A GDRP 15. cikkével kapcsolatos információ

A magánélet védelme és személyes adataid biztonsága számunkra eddig és a jövőben is az egyik legfontosabb feladat. Alább találod azokat az adatokat, amelyeket a Spotifynak a GDPR 15. cikkének értelmében kötelezően meg kell adnia az adataid kezelésével kapcsolatban.

Annak megerősítése, hogy a veled kapcsolatos személyes adatokat feldolgozzuk-e vagy sem.

Ha igénybe veszed a Spotify szolgáltatást, feldolgozzuk a személyes adataid az alábbiakban felvázoltak szerint. Még több részletet az Adatvédelmi szabályzatunk tartalmaz.

Kategóriák, a feldolgozás célja, érintett címzettek és a személyes adatok begyűjtésének forrása

Alább olvashatsz arról, hogy veled kapcsolatban milyen kategóriájú személyes adatokat dolgozunk fel, mik a feldolgozás céljai, kik azok a címzettek, akiknek esetleg felfedjük a személyes adatokat, továbbá amikor nem tőled gyűjtjük be a személyes adatokat, mely forrásból származnak ezek az adatok.


A feldolgozás célja
Címzettek vagy a címzettek kategóriái* Az álnéven kezelt személyes adatok címzettjei*** Forrás (amennyiben nem közvetlenül tőled történt az adatok begyűjtése)


A Spotify szolgáltatás nyújtása és személyre szabása.

A Spotify szolgáltatáshoz kapcsolódó problémák megértése, diagnosztizálása, elhárítása és kijavítása.

A Spotify szolgáltatáshoz kapcsolódó új funkciók, technológiák és fejlesztések felmérése és kidolgozása.

Marketing-, promóciós és reklámcélok.

A törvényi előírásoknak és a bűnüldözési szervek megkereséseinek való megfelelés.

A külső partnerek felé fennálló szerződéses kötelezettségek (pl. licencszerződések) teljesítése, valamint a szellemi tulajdon megsértésére és kifogásolható tartalomra vonatkozó bejelentések kapcsán szükséges megfelelő intézkedések foganatosítása.

A kifizetésed feldolgozása.

Jogi követelések alapítása, érvényesítése vagy alátámasztása.

Üzleti tervezés és előrejelzés, valamint üzleti jelentések készítése.
 


Egyéb Spotify Group vállalatok a napi üzleti tevékenység során.

A nevünkben fellépő szolgáltatók, akiknek a részünkre nyújtandó szolgáltatás biztosítása érdekében hozzáférésre lehet szükségük bizonyos személyes adatokhoz.

Alkalmazások, amelyekről úgy döntesz, hogy összekapcsolod a fiókoddal, illetve amelyek használatával bejelentkezel a Spotifyba. (Külső felek alkalmazásai és készülékei)

A Támogatási közösség felhasználói, amennyiben nyilvánosan teszel közzé hozzászólásokat, kérdéseket, illetve tanácsokat a Támogatási közösségben. (A Spotify Támogatási közössége)

Ahol engedélyezted számunkra az előadók és kiadók híreinek és promóciós ajánlatainak küldését. (Előadók és kiadók)

A mobilszolgáltatód, illetve egyéb szolgáltató, ha a Spotify szolgáltatását rajta keresztül kaptad meg. (Spotify partnerek)

Joghatóság azon esetekben, amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ki kell adnunk adatokat, hogy ezáltal jogszabályi kötelezettségnek tegyünk eleget, illetve érvényes jogi eljárásra, például házkutatási parancsra, bírósági határozatra vagy idézésre megfelelően reagálni tudjunk. (Bűnüldözési és adatvédelmi hatóságok)
 

Ahol ez vállalat felvásárlása vagy fúzió kapcsán szükséges, a neked küldött megfelelő előzetes értesítés mellett. (Üzletünk felvásárlói)
 


Tudományos kutatók, például statisztikai elemzés és tudományos felmérés céljából. (Tudományos kutatók

Zeneipari partnerek, hogy bemutathassuk nekik, hogyan teljesít a számunkra licencelt tartalom, illetve lehetővé tehessük neked, hogy streamelt tartalmat hallgathass a Spotify szolgáltatás használatával. (Előadók és kiadók)

Marketing partnerek, hogy segíthessenek nekünk promóciós törekvésekkel és hirdetőkkel, akik lehetővé teszik, hogy ingyenes szolgáltatást kínálhassunk. (Szolgáltatók és hirdetőpartnerek)
 


Ha a fiókod létrehozásához egy külső szolgáltatót veszel igénybe, mi rajta keresztül fogjuk megkapni személyes adataidat, de csak akkor, ha beleegyeztél abba, hogy a külső szolgáltató megossza velünk az adatokat.*
 
A feldolgozás célja Címzettek vagy a címzettek kategóriái* Az álnéven kezelt személyes adatok címzettjei*** Forrás (amennyiben nem közvetlenül tőled történt az adatok begyűjtése)


A Spotify szolgáltatás nyújtása és személyre szabása.

A Spotify szolgáltatáshoz kapcsolódó problémák megértése, diagnosztizálása, elhárítása és kijavítása.

A Spotify szolgáltatáshoz kapcsolódó új funkciók, technológiák és fejlesztések felmérése és kidolgozása.

Marketing-, promóciós és reklámcélok.

A törvényi előírásoknak és a bűnüldözési szervek megkereséseinek való megfelelés.

A külső partnerek felé fennálló szerződéses kötelezettségek (pl. licencszerződések) teljesítése, valamint a szellemi tulajdon megsértésére és kifogásolható tartalomra vonatkozó bejelentések kapcsán szükséges megfelelő intézkedések foganatosítása.

Jogi követelések alapítása, érvényesítése vagy alátámasztása.

Üzleti tervezés és előrejelzés, valamint üzleti jelentések készítése.
 

Egyéb Spotify Group vállalatok a napi üzleti tevékenység során.

A nevünkben fellépő szolgáltatók, akiknek a részünkre nyújtandó szolgáltatás biztosítása érdekében hozzáférésre lehet szükségük bizonyos személyes adatokhoz.

Alkalmazások, amelyekről úgy döntesz, hogy összekapcsolod a fiókoddal, illetve amelyek használatával bejelentkezel a Spotifyba. (Külső felek alkalmazásai és készülékei)

A Támogatási közösség felhasználói, amennyiben nyilvánosan teszel közzé hozzászólásokat, kérdéseket, illetve tanácsokat a Támogatási közösségben. (A Spotify Támogatási közössége)

Joghatóság azon esetekben, amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ki kell adnunk adatokat, hogy ezáltal jogszabályi kötelezettségnek tegyünk eleget, illetve érvényes jogi eljárásra, például házkutatási parancsra, bírósági határozatra vagy idézésre megfelelően reagálni tudjunk. (Bűnüldözési és adatvédelmi hatóságok)
 

Ahol ez vállalat felvásárlása vagy fúzió kapcsán szükséges, a neked küldött megfelelő előzetes értesítés mellett. (Üzletünk felvásárlói)
 

Tudományos kutatók, például statisztikai elemzés és tudományos felmérés céljából. (Tudományos kutatók

Zeneipari partnerek, hogy bemutathassuk nekik, hogyan teljesít a számunkra licencelt tartalom, illetve lehetővé tehessük neked, hogy streamelt tartalmat hallgathass a Spotify szolgáltatás használatával. (Előadók és kiadók)

Marketing partnerek, hogy segíthessenek nekünk promóciós törekvésekkel és hirdetőkkel, akik lehetővé teszik, hogy ingyenes szolgáltatást kínálhassunk. (Szolgáltatók és hirdetőpartnerek)
 

Kaphatunk személyes adatokat Külső felek alkalmazásain, illetve az általad kapott reklámokon keresztül.
A feldolgozás célja Címzettek vagy a címzettek kategóriái* Az álnéven kezelt személyes adatok címzettjei*** Forrás (amennyiben nem közvetlenül tőled történt az adatok begyűjtése)


A Spotify szolgáltatás nyújtása és személyre szabása.

A törvényi előírásoknak és a bűnüldözési szervek megkereséseinek való megfelelés.

Jogi követelések alapítása, érvényesítése vagy alátámasztása.

A hamis kifizetésekre és a Spotify szolgáltatás csalárd módon való használatára is kiterjedő csalások észlelése.
 


Egyéb Spotify Group vállalatok a napi üzleti tevékenység során.

A nevünkben fellépő szolgáltatók, akiknek a részünkre nyújtandó szolgáltatás biztosítása érdekében hozzáférésre lehet szükségük bizonyos személyes adatokhoz.

Külső partnerek, akik segítségével megerősítheted a lakcímedet és akik lehetővé teszik számodra bizonyos előfizetések használatát a Spotify szolgáltatáson belül. (Spotify partnerek)

Joghatóság azon esetekben, amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ki kell adnunk adatokat, hogy ezáltal jogszabályi kötelezettségnek tegyünk eleget, illetve érvényes jogi eljárásra, például házkutatási parancsra, bírósági határozatra vagy idézésre megfelelően reagálni tudjunk. (Bűnüldözési és adatvédelmi hatóságok)
 

Ahol ez vállalat felvásárlása vagy fúzió kapcsán szükséges, a neked küldött megfelelő előzetes értesítés mellett. (Üzletünk felvásárlói)
 

N/A Kaphatunk személyes adatokat külső alkalmazáson keresztül.

Olyan adatok, amelyek hangfunkciók használatát teszik lehetővé, amennyiben ilyen funkciók elérhetőek a te piaci régiódban.

A feldolgozás célja Címzettek vagy a címzettek kategóriái* Az álnéven kezelt személyes adatok címzettjei*** Forrás (amennyiben nem közvetlenül tőled történt az adatok begyűjtése)

 
A Spotify szolgáltatás nyújtása és személyre szabása.

A Spotify szolgáltatáshoz kapcsolódó új funkciók, technológiák és fejlesztések felmérése és kidolgozása.

Marketing-, promóciós és reklámcélok.

A törvényi előírásoknak és a bűnüldözési szervek megkereséseinek való megfelelés.

Jogi követelések alapítása, érvényesítése vagy alátámasztása.
 

Egyéb Spotify Group vállalatok a napi üzleti tevékenység során.

A nevünkben fellépő szolgáltatók, akiknek a részünkre nyújtandó szolgáltatás biztosítása érdekében hozzáférésre lehet szükségük bizonyos személyes adatokhoz.

Joghatóság azon esetekben, amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ki kell adnunk adatokat, hogy ezáltal jogszabályi kötelezettségnek tegyünk eleget, illetve érvényes jogi eljárásra, például házkutatási parancsra, bírósági határozatra vagy idézésre megfelelően reagálni tudjunk. (Bűnüldözési és adatvédelmi hatóságok)
 

Ahol ez vállalat felvásárlása vagy fúzió kapcsán szükséges, a neked küldött megfelelő előzetes értesítés mellett. (Üzletünk felvásárlói)
 

N/A

Kaphatunk személyes adatokat külső alkalmazáson keresztül.

Az általad eszközölt kifizetések feldolgozásához, illetve az előfizetéseid adminisztrálásához szükséges adatok.

A feldolgozás célja Címzettek vagy a címzettek kategóriái* Az álnéven kezelt személyes adatok címzettjei*** Forrás (amennyiben nem közvetlenül tőled történt az adatok begyűjtése)


A kifizetésed feldolgozása.

A Spotify szolgáltatás nyújtása és személyre szabása.

A törvényi előírásoknak és a bűnüldözési szervek megkereséseinek való megfelelés.

A külső partnerek felé fennálló szerződéses kötelezettségek (pl. licencszerződések) teljesítése, valamint a szellemi tulajdon megsértésére és kifogásolható tartalomra vonatkozó bejelentések kapcsán szükséges megfelelő intézkedések foganatosítása.

Jogi követelések alapítása, érvényesítése vagy alátámasztása.

Üzleti tervezés és előrejelzés, valamint üzleti jelentések készítése.
A hamis kifizetésekre és a Spotify szolgáltatás csalárd módon való használatára is kiterjedő csalások észlelése.
 


Egyéb Spotify Group vállalatok a napi üzleti tevékenység során.
 
A nevünkben fellépő szolgáltatók, akiknek a részünkre nyújtandó szolgáltatás biztosítása érdekében hozzáférésre lehet szükségük bizonyos személyes adatokhoz.

A mobilszolgáltatód, illetve egyéb szolgáltató, ha a Spotify szolgáltatását rajta keresztül kaptad meg. (Spotify partnerek)

Joghatóság azon esetekben, amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ki kell adnunk adatokat, hogy ezáltal jogszabályi kötelezettségnek tegyünk eleget, illetve érvényes jogi eljárásra, például házkutatási parancsra, bírósági határozatra vagy idézésre megfelelően reagálni tudjunk. (Bűnüldözési és adatvédelmi hatóságok)
 

Ahol ez vállalat felvásárlása vagy fúzió kapcsán szükséges, a neked küldött megfelelő előzetes értesítés mellett. (Üzletünk felvásárlói)
 

N/A Ha úgy döntesz, hogy kézhez kapott számlával (utánvéttel) fizetsz egy szolgáltatásért vagy funkcióért, előfordulhat, hogy adatokat kapunk a kifizetéseket kezelő partnereinktől annak érdekében, hogy számlákat küldhessünk neked, feldolgozhassuk a kifizetéseidet és az általad vásárolt szolgáltatást nyújthassuk neked.

Olyan adatok, melyek segítségével nyereményjátékokban, felmérésekben és sorsolásokon vehetsz részt.

A feldolgozás célja Címzettek vagy a címzettek kategóriái* Az álnéven kezelt személyes adatok címzettjei*** Forrás (amennyiben nem közvetlenül tőled történt az adatok begyűjtése)

 
Kutatások, nyereményjátékok, felmérések és sorsolások lebonyolítása.

A törvényi előírásoknak és a bűnüldözési szervek megkereséseinek való megfelelés.

Jogi követelések alapítása, érvényesítése vagy alátámasztása.
 

 
Egyéb Spotify Group vállalatok a napi üzleti tevékenység során.

Alkalmazások, amelyekről úgy döntesz, hogy összekapcsolod a fiókoddal, illetve amelyek használatával bejelentkezel a Spotifyba. (Külső felek alkalmazásai és készülékei)

Ahol engedélyezted számunkra az előadók és kiadók (Előadók és Kiadók) vagy más promóciós partnerek híreinek és promóciós ajánlatainak küldését. (Előadók és kiadók)

A nevünkben fellépő szolgáltatók, akiknek a részünkre nyújtandó szolgáltatás biztosítása érdekében hozzáférésre lehet szükségük bizonyos személyes adatokhoz.

Joghatóság azon esetekben, amikor jóhiszeműen úgy véljük, hogy ki kell adnunk adatokat, hogy ezáltal jogszabályi kötelezettségnek tegyünk eleget, illetve érvényes jogi eljárásra, például házkutatási parancsra, bírósági határozatra vagy idézésre megfelelően reagálni tudjunk. (Bűnüldözési és adatvédelmi hatóságok)
 

Ahol ez vállalat felvásárlása vagy fúzió kapcsán szükséges, a neked küldött megfelelő előzetes értesítés mellett. (Üzletünk felvásárlói)
 

N/A

Kaphatunk személyes adatokat Külső felek alkalmazásain, illetve az általad kapott reklámokon keresztül, a promóciótól függően.

 * Ne feledd, hogy a Spotify szolgáltatáson keresztül megosztott bizonyos személyes adataid nyilvánosan elérhetők a felhasználók és a nem felhasználók számára. Ilyen adat például a felhasználóneved, a profilképed, az általad követett személyek és a téged követő személyek, az általad legutóbb lejátszott előadók, valamint a nyilvános műsorlistáid. További részletekért lásd az Adatvédelmi szabályzatunk 5. szakaszát.

** Az ilyen típusú személyes adatokat a következők függvényében feldolgozhatjuk: Spotify beállításaid, eszközbeállításaid, valamint az a tény, hogy aktívan részt veszel-e pl. nyereményjátékokban vagy felmérésekben.

*** Az „álnevesített formátum” használata során úgy adunk meg adatot, hogy azt nem lehet adott Spotify-felhasználóhoz kötni további információ használata nélkül, amely információt azonban nem adunk ki a másik félnek.

Nemzetközi adatátvitel 

A fentiekben leírtak szerint a Spotify megoszthat személyes adatokat globális szinten a Spotify Group egyéb vállalataival, szolgáltatóinkkal és partnereinkkel stb. A személyes adatok Európai Gazdasági Térségből (EGT) történő átvitele esetén gondoskodunk arról, hogy az adatátvitel a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően történjen, továbbá megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket foganatosítunk, és különös figyelmet fordítunk arra, hogy érvényt szerezzünk a megfelelő adatvédelmi rendelkezéseknek, mint például az Európai Bizottság által jóváhagyott Általános szerződési feltételek. 

A személyes adatok megőrzésének feltételei 

Csak addig őrizzük meg a személyes adataid, ameddig ezek szükségesek a Spotify szolgáltatás neked történő biztosításához, illetve jogszerű és alapvető üzleti célok érdekében, amilyen például a Spotify szolgáltatás teljesítményének fenntartása, az új funkciókra és ajánlatokra vonatkozó, az adatok mérlegelésével való üzleti döntéshozatal, a jogi kötelezettségeinknek való megfelelés, valamint a jogviták rendezése. A megőrzési időtartam meghatározásához alkalmazott feltételek például:

  • Az alapértelmezett adatmegőrzési időtartamok meghatározása során a lehető legkisebb adatmennyiség elérése volt a cél.
    Belső rendszereink úgy vannak beállítva, hogy a személyes adatok alapértelmezés szerint rövid időn (90 napon) belül törlésre kerüljenek, kivéve akkor, ha jogszerű üzleti okból hosszabb adatmegőrzési időtartamot adtak meg.
  • Meg kell őriznünk adatokat annak érdekében, hogy biztosíthassuk az ügyfelek által elvárt szolgáltatást? 
    A személyes adatokat megfelelő időtartamig megőrizzük, hogy testre szabott szolgáltatást biztosíthassunk ügyfeleinknek az idő függvényében. Rendszerint egy adott fiók élettartamáig őrizzük meg a lejátszási előzményeket például azért, hogy az ügyfelek által kedvelt visszatekintő műsorlistákat állíthassunk össze – ilyen például a Nyári visszatekintőd és az év végi Összefoglaló kampány –, továbbá személyre szabott ajánlásokat adhassunk az aktuális zenehallgatási szokások alapján.
  • Tudják az ügyfelek önállóan frissíteni vagy törölni az adatokat? 
    Ahol az ügyfelek megtekinthetik és saját maguk frissíthetik a személyes adatokat, az ügyfél dönti el, hogy meddig őrizzük meg az információt. Például a Spotify fiókodhoz használatos e-mail címed és profiladataid addig őrizzük meg, ameddig te magad meg nem kívánod változtatni ezeket.
  • Van a Spotifynak az adatok megőrzésére, illetve törlésére vonatkozó jogi vagy szerződéses kötelezettsége?
    Ilyenek például az adott joghatóságban kötelező érvényű adatmegőrzési jogszabályok, adott vizsgálathoz kapcsolódó adatok megőrzését előíró kormányzati rendeletek, illetve bírósági eljárás céljából megőrzött adatok. Ha pedig jogszabály kötelez minket a jogellenes tartalom törlésére, eleget teszünk ennek a kötelezettségnek.

A jogaid

Az Általános adatvédelmi rendelet értelmében vannak bizonyos jogaid a személyes adataid feldolgozására vonatkozóan. A vonatkozó jogszabályok által megengedett, illetve korlátozott mértékben az alábbi jogokkal rendelkezel:

  • A hozzáférés joga - jogod van az általunk kezelt személyes adataiddal kapcsolatos tájékoztatásra, valamint jogod van hozzáférést kérni az adatokhoz;
  • A helyesbítéshez való jog - jogod van a pontatlan vagy hiányos személyes adataid módosítását vagy frissítését kérni tőlünk;
  • A törléshez való jog - jogod van a személyes adataid törlését kérni tőlünk;
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog - jogod van arra kérni minket, hogy átmenetileg vagy végleg szüntessük be a személyes adataid egészét vagy egy részét érintő adatkezelést;
  • A tiltakozáshoz való jog -
    • jogod van a saját helyzeteddel kapcsolatos okokra hivatkozva bármikor tiltakozni nálunk a személyes adataid kezelése ellen;
    • jogod van a személyes adataid közvetlen üzletszerzési célokat szolgáló adatkezelése ellen tiltakozni;
  • Az adathordozhatósághoz való jog - kérheted a személyes adataid másolatát elektronikus formátumban, valamit jogod van átvinni ezeket a személyes adatokat egy másik fél szolgáltatásában való felhasználásra

Ha aggályaid vannak azzal kapcsolatban, hogyan dolgozzuk fel személyes adataidat, reméljük, hogy továbbra is együttműködsz velünk ezen aggályok eloszlatása érdekében. Mindazonáltal fordulhatsz a Svéd Adatvédelmi Hatósághoz (Datainspektionen) vagy a helyi adatvédelmi szervhez is, akiknél jogod van panaszt tenni.

Ha további információt szeretnél a fent leírt jogaiddal, illetve azzal kapcsolatban, hogy ezen jogok fényében milyen szabályozási lehetőségeket biztosítunk a Spotify felhasználóinak, lásd „A jogaid” c. részt az Adatvédelmi központban. Ha kérdéseid vannak az adatvédelemmel, a jogaiddal, illetve a jogaid érvényesítésével kapcsolatban, lásd az Adatvédelmi szabályzatunk 3. szakaszát, vagy fordulj az Adatvédelmi tisztviselőnkhöz az Adatvédelmi központban található Kapcsolatfelvétel űrlapon.

Automatizált döntéshozatal

Jogod van arra, hogy ne legyél kitéve kizárólag automatizált döntéshozatal alapján született döntésnek, beleértve a profilalkotást, ahol a döntésnek jogi behatása lenne rád, vagy hasonlóan jelentős hatással bírna. A Spotify azonban nem végez ilyen jellegű automatizált döntéshozatalt a Spotify szolgáltatás keretében.

Személyes adataid másolatának megszerzése

Amennyiben még nem igényelted a személyes adataidat, viszont szeretnéd megkapni ezeket az adatokat, egy ZIP fájl formájában megkaphatod a személyes adataid zömének másolatát az automatizált Adataim letöltése funkció használatával, amelyet a fiókod oldalán az Adatvédelmi beállítások menüpontban találsz. A letöltött adatállomány magába foglalja a műsorlistáiddal kapcsolatos adatokat, a streaming- és keresési előzményeket, a Gyűjteményembe mentett elemek listáját, a követőid számát, az általad követett egyéb felhasználók és előadók számát és nevét, valamint a fizetési és előfizetési adataidat. Ha részletesebb tájékoztatást szeretnél arról, hogy mit tartalmaznak a letöltés egyes fájljai, lásd Az adataim értelmezése c. részt.

Ha az Adataim letöltése funkciónk használatával vagy a támogatási csapatunkon keresztül már igényelted a személyes adataid másolatát, kapnod kellett vagy hamarosan kapni fogsz egy e-mailt, amely tudatja veled, hogy készen állnak az adatok a letöltésre.

Ha szeretnéd megkapni a Spotify szolgáltatás biztosítása és hibaelhárítása érdekében általunk begyűjtött technikai naplóadatokat, a kiterjesztett lejátszási előzményeket, illetve ha az adatokra vonatkozóan speciális kérésed van, fordulj az Ügyfélszolgálatunkhoz, vagy küldj nekünk e-mailt a privacy@spotify.com címre a kérésed részletezésével.

Látogass el az Adatvédelmi központunkba, ahol további tudnivalókat találsz a személyes adatok Spotify szolgáltatásban való feldolgozásával, valamint a preferenciáid kezelésének módjával kapcsolatban. 


 

Utoljára frissítve: 2020. november 26.

Hasznos volt ez a cikk?