Chromecast

Chromecast- ja Chromecast Audio -laitteiden avulla voit lähettää tai ”castata” Spotify-sisältöä puhelimesta, tabletilta tai Chrome-selaimesta televisioon, kaiuttimeen tai stereoihin.

Näin pääset alkuun

1. Varmista, että Chromecast on määritetty käyttöön puhelimen tai tabletin Chromecast-sovelluksella.
  2. Liitä Chromecast televisiosi HDMI-liitäntään.
  3. Avaa Spotify puhelimessa, tabletissa tai verkkosoittimessa. Varmista, että laite on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast.
    Huomautus: Chromecast toimii vain Chrome-selaimessa avatun verkkosoittimen kanssa.
  4. Laita musiikki soimaan.
  5. Napauta näytön alareunassa olevaa Nyt soi -palkkia  ja valitse Käytettävissä olevat laitteet.
  6. Valitse Chromecast laiteluettelosta.
  1. Varmista, että Chromecast Audio on määritetty käyttöön puhelimen tai tabletin Chromecast Audio -sovelluksella.
  2. Liitä Chromecast Audio kaiuttimen 3,5 mm:n liitäntään tai optiseen tuloliitäntään.
  3. Avaa Spotify puhelimessa, tabletissa tai verkkosoittimessa. Varmista, että laite on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast Audio.
    Huomautus: Chromecast toimii vain Chrome-selaimessa avatun verkkosoittimen kanssa.
  4. Laita musiikki soimaan.
  5. Napauta näytön alareunassa olevaa Nyt soi -palkkia  ja valitse Käytettävissä olevat laitteet.
  6. Valitse Chromecast Audio laiteluettelosta.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on ongelmia saada Spotify toimimaan Chromecast-laitteessa, tarkista seuraavat seikat:

• Laite, jolta toistat musiikkia, on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast.
  • Chromecast-laitteessa on viimeisimmät päivitykset.
  • Käytössäsi on uusin Spotify-versio.

Huomautus: Chromecastin kautta ei voi toistaa paikallisia tiedostoja.

Jos kaikki sovellukset ja laitteet ovat ajan tasalla ja samassa Wi-Fi-verkossa, näiden vaiheiden pitäisi auttaa:

• Käynnistä Spotify uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä Chromecast-sovellus uudelleen.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä.

Lisää vinkkejä Chromecastin vianmääritykseen on Googlen ohjekeskuksessa.

Voit myös tarkistaa Twitteristä (@SpotifyStatus), onko palvelussa parhaillaan ongelmia.

Vaikka Spotifyn työpöytäsovelluksella ei voikaan löytää Chromecast-laitteita, sillä voi silti ohjata musiikkia:

1. Käynnistä Spotify Chromecastissa puhelimen, tabletin tai verkkosoittimen kautta yllä olevien Näin pääset alkuun -ohjeiden avulla.
    Huomautus: Chromecast toimii vain Chrome-selaimessa avatun verkkosoittimen kanssa.
  2. Nyt voit ohjata musiikkia kaikilla laitteilla, myös työpöytäsovelluksella.

Jos Guest Mode on käytössä Chromecastissasi, lähistöllä olevat laitteet voivat muodostaa siihen yhteyden Wi-Fi-verkkosi ulkopuolelta. Ominaisuus on vallan näppärä esimerkiksi bileissä!

Lisätietoja on Guest Moden UKK:ssa.