Google Home ja Google Nest

Kun käytät Spotifyta Google Homen tai Google Nestin kautta, voit ohjata lempisäveliäsi äänelläsi.

Spotifyn yhdistäminen Google Homeen tai Google Nestiin

1. Varmista, että mobiililaitteesi on samassa Wi-Fi-verkossa Google-laitteen kanssa.
  2. Avaa Google Home -sovellus.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Tili.
  4. Vahvista, että näkemäsi Google-tili on se tili, joka on yhdistetty Google Home- tai Google Nest -laitteeseen. Vaihda tiliä napauttamalla toista tiliä tai valitsemalla Lisää toinen tili.
  5. Palaa aloitusnäytölle ja valitse vasemmasta yläkulmasta + > Musiikki ja audio.
  6. Valitse Spotify ja napauta Yhdistä tili. Valitse sitten Kirjaudu sisään Spotifyhin.
    Huomautus: Jos sinulla ei vielä ole Spotify-tiliä, voit luoda sellaisen tässä vaiheessa. Sen jälkeen tilien yhdistäminen on aloitettava alusta.

Äänikomennot

Kun olet yhdistänyt Spotify-tilisi Google Homeen, voit pyytää Homea soittamaan lempimusiikkiasi.

Aloita sanomalla ”OK Google” ja jatka sitten esimerkiksi näin:

• ”Play my Discover Weekly on Spotify” (toista Viikon suositukset Spotifyssa)
  • ”Turn up the volume on Spotify” (lisää Spotifyn äänenvoimakkuutta)
  • ”Play some rock music on Spotify” (soita Spotifyssa rockia)
  • ”Pause this song on Spotify” (laita kappale tauolle Spotifyssa)
  • Lisää äänikomentoja on Google Homen tukisivustolla.

Vinkki: Voit ohjata Android-laitteen Spotify-sovellusta myös Google Assistantin avulla.

Usein kysytyt kysymykset

Ei! Voit tehdä Spotifysta Google Homen oletussoittimen, jolloin Spotifyta ei tarvitse erikseen määritellä joka komennossa. Google Home tarjoaa tätä vaihtoehtoa, kun pyydät sitä soittamaan musiikkia. Hyväksy tarjous vastaamalla ”yes” (kyllä).

Voit tehdä Spotifysta oletussoittimen myös manuaalisesti:

1. Valitse Google Home -sovelluksen oikeasta alakulmasta Tili.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Palvelut-välilehdeltä Musiikki.
  4. Valitse Spotify, niin voit tehdä siitä Google Homen oletussoittimen.

Toisen tilin kuuntelu Google Voice Matchin avulla

Jos haluat kuunnella toista Spotify-tiliä, voit käyttää Google Voice Matchia.

Huomautus: Kaikkien Google Home -tilien on oltava yhdistettyjä Spotifyhin. Yhdistä Spotify Google Homeen noudattamalla Näin pääset alkuun -kohdan ohjeita.

Toisen tilin kuuntelu katkaisemalla nykyisen Spotify-tilin yhteys

Voit katkaista nykyisen Spotify-tilin yhteyden Google Homeen noudattamalla näitä ohjeita:

1. Valitse Google Home -sovelluksen oikeasta alakulmasta Tili.

2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Palvelut-välilehdeltä Musiikki.
  4. Napauta KATKAISE YHTEYS.
  5. Yhdistä sitten uusi Spotify-tili Google Homeen noudattamalla Näin pääset alkuun -kohdan ohjeita.

Tarvitsetko apua?

Saat apua käyttöönottoon ja vianmääritykseen Google Homen tukisivustolta.

Tukisivustomme muista artikkeleista saat ohjeita liittyen esimerkiksi Spotify-tiliisi, tilauksiin ja tilanteisiin, joissa musiikin kuunteleminen ei onnistu.

Päivitetty viimeksi 17. joulukuuta 2019