Äänenlaatuasetukset

Kuuntele musiikkia sellaisena kuin se on tarkoitettu kuunneltavaksi ottamalla käyttöön korkealaatuinen äänentoisto tai säästä dataa äänenlaatua vähentämällä.

Mobiililaitteilla ääntä voi hienosäätää myös taajuuskorjaimella. Premium-käyttäjät voivat lisäksi tasata äänenvoimakkuuden ja säätää sen olemaan yleisesti kovempi tai hiljaisempi.

Huomautus: Äänenlaatuasetuksia ei voi säätää, kun Spotify Connect on käytössä.

Valitse vaihtoehto alta, niin saat ohjeet asetuksen säätämiseen laitteellasi.

Äänenlaatuvaihtoehdot vaihtelevat käyttämäsi laitteen ja tilaustasosi mukaan.

Työpöytäsovellus

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nuolipainiketta  ja valitse Asetukset.
  2. Valitse haluamasi asetukset kohdasta Musiikin äänenlaatu. Käytettävissä olevat äänenlaatuvaihtoehdot on kuvattu tarkemmin alla olevassa Äänenlaatutiedot-taulukossa.

Mobiililaitteet ja tabletit

1. Valitse Koti .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse haluamasi asetukset kohdasta Musiikin äänenlaatu. Käytettävissä olevat äänenlaatuvaihtoehdot on kuvattu tarkemmin alla olevassa Äänenlaatutiedot-taulukossa.

Huomautus: Voit määrittää eri asetukset musiikin suoratoistoa (striimauksen äänenlaatua) ja offline-tilassa kuuntelua (latauslaatua) varten. Mitä korkeampi striimauslaatu on, sitä enemmän dataa kuluu. Mitä korkeampi latauslaatu on, sitä enemmän lataukset vievät laitteesi muistia.

Verkkosoitin

Verkkosoittimessa ei tällä hetkellä voi muuttaa äänenlaatuasetuksia. Lataa sovellus, niin saat lisää ominaisuuksia käyttöösi!

Äänenlaatutiedot

Alla olevassa taulukossa on verrattu eri äänenlaatuja.

Free Premium
Verkkosoitin AAC 128 kbit/s AAC 256 kbit/s
Tietokoneet, mobiililaitteet ja tabletit
  • Automaattinen – laatu riippuu verkkoyhteydestä
  • Matala* – noin 24 kbit/s

• Normaali – noin 96 kbit/s

• Korkea – noin 160 kbit/s

• Automaattinen – laatu riippuu verkkoyhteydestä

• Matala* – noin 24 kbit/s

• Normaali – noin 96 kbit/s

• Korkea – noin 160 kbit/s

• Erittäin korkea (Premium-ominaisuus) – noin 320 kbit/s

*Matala-vaihtoehto ei ole saatavilla Windows-työpöytäsovelluksessa.

Premium-ominaisuus

Määritä kappaleille perusvoimakkuus, jotta kuuntelukokemus olisi yhtenäisempi, tai poista toiminto käytöstä, jolloin kuulet kappaleet niiden äänitysvoimakkuudella.

Työpöytäsovellus

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nuolipainiketta  ja valitse Asetukset.
  2. Napsauta Musiikin äänenlaatu -kohdassa Tasaa äänenvoimakkuus päälle  tai pois päältä .
  3. Voit myös säätää tasatun äänenvoimakkuuden ympäristöön sopivaksi. Valitse Äänenvoimakkuus-kohdasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kova – Näppärä asetus meluisiin ympäristöihin tai kun vain haluat luukuttaa musiikkiasi täysillä! Saatat kuitenkin huomata äänen dynamiikan kärsivän.
    • Normaali – Tämä on oletusasetus.
    • Hiljainen – Tämä asetus sopii hiljaisiin ympäristöihin. Soinnissa on enemmän dynamiikkaa.

iOS

1. Valitse Koti .
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Toisto.
  3. Ota äänen normalisointi käyttöön  tai napauta asetus pois päältä
  4. Voit myös säätää tasatun äänenvoimakkuuden ympäristöön sopivaksi. Valitse Äänenvoimakkuus-kohdasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kova – Näppärä asetus meluisiin ympäristöihin tai kun vain haluat luukuttaa musiikkiasi täysillä! Saatat kuitenkin huomata äänen dynamiikan kärsivän.
    • Normaali – Tämä on oletusasetus.
    • Hiljainen – Tämä asetus sopii hiljaisiin ympäristöihin. Soinnissa on enemmän dynamiikkaa.

Android

1. Valitse Koti
  2. Valitse Asetukset .
  3. Napauta Normalisoi äänenvoimakkuus päälle  tai pois päältä .
  4. Voit myös säätää tasatun äänenvoimakkuuden ympäristöön sopivaksi. Valitse Äänenvoimakkuus-kohdasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Kova – Näppärä asetus meluisiin ympäristöihin tai kun vain haluat luukuttaa musiikkiasi täysillä! Saatat kuitenkin huomata äänen dynamiikan kärsivän.
    • Normaali – Tämä on oletusasetus.
    • Hiljainen – Tämä asetus sopii hiljaisiin ympäristöihin. Soinnissa on enemmän dynamiikkaa.

Premium-ominaisuus

Säädä ääni juuri sinun korviasi hiveleväksi. Mukauta musiikkia valitsemalla jokin monista esiasetuksista tai mukauta ääntä juuri mieleiseksesi vetämällä taajuuskorjaimen pisteitä.

iPhone

1. Valitse Koti .
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Toisto.
  3. Napauta Taajuuskorjain päälle .
  4. Valitse esiasetus tai mukauta asetusta vetämällä taajuuskorjaimen pisteitä.

Android

1. Valitse Koti .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Musiikin äänenlaatu -kohdasta Taajuuskorjain.
  4. Siirryt laitteesi ääni- ja lisälaiteasetuksiin. Valitse haluamasi vaihtoehdot.

Huomautus: Taajuuskorjaimen saatavuus Android-laitteilla riippuu laitteen valmistajasta. Tekemäsi muutokset vaikuttavat myös muiden sovellusten ääniasetuksiin.

Päivitetty viimeksi 08. toukokuuta 2019