Ik wil Spotify zonder Facebook gebruiken

Volg deze stappen als je de verbinding tussen je Spotify- en Facebook-account wilt loskoppelen:

1. Open de Spotify-desktop-app.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op  > Instellingen.
  3. Klik onder Sociaalop VERBINDING MET FACEBOOK VERBREKEN.

Opmerking: het is niet mogelijk om deze stappen op mobiel te doorlopen.

Zie je deze optie niet?

Dit betekent dat je je account via Facebook hebt gemaakt en daarom de verbinding niet kunt verbreken.

Als dit het geval is, moet je een nieuw account maken om Spotify zonder Facebook te gebruiken.

Denk aan het volgende voor je een nieuw account maakt

• Als je een Premium-abonnement hebt op je oorspronkelijke account, moet je dat opzeggen en je opnieuw abonneren op je nieuwe account.
  • Zorg dat je overal uitlogt voordat je een nieuw account aanmaakt, anders zien we niet dat je een nieuw account nodig hebt.
  • Het is niet mogelijk om twee accounts te maken met hetzelfde e-mailadres. Als je op je nieuwe Spotify-account hetzelfde e-mailadres wilt blijven gebruiken als op je Facebook-account, moet je eerst je oorspronkelijke Spotify-account sluiten.
  • Je zult je opgeslagen muziek, je afspeellijsten en je volgers van het oorspronkelijke account kwijtraken. Je kunt met je nieuwe account weer inhoud opslaan, maken en volgen.

Tip: Zorg dat je op je apparaat bij het juiste Facebook-account bent aangemeld als je je nieuwe Spotify-account via een nieuw Facebook-account wilt maken.

Facebook al gedeactiveerd?

Je kunt niet inloggen als je je Spotify-account via Facebook hebt gemaakt en het betreffende Facebook-account al hebt gedeactiveerd.

We raden je aan het Facebook-account tijdelijk opnieuw te activeren zodat je toegang hebt tot het Spotify-account dat je ermee hebt gemaakt en de bovenstaande stappen kunt doorlopen. Je kunt het Facebook-account weer deactiveren nadat je eventuele abonnementen hebt opgezegd en het Spotify-account hebt gesloten. Je kunt ook contact met ons opnemen en vragen of wij de stappen voor je kunnen doorlopen.