Äänenlaatuasetukset

Kuuntele musiikkia sellaisena kuin se on tarkoitettu kuunneltavaksi ottamalla käyttöön korkealaatuinen äänentoisto tai säästä dataa äänenlaatua vähentämällä.

Mobiililaitteilla ääntä voi hienosäätää myös taajuuskorjaimella. Premium-käyttäjät voivat myös tasata äänenvoimakkuuden ja säätää sen olemaan yleisesti kovempi tai hiljaisempi.

Katso tarkemmat ohjeet näiden asetusten muokkaamiseen valitsemalla laitteesi alta.

Huomautus: Äänenlaatuasetuksia ei voi säätää, kun Spotify Connect on käytössä.

Työpöytäsovelluksen vakiolaatu on Ogg Vorbis 160 kbit/s.

Premium-tilaajat voivat ottaa käyttöön laadukkaan suoratoiston, jonka tiedonsiirtonopeus on 320 kbit/s:

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nuolipainiketta  ja valitse Asetukset.
  2. Napsauta Musiikin äänenlaatu -kohdassa Laadukas suoratoisto (vain Premium) -vaihtoehto päälle  tai pois päältä .

Äänenvoimakkuus

Premium-ominaisuus

Soita kaikki kappaleet samalla äänenvoimakkuudella:

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nuolipainiketta  ja valitse Asetukset.
  2. Napsauta Musiikin äänenlaatu -kohdassa Tasaa äänenvoimakkuus päälle  tai pois päältä .
  3. Voit myös säätää tasatun äänenvoimakkuuden ympäristöön sopivaksi. Valitse Äänenvoimakkuus-kohdasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kova – Näppärä asetus meluisiin ympäristöihin tai kun vain haluat luukuttaa musiikkiasi täysillä! Saatat kuitenkin huomata äänen dynamiikan kärsivän.
    • Normaali – Tämä on oletusasetus.
    • Hiljainen – Tämä asetus sopii hiljaisiin ympäristöihin. Soinnissa on enemmän dynamiikkaa.

Verkkosoittimen vakiolaatu on AAC 128 kbit/s ja Premium-käyttäjillä 256 kbit/s.

Verkkosoittimessa ei tällä hetkellä voi muuttaa äänenlaatuasetuksia. Lataa sovellus, niin saat lisää ominaisuuksia käyttöösi!

Äänenlaatu

1. Valitse Koti
    Oletko Premium-käyttäjä? Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Musiikin äänenlaatu.
  4. Valitse haluamasi asetukset.

Valittavanasi ovat seuraavat äänenlaatuasetukset. Muotona on aina Ogg Vorbis.

• Matala – noin 24 kbit/s
  • Normaali – noin 96 kbit/s
  • Korkea – noin 160 kbit/s
  • Erittäin korkea – noin 320 kbit/s
  • Automaattinen – laatu riippuu verkkoyhteydestä.

Voit määrittää eri asetukset musiikin striimausta ja offline-tilassa kuuntelua (latauslaatua) varten. Mitä korkeampi striimauslaatu on, sitä enemmän dataa kuluu. Mitä korkeampi latauslaatu on, sitä enemmän musiikki vie laitteesi muistia.

Taajuuskorjain

1. Valitse Koti
    Oletko Premium-käyttäjä? Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Toisto.
  3. Napauta Taajuuskorjain päälle .
  4. Valitse esiasetus tai mukauta asetusta vetämällä taajuuskorjaimen pisteitä.

Äänenvoimakkuus

Premium-ominaisuus

Soita kaikki kappaleet samalla äänenvoimakkuudella:

1. Valitse Koti
    Oletko Premium-käyttäjä? Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Toisto.
  3. Ota äänen normalisointi käyttöön  tai napauta asetus pois päältä .
  4. Voit myös säätää tasatun äänenvoimakkuuden ympäristöön sopivaksi. Valitse Äänenvoimakkuus-kohdasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kova – Näppärä asetus meluisiin ympäristöihin tai kun vain haluat luukuttaa musiikkiasi täysillä! Saatat kuitenkin huomata äänen dynamiikan kärsivän.
    • Normaali – Tämä on oletusasetus.
    • Hiljainen – Tämä asetus sopii hiljaisiin ympäristöihin. Soinnissa on enemmän dynamiikkaa.

Äänenlaatu

1. Valitse Koti
    Oletko Premium-käyttäjä? Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse haluamasi asetukset kohdasta Musiikin äänenlaatu.

Voit valita seuraavista äänenlaatuasetuksista:

• Matala – noin 24 kbit/s (HE-AACv2-formaatti).
  • Normaali – noin 96 kbit/s (Ogg Vorbis -formaatti).
  • Korkea – noin 160 kbit/s (Ogg Vorbis -formaatti).
  • Erittäin korkea – noin 320 kbit/s (Ogg Vorbis -formaatti).
  • Automaattinen – laatu riippuu verkkoyhteydestä.

Voit määrittää eri asetukset musiikin striimausta ja offline-tilassa kuuntelua (latauslaatua) varten. Mitä korkeampi striimauslaatu on, sitä enemmän dataa kuluu. Mitä korkeampi latauslaatu on, sitä enemmän musiikki vie laitteesi muistia.

Taajuuskorjain

1. Valitse Koti
    Oletko Premium-käyttäjä? Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Musiikin äänenlaatu -kohdasta Taajuuskorjain.
  4. Siirryt laitteesi ääni- ja lisälaiteasetuksiin. Valitse haluamasi vaihtoehdot.
    Huomautus: Valittavana olevat asetukset vaihtelevat laitteittain.

Äänenvoimakkuus

Premium-ominaisuus

Soita kaikki kappaleet samalla äänenvoimakkuudella:

1. Valitse Koti
    Oletko Premium-käyttäjä? Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Ota äänen normalisointi käyttöön  tai napauta asetus pois päältä .
  4. Voit myös säätää tasatun äänenvoimakkuuden ympäristöön sopivaksi. Valitse Äänenvoimakkuus-kohdasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kova – Näppärä asetus meluisiin ympäristöihin tai kun vain haluat luukuttaa musiikkiasi täysillä! Saatat kuitenkin huomata äänen dynamiikan kärsivän.
    • Normaali – Tämä on oletusasetus.
    • Hiljainen – Tämä asetus sopii hiljaisiin ympäristöihin. Soinnissa on enemmän dynamiikkaa.

Spotifyn striimauksen vakiolaatu Chromecastissa on AAC 128 kbit/s ja Premium-käyttäjillä 256 kbit/s.

Päivitetty viimeksi 25. lokakuuta 2018