Lajittelu ja suodatus

Voit hallita musiikin järjestystä Spotifyssa lajittelemalla ja suodattamalla. Valitse lajittelun tai suodatuksen alta laitteesi, niin saat lisätietoja.

Lajittelu

Valitse järjestys, jossa musiikki näkyy.

Soittolistojen, artistien ja albumien lajittelu Omassa kirjastossa

1. Siirry siihen listaan, jonka haluat järjestää.
  2. Tuo Suodattimet-valinta näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin. Napauta sitä.
  3. Valitse haluamasi lajitteluvaihtoehto.
  4. Toistamalla yllä olevat vaiheet voit muuttaa järjestyksen käänteiseksi tai valita toisen lajitteluperusteen.

Voit myös valita luetteloon ainoastaan Omassa kirjastossasi olevat Lataukset.

Kappaleiden lajittelu soittolistoissa

iPhone/iPad:

1. Siirry siihen soittolistaan, jonka haluat järjestää.
  2. Tuo  näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin. Napauta sitä.
    Huomautus: Voit lajitella tykätyt kappaleet vetämällä näytön yläreunaa alaspäin Tykätyt kappaleet -kokoelmassa ja napauttamalla näkyviin tulevaa Suodattimet-valintaa.
  3. Valitse napauttamalla, miten haluat lajitella kappaleet. Voit lajitella ne esim. lisäysajan mukaan.

Android:

1. Siirry siihen soittolistaan, jonka haluat järjestää.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa -painiketta.
  3. Valitse Lajittele soittolista.
    Huomautus: Voit lajitella tykätyt kappaleet napauttamalla Tykätyt kappaleet -kokoelmassa Lajittele tykätyt kappaleet.
  4. Valitse napauttamalla, miten haluat lajitella kappaleet. Voit lajitella ne esim. lisäysajan mukaan.

Huomautus: Lajitteluvaihtoehdot voivat vaihdella eri listoissa.

Kappaleiden lajittelu soittolistoissa

Vinkki: Tämä toimii myös Tykätyt kappaleet -kokoelmassa Omassa kirjastossasi.

1. Napsauta saraketta, jonka tietojen mukaan haluat lajitella kappaleet:
    • Aakkosjärjestykseen NIMEN, ARTISTIN tai ALBUMIN mukaan.
    • -sarakkeen lisäysajan mukaan.
    • -sarakkeessa olevan kappaleen keston mukaan.
      Vinkki: Näet lisää sarakkeita säätämällä Spotify-ikkunan kokoa.
  2. Muuta järjestys käänteiseksi napsauttamalla saraketta toiseen kertaan. Kolmas napsautus palauttaa kappaleet alkuperäiseen järjestykseen.

Itse luomissasi soittolistoissa voit myös järjestää kappaleet vetämällä ne haluamaasi järjestykseen.

Soittolistojen lajittelu Omassa kirjastossa

Voit järjestää vasemmassa valikossa olevan soittolistaluettelon vetämällä otsikot haluamaasi järjestykseen.

Voit myös järjestää soittolistasi kansioihin.

Albumien ja artistien lajittelu Omassa kirjastossa

Valitse vasemmalla olevasta valikosta Albumit tai Artistit ja valitse sitten Lajitteluperuste-valikosta haluamasi vaihtoehto.

Suodatus

Näytä kappalelistoissa vain tietty sisältö tai etsi tietty kappale soittolistasta.

Soittolistojen, albumien ja artistien haku Omasta kirjastosta

1. Siirry siihen listaan, jota haluat suodattaa.
  2. Tuo Hae soittolistoista/albumeista/artisteista -vaihtoehto näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin. Napauta sitä.
  3. Kirjoita hakusana. Näkyviin jäävät vain ne nimikkeet, joihin hakusana sopii.
  4. Saat näkyviin alkuperäisen listan tyhjentämällä haun tai napauttamalla X tai Peruuta.

Kappaleiden haku soittolistoista

iPhone/iPad:

1. Siirry soittolistaan.
  2. Tuo Suodatin-painike näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin. Napauta sitä.
    Huomautus: Tykätyt kappaleet -kokoelmassa voit hakea kappaleita napauttamalla Hae tykätyistä kappaleista.
  3. Kirjoita hakusana. Näkyviin jäävät vain ne nimikkeet, joihin hakusana sopii.
  4. Saat näkyviin alkuperäisen listan tyhjentämällä haun tai napauttamalla X tai Peruuta.

Android:

1. Siirry soittolistaan.
    Huomautus: Tykätyt kappaleet -kokoelmassa Hae tykätyistä kappaleista -valinta tulee näkyviin, kun vedät näytön yläreunaa alaspäin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa -painiketta.
  3. Valitse Hae soittolistasta.
  4. Kirjoita hakusana. Näkyviin jäävät vain ne nimikkeet, joihin hakusana sopii.
  5. Saat näkyviin alkuperäisen listan tyhjentämällä haun tai napauttamalla X tai Peruuta.

Huomautus: Lajitteluvaihtoehdot voivat vaihdella eri listoissa. Pääset palaamaan alkuperäiseen listaan toistamalla yllä olevat vaiheet ja napauttamalla valitsemaasi suodatinta uudelleen.

Työpöytäsovelluksen suodattimella voit hakea Oman kirjaston soittolistoista ja tykätyistä kappaleista sisältöä hakusanan perusteella.

1. Valitse kappalelistan yläosasta Suodatin.
  2. Kirjoita hakusana. Näkyviin jäävät vain ne nimikkeet, joihin hakusana sopii.
  3. Saat näkyviin alkuperäisen listan tyhjentämällä haun tai napsauttamalla X-painiketta.
Päivitetty viimeksi 26. syyskuuta 2019