Musiikki ei soi

Jos Spotify-sovellus temppuilee, tämä opas voi auttaa pääsemään eroon riitasoinnuista.

Vinkki: Jos ongelma koskee offline-musiikin toistamista, tutustu oppaaseen Offline-musiikin vianmääritys.

Tarkista, onko kyseessä yhteysongelma

• Näet seuraavan virheviestin: Spotify on offline-tilassa tai Ei internetyhteyttä.
  • Kaikki kappaleet ovat harmaana.
  • Mitään ei tapahdu, kun valitset toistopainikkeen (tai painike muuttuu hetkellisesti taukopainikkeeksi, mutta palautuu sitten toistopainikkeeksi).

Jos oireet täsmäävät, kokeile seuraavaa:

• Suosittelemme musiikin striimaukseen Wi-Fi- tai vähintäänkin 3/4G-yhteyttä.
  • Varmista, että Spotify ei ole offline-tilassa.
  • Sammuta laitteen Wi-Fi-yhteys. Odota 30 sekuntia ja käynnistä se sitten uudelleen.
  • Käynnistä reititin uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Jos käytät palomuuria, varmista, että Spotify on määritetty poikkeukseksi sen asetuksissa.
    Huomautus: Jotkin julkiset tai jaetut verkot (esim. kouluissa tai työpaikoilla) voivat rajoittaa pääsyä tiettyihin palveluihin. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä verkon ylläpitäjään.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä. Jos sovellus toimii eri yhteydellä, voit jatkaa selvitystä ottamalla yhteyttä alkuperäisen Wi-Fi-yhteyden palveluntarjoajaan.
  • Jos käytät mobiilidataa, tarkista, ettei datakatto ole tullut vastaan.
    Vinkki: Suosittelemme käyttämään Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatan sijaan.

Jos kyseessä ei ole yhteysongelma

Jos näet muita kuin yllä mainittuja virheviestejä, ääni pätkii tai ääntä ei kuulu lainkaan, kokeile seuraavaa:

• Kirjaudu ulos ja sen jälkeen takaisin sisään.
  • Kirjaudu ulos kaikkialta. On mahdollista, että tilisi on käytössä muualla, minkä vuoksi toisto on keskeytynyt nykyisellä laitteellasi.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä laite uudelleen.
  • Asenna sovellus uudelleen.
    Huomautus: Jos olet ladannut musiikkia offline-kuunteluun, se on ladattava uudelleen, kun sovellus asennetaan uudelleen.

Eikö ongelma vieläkään ratkennut?

Tarkista laitteesi

• Tarkista, ettei Spotify soi jossain muualla Spotify Connectin kautta.
  • Varmista, että laitteesi ääniasetuksista on valittu oikea äänilähtö. Saat apua ääniasetusten määrittämiseen laitteesi käyttöoppaasta tai valmistajalta.
    Vinkki: Käytätkö Windowsia? Napsauta tehtäväpalkin kaiutinkuvaketta ja valitse Mikseri. Spotifylla on täällä oma äänikanava. Tarkista, että äänenvoimakkuuden taso on korkea eikä sitä ole vaimennettu.
  • Toimiiko äänentoistolaitteesi kunnolla? Kokeile toistaa ääntä eri laitteella tai eri lähteestä.
  • Jos laitteellasi on alle 1 Gt vapaata muistia, sillä voi olla vaikutusta striimaukseen. Kannattaa poistaa tarpeettomia tiedostoja ja sovelluksia.
  • Varmista, että laitteesi käyttöjärjestelmä ja muu ohjelmisto on täysin ajan tasalla.
    Vinkki: Tietokoneiden kohdalla kannattaa tarkistaa, että äänikortin ajuriohjelmisto on ajan tasalla. Saat tähän apua laitteesi käyttöoppaasta tai valmistajalta.
  • Varmista, että laitteesi täyttää Spotifyn järjestelmävaatimukset.
  • Jos toistat musiikkia etänä, tarkista Spotifyn tuetut yhteystyypit.

Tarkista sovellus

Vinkki: Jos kuuntelet musiikkia selaimessa, saat tarkempia ohjeita verkkosoittimen oppaasta.