Internetyhteyden käyttö ja datan kulutus

Monien muiden digitaalisten palveluiden ja sovellusten tavoin Spotify tarvitsee toimiakseen Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden.

Mobiilidata

Musiikin striimauksen hinta mobiilidataa käyttäen vaihtelee liittymäsi mukaan. Saat tarkempia tietoja operaattoriltasi.

Mobiilidatan käytön vähentäminen

Suosittelemme käyttämään Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatan sijaan aina kun mahdollista. Jos Wi-Fi-yhteyttä ei ole saatavilla, ota käyttöön Data Saver -tila. Se vähentää sovelluksen datankulutusta rajoittamalla kuvien määrää ja laskemalla äänenlaatua.

Näin kytket Data Saver -tilan päälle:

1. Valitse Koti
  2. Valitse Asetukset
  3. Kytke Data Saver päälle.

Muita tapoja säästää dataa:

• Jos olet Premium-käyttäjä, lataa musiikkia kuunneltavaksi offline-tilassa.
    Vinkki: Varmista, että sovellus lataa sisältöä vain Wi-Fi-verkossa, kytkemällä Lataa matkapuhelinverkon kautta -asetus pois päältä (löydät sen sovelluksen asetuksista kohdasta Musiikin äänenlaatu).
  • Tarkista Musiikin äänenlaatu -asetukset. Jos äänenlaatuna on Erittäin korkea silloinkin, kun Wi-Fi-yhteyttä ei ole, Spotify saattaa käyttää tavallista enemmän dataa.
  • Varmista, ettet kuuntele aiottua enempää musiikkia, ottamalla Autoplay pois käytöstä sovelluksen asetuksista.
  • Käytä Wi-Fi-yhteyttä varsinkin silloin, kun käytät sovellusta ulkomailla. Katso lisätietoja roaming-maksuista liittymäsi tiedoista.
  • Joissain laitteissa on erityinen datansäästötila, jonka avulla voi vähentää yleistä datan käyttöä. Saat tarkempia tietoja laitteesi tukisivustolta.

Koska videotiedostot ovat suurempia kuin musiikkitiedostot, ne käyttävät myös enemmän dataa. Videomme käyttävät kuitenkin jotakuinkin saman verran dataa kuin muutkin suositut videokanavat.

Tarkoittaako tämä myös Nyt soi -näkymän animaatioita?

Nyt soi -näkymän liikkuvat animaatiot, jotka näkyvät joidenkin kappaleiden kohdalla, ovat Canvaseja. Ne ovat ainutlaatuinen taiteellisen ilmaisun muoto Spotifyssa.

Animaatiot ovat lyhyitä silmukoita, joten ne käyttävät vain vähän dataa. Kun tietty animaatio on toistunut kerran, se ei enää tarvitse lisädataa jatkaakseen. Canvas-animaatiot eivät myöskään pyöri, jos ne eivät ole näkyvissä, joten sinun ei tarvitse huolehtia datankulutuksesta silloin, kun sovellus on pienennetty.

Jos olet silti huolissasi Canvasin datankulutuksesta, voit ottaa ominaisuuden pois käytöstä:

1. Valitse näytön alareunassa olevasta valikosta Koti
  2. Valitse Asetukset
  3. Napauta Toisto-osiossa Canvas pois päältä.

Kaistanleveyden käyttö

Sovellus käyttää jonkin verran laitteesi internet-kaistanleveyttä, jotta saisit kuunnella musiikkia ilman puskuroinnin aiheuttamia keskeytyksiä.

Kaistanleveyden käytön vähentäminen

Päivitetty viimeksi 21. elokuuta 2019