Gegevens die je deelt met Spotify

Eén van de beste dingen van Spotify is dat we je speciaal op jou afgestemde inhoud kunnen bieden naarmate we jou en je luistergedrag beter leren kennen.

In dit artikel vind je een overzicht van de gegevens die we van je mogen verzamelen en  uitleg over hoe je instellingen met betrekking tot toestemming voor bepaalde gegevens kunt wijzigen.

Tip: dit artikel is slechts een handleiding. Lees ons Privacybeleid voor uitgebreide informatie over je relatie met ons.

Je Spotify-profiel en inhoud

Als je een Spotify-profiel hebt, zullen bepaalde gegevens altijd openbaar zijn:

• Je gebruikersnaam op Spotify of je naam en profielfoto van Facebook (als je account met Facebook is verbonden).
  • Een lijst met personen die je volgt en die jou volgen.
  • Je onlangs afgespeelde artiesten.

Andere gegevens die standaard zichtbaar zijn, kunnen verborgen worden. Waaronder:

• Afspeellijsten die je volgt of hebt gemaakt.
  • Muziek die je afspeelt (die standaard in de Vriendenfeed wordt weergegeven).
  • De topnummers en -artiesten op je profiel.
  • Inhoud die je plaatst, uploadt en/of bijdraagt aan de dienst.

Bekijk onze handleiding voor Privacyinstellingen als je de zichtbaarheid van deze gegevens wilt aanpassen.

Denk eraan:

gegevens die openbaar beschikbaar zijn, zoals je openbare afspeellijsten, kunnen worden gebruikt en gedeeld en er kan naar worden gelinkt door anderen op de dienst en op internet. Zelfs als je een afspeellijst verwijdert of privé maakt, hebben anderen die de lijst al volgen of er een link naar hebben, er waarschijnlijk nog toegang tot.

Onthoud ook dat afspeellijsten en andere gegevens die worden toegevoegd aan je Spotify-profiel gegevens kunnen bevatten (zoals je gebruikersnaam) waarmee anderen je kunnen vinden op Spotify of op andere diensten. Wees voorzichtig bij het gebruik van Spotify en wees je bewust van je instellingen.

Berichten

Je hebt volledige controle over hoeveel berichten je van ons ontvangt, waaronder meldingen en reclamemateriaal. Bekijk onze handleiding over Notificaties beheren.

Soms zullen onze partners je een bericht sturen. Deze e-mails bevatten altijd een link om je ervoor af te melden, dus klik daarop als je dat soort berichten niet meer wilt ontvangen.

Je apparaat

Spotify vraagt mogelijk om toestemming om bepaalde gegevens van je apparaat te gebruiken om bepaalde functies te bieden (zoals toegang tot de microfoon). We zullen zulke gegevens nooit gebruiken zonder je eerst om toestemming te vragen.

Je kunt deze toestemmingen beheren via het besturingssysteem van je mobiele apparaat. Ga voor meer informatie naar de ondersteuningssite voor jouw besturingssysteem.

Apptoestemmingen van derden

Spotify is trots op de ondersteuning van apps van derden, zodat jij gebruik kunt maken van innovatie functies. Als je je Spotify-account koppelt aan een app van derden, heeft die app misschien bepaalde toestemmingen nodig om te werken.

Je kunt toestemming voor deze apps intrekken vanaf je accountpagina. Tik op Apps in het menu aan de linkerkant en dan op TOESTEMMING INTREKKEN naast de betreffende applicatie.