Lajittelu ja suodatus

Voit hallita musiikin järjestystä Spotifyssa lajittelemalla ja suodattamalla. Valitse lajittelun tai suodatuksen alta laitteesi, niin saat lisätietoja.

Lajittelu

Valitse järjestys, jossa musiikki näkyy.

Kappaleiden lajittelu soittolistoissa

Vinkki: Tämä toimii myös Kappaleet-kokoelmassa ja Omassa kirjastossa!

1. Napsauta saraketta, jonka tietojen mukaan haluat lajitella kappaleet:
    • Aakkosjärjestykseen NIMEN, ARTISTIN tai ALBUMIN mukaan.
    • -sarakkeen lisäysajan mukaan.
    • -sarakkeessa olevan kappaleen keston mukaan.

Huomautus: Näet lisää sarakkeita säätämällä Spotify-ikkunan kokoa.

2. Muuta järjestys käänteiseksi napsauttamalla saraketta toiseen kertaan. Kolmas napsautus palauttaa kappaleet alkuperäiseen järjestykseen.

Huomautus: Näet lisää sarakkeita säätämällä Spotify-ikkunan kokoa.

Itse luomissasi soittolistoissa voit myös järjestää kappaleet vetämällä ne haluamaasi järjestykseen.

Soittolistojen lajittelu Omassa kirjastossa

Voit järjestää vasemmassa valikossa olevan soittolistaluettelon vetämällä otsikot haluamaasi järjestykseen.

Voit myös järjestää soittolistasi kansioihin:

1. Napsauta työpöytäsovelluksen vasemmassa valikossa yhtä soittolistoista hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Luo kansio.
  3. Anna kansiolle nimi ja paina Enter.
  4. Vedä haluamasi soittolistat kansioon. Voit myös luoda uusia kansioita kansion sisälle.

Albumien ja artistien lajittelu Omassa kirjastossa

Valitse vasemmalla olevasta valikosta Albumit tai Artistit ja valitse sitten Lajitteluperuste-valikosta haluamasi vaihtoehto.

Mobiili- ja tablettisovelluksella voit lajitella

• soittolistan kappaleita. Voit lajitella ne aakkosjärjestykseen kappaleen nimen, artistin tai albumin mukaan tai lisäysjärjestykseen valitsemalla Äskettäin lisätyt -vaihtoehdon.

• Oman kirjaston soittolistoja, kappaleita, artisteja ja albumeita. Voit lajitella ne aakkosjärjestykseen nimen, albumin tai artistin mukaan tai aikajärjestykseen valitsemalla Äskettäin toistetut- tai Äskettäin lisätyt -vaihtoehdon. ​​​Lajitteluvaihtoehdot voivat vaihdella eri listoissa.

Toimi näin:

1. Siirry siihen listaan, jonka haluat järjestää.
  2. Tuo -painike näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin. Napauta sitä.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto Lajitteluperuste-otsikon alta.
  4. Toistamalla yllä olevat vaiheet voit muuttaa järjestyksen käänteiseksi tai valita toisen lajitteluperusteen.

Vinkki: Lajitteluvaihtoehtoihin kuuluu myös Mukautettu. Tämä on listojen oletusasetus. Jos loit listan itse, voit muokata järjestystä manuaalisesti. Yllä on ohjeet kappaleiden ja soittolistojen järjestämiseen työpöytäsovelluksessa. Lisätietoja on myös artikkelissa Soittolistojen luominen ja muokkaaminen.

Suodatus

Näytä kappalelistoissa vain tietty sisältö.

Työpöytäsovelluksen suodattimella voit hakea Oma kirjasto -osion soittolistoista ja kappaleista sisältöä hakusanan perusteella.

1. Valitse kappalelistan yläosasta Suodatin.
  2. Kirjoita hakusana, esimerkiksi ”friday”. Näkyviin jäävät vain ne kappaleet, albumit tai artistit, joihin hakusana sopii.
  3. Saat näkyviin alkuperäisen listan tyhjentämällä haun tai napsauttamalla Poista suodatin.

Hae soittolistoja ja kappaleita niiden sisällä sekä sisältöä Oma kirjasto -osion kappaleista, albumeista ja artisteista.

1. Siirry siihen listaan, jota haluat suodattaa.
  2. Tuo Suodata-kenttä näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin.
  3. Hae sisältöä kirjoittamalla suodatinkenttään hakusana, esimerkiksi ”friday”. Näkyviin jäävät vain ne kappaleet, albumit tai artistit, joihin hakusana sopii.
  4. Saat näkyviin alkuperäisen listan tyhjentämällä haun tai napauttamalla X-kuvaketta.

Voit myös valita näkyviin pelkät Omassa kirjastossa olevat lataukset ja tuodun musiikin (eli paikalliset tiedostot):

1. Valitse Oma kirjasto näytön alareunassa olevasta valikosta.
  2. Valitse Soittolistat, Kappaleet, Albumit tai Artistit.
  3. Tuo -painike näkyviin vetämällä näytön yläreunaa alaspäin. Napauta sitä.
  4. Valitse Lajitteluperuste-otsikon alta Lataukset tai Tuotu musiikki.
    Huomautus: Lajitteluvaihtoehdot voivat vaihdella eri listoissa.
  5. Saat näkyviin alkuperäisen listan toistamalla yllä olevat vaiheet ja napauttamalla suodatinta uudelleen.