Soittolistat

Soittolistat ovat yksinkertaisesti sanottuna musiikkikokoelmia. Voit koota omia soittolistoja ja jakaa ne muiden kanssa. Lisäksi voit kuunnella miljoonia Spotifyn, artistien ja muiden kuuntelijoiden kokoamia soittolistoja kaikkialta maailmasta.

Vinkki: Voit pitää soittolistasi järjestyksessä soittolistakansioiden avulla.

Luotu sinulle

Spotify kokoaa sinulle monia henkilökohtaisia soittolistoja, joita ovat esimerkiksi Viikon suositukset ja Uutuuskattaus. Tällaiset listat perustuvat kuuntelutottumuksiisi, eli siihen, mistä kappaleista olet tykännyt ja mitä olet jakanut, tallentanut ja skipannut, sekä muiden samankaltaisesta musiikista pitävien käyttäjien kuuntelutottumuksiin.

Mobiilisovelluksissa ne näkyvät Koti-osiossa

Työpöytäsovelluksessa löydät ne vasemmalla olevasta OMA KIRJASTO -valikosta otsikon Luotu sinulle alta.

Lue lisää sinulle luoduista soittolistoista.

Luotu kaikille

Työpöytäsovelluksen Browse-osiossa tai mobiililaitteiden Hae-välilehdellä on soittolistoja, jotka musiikin asiantuntijat ympäri maailmaa ovat koonneet. Olemme luokitelleet ne erilaisiin genreihin ja fiiliksiin valintaa helpottamaan.

Osa näistäkin soittolistoista on räätälöity kuuntelijoiden mukaan. Saatat siis nähdä hieman erilaisen kokoelman kappaleita kuin kaverisi. Jos soittolistalla on esimerkiksi hittejä, joita voi laulaa mukana, lisäämme listalle sellaisia kappaleita, joiden sanat ovat sinullekin tuttuja.

Luo oma soittolista

Katso tarkemmat ohjeet valitsemalla laitteesi alta.

Soittolistan luominen

1. Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Musiikki-kohdasta Soittolistat.
  3. Valitse Luo soittolista.
  4. Anna soittolistalle nimi ja valitse LUO.

Kappaleiden ja podcast-jaksojen lisääminen

Kun olet luonut soittolistan, saat sille ehdotuksia napauttamalla LISÄÄ KAPPALEITA. Katso lisää ehdotuksia pyyhkäisemällä oikealle tai hae haluamiasi kappaleita.

Näin lisäät kappaleita myöhemmin:

1. Napauta kappaleen tai podcast-jakson kohdalla olevaa -painiketta (iPhone) / -painiketta (Android).
  2. Valitse Lisää soittolistaan.
  3. Valitse soittolista.

Soittolistan muokkaaminen

Napauta soittolistan sivulla -painiketta (iOS) / -painiketta (Android) ja valitse sitten Muokkaa soittolistaa:

• Poista kappaleita tai podcast-jaksoja napauttamalla niiden kohdalla -kuvaketta.
  • Järjestä kappaleet tai podcast-jaksot uudelleen -kuvakkeista vetämällä (Premium-ominaisuus).

Soittolistan poistaminen

1. Napauta soittolistan sivulla -painiketta (iOS) / -painiketta (Android).
  2. Valitse Poista soittolista.

Vinkki: Poistitko soittolistan vahingossa? Lue, miten voit palauttaa sen.

Soittolistan luominen

1. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Uusi soittolista.
  2. Anna soittolistalle nimi ja napsauta LUO.

Vinkki: Voit mukauttaa soittolistaa lisäämällä sille myös kansikuvan ja kuvauksen.

Kappaleiden lisääminen

1. Napsauta mitä tahansa kappaletta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Lisää soittolistaan.
  3. Valitse soittolista.

Voit myös vetää ja pudottaa kappaleita soittolistaan.

Vinkki: Kaipaatko inspiraatiota? Premium-tilaajille näytetään suositeltuja kappaleita jokaisen itse luodun soittolistan lopussa. Ne perustuvat soittolistan nimeen ja listalla jo oleviin kappaleisiin.

Soittolistan muokkaaminen

Kappaleiden poistaminen:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kappaletta, jonka haluat poistaa.
  2. Valitse Poista tästä soittolistasta.

Kappaleiden järjestäminen uudelleen:

1. Pidä kappaletta painettuna.
  2. Vedä ja pudota kappale haluamaasi kohtaan.

Vinkki: Kappaleita voi järjestää myös lajittelun ja suodatuksen avulla.

Soittolistan poistaminen

1. Napsauta soittolistaa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Poista.

Vinkki: Poistitko soittolistan vahingossa? Lue, miten voit palauttaa sen.

Kaipaatko inspiraatiota?

Näet suositeltuja kappaleita jokaisen luomasi soittolistan lopussa. Suositukset perustuvat soittolistan nimeen ja listalla jo oleviin kappaleisiin.

Suositellut kappaleet

Spotifyn ilmaispalvelun mobiili- ja tablettikäyttäjille

Ehdotamme sinulle kappaleita ja artisteja, kun luot ja muokkaat soittolistoja. Mitä enemmän kuuntelet, sitä parempia suosituksia saat.

Jos Tykätyt kappaleet -soittolistallasi on alle 15 kappaletta, tarjoamme sinulle lisäksi musiikkimakuusi perustuvia lisäkappaleita. Voit korvata ne tykkäämällä useammasta kappaleesta – napauta vain -kuvaketta hyvän biisin kohdalla.

Päivitetty viimeksi 17. lokakuuta 2019