit weer te geven in je Activiteitenoverzicht.
    • Toon mijn huidige topartiesten
      ​​​​​​​Klik op UIT (grijs) om de artiesten waar je het meest naar luistert te verbergen op je profielpagina.

Specifieke afspeellijsten verbergen

Je kunt bepalen welke afspeellijsten zichtbaar zijn voor anderen.

Klik op de desktop-app of webplayer met de rechtermuisknop op je afspeellijst en kies Privé maken.

Tik op je mobiel of tablet op  (iOS) of op  (Android) naast je afspeellijst en kies Privé maken.

Wat kan ik niet verbergen?

Je profielpagina is altijd zichtbaar voor andere Spotify-leden, ook als ze jou niet volgen. Hieronder vallen je gebruikersnaam, profielfoto, openbare afspeellijsten, onlangs beluisterde artiesten, personen die je volgt en je volgers.