En pysty kuuntelemaan Spotifyta kaiuttimellani tai äänentoistojärjestelmälläni

Katso ohjeet siihen, miten saat Spotifyn soimaan laitteessasi, artikkelista Spotify kaiuttimissa ja äänentoistojärjestelmissä.

Jos tarvitset apua, saat vianmääritysohjeita valitsemalla alta käyttämäsi yhteystyypin.

Jos Spotify Connect ei toimi, tarkista seuraavat seikat:

• Kaiuttimesi tai äänentoistojärjestelmäsi tukee Spotifyta. Voit tarkistaa asian Spotify Everywhere -sivustolta tai laitteen valmistajalta.
  • Kaiutin tai äänentoistojärjestelmä on päällä ja kytkettynä Wi-Fi-verkkoon (siinä saattaa olla yhteyden merkkivalo).
  • Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun toistat musiikkia kaiuttimella tai äänentoistojärjestelmällä puhelimesi tai tablettisi kautta, varmista, että molemmat ovat samassa Wi-Fi-verkossa. (Jos laitteesi on esimerkiksi yhteydessä mobiiliverkkoon Wi-Fin sijaan, Connect ei todennäköisesti toimi.)
  • Laitteessasi on uusin Spotify-versio.
  • Kaikkien laitteiden ohjelmistot ovat ajan tasalla. Jos et tiedä, miten ohjelmistoversio tarkistetaan ja päivitetään, selvitä asia laitteen valmistajalta.
  • Et yritä toistaa paikallisia tiedostoja. Spotify Connect ei tue niitä.

Jos nämä tarkistukset eivät tarjoa ratkaisua, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä Spotify-sovellus uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä laitteella, jolta toistat musiikkia (eli mobiililaitteella, tabletilla tai tietokoneella).

Jos ongelma ei poistu, vikaa on ehkä etsittävä laitteesta tai Wi-Fi-yhteydestä. Katso ohjeet operaattorin tai valmistajan tukisivustolta.

Katso ohjeet ääniohjattavan kaiuttimen käyttöönottoon Ääniavustajat-artikkeleista.

Saat parhaan käyttökokemuksen, kun kaiutin on yhdistetty Spotify-tiliisi. Useimpiin kaiuttimiin kuuluu sovellus, jonka kautta voit määrittää Spotifyn kaiuttimen oletusmusiikkipalveluksi. Katso tarkemmat ohjeet laitteen tukisivustolta.
Huomautus: Spotify-tilin voi yhdistää ja yhteyden katkaista koska tahansa.

Jos näistä ohjeista ei ollut apua, tarkista seuraavat asiat:

• Laite, jolta toistat musiikkia, on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin kaiuttimesi. Jos käytät Bluetooth-yhteyttä, katso tarkemmat ohjeet alla olevasta osiosta.
  • Kaiuttimen ohjelmisto on ajan tasalla.
  • Laitteessasi on uusin Spotify-versio.

Saat vinkkejä äänikomentoihin valmistajan tukisivustolta.

Jos Bluetooth-yhteys ei toimi, tarkista seuraavat seikat:

• Bluetooth-laitteet ovat metrin sisällä toisistaan ja kaukana esimerkiksi Wi-Fi-reitittimistä, tietokoneista, mikroaaltouuneista ja jääkaapeista (häiriöiden välttämiseksi).
  • Bluetooth-viestinnän välillä ei ole esteitä. Jos laitteesi on suojakuoressa, kuori on ehkä irrotettava.
  • Molemmissa laitteissa riittää akkua tai virtaa.
  • Kytke muiden lähellä olevien Bluetooth-laitteiden Bluetooth-toiminto pois päältä.
    Huomautus: Jotkin Bluetooth-äänentoistolaitteet eivät voi olla yhteydessä useaan lähtölaitteeseen kerralla. Katkaise vanhat yhteydet ennen yhdistämistä uuteen laitteeseen.
  • Sulje Spotify yhteyden muodostamisen ajaksi.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.

Kun olet tarkistanut yllä olevat kohdat, yritä muodostaa yhteys uudelleen:

1. Kytke kaiuttimen tai äänentoistojärjestelmän Bluetooth-toiminto pois päältä.
  2. Poista kaiuttimen tai äänentoistojärjestelmän tiedot puhelimesi, tablettisi tai tietokoneesi Bluetooth-asetuksista.
    Vinkki: Toiminto on useissa laitteissa nimeltään Unohda.
  3. Kytke mobiililaitteen, tabletin tai tietokoneen Bluetooth-toiminto pois päältä ja takaisin päälle.
  4. Kytke kaiuttimen tai äänentoistojärjestelmän Bluetooth-toiminto takaisin päälle.
  5. Odota noin 20 sekuntia, että mobiililaite, tabletti tai tietokone havaitsee kaiuttimen tai äänentoistojärjestelmän. Kun laite näkyy luettelossa, valitse se pariksi.
  6. Avaa Spotify ja laita musiikki soimaan. Sen pitäisi nyt soida kaiuttimesi kautta.

Eikö vieläkään onnistunut?

Kaiutin tai äänentoistojärjestelmä on ehkä asetettava lähtölaitteen oletuslaitteeksi, ja toisinaan median jakaminen on erikseen sallittava yhteyden asetuksista. Voit muokata näitä asetuksia lähtölaitteen (eli mobiililaitteen, tabletin tai tietokoneen) Bluetooth-asetuksissa.

Jos ongelma jatkuu, saat lisää apua valmistajan tukisivustolta.

Jos AUX-kaapeli ei toimi, tarkista valmistajan oppaasta, että käyttämäsi kaapeli sopii laitteeseesi. Kokeile myös eri kaapelia siltä varalta, että käyttämäsi kaapeli on viallinen.

Voit myös kokeilla seuraavia vaihtoehtoisia tapoja kuunnella Spotifyta kaiuttimellasi tai äänentoistojärjestelmälläsi:

Jos sinulla on ongelmia saada Spotify toimimaan Chromecast Audio -laitteessa, tarkista seuraavat seikat:

• Laite, jolta toistat musiikkia, on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast Audio.
  • Chromecast Audion ohjelmisto on ajan tasalla.
  • Laitteessasi on uusin Spotify-versio.
  • Et yritä toistaa paikallisia tiedostoja. Chromecast Audio ei tue niitä.

Jos nämä tarkistukset eivät tarjoa ratkaisua, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä Spotify-sovellus uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä Chromecast Audio -sovellus uudelleen.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä.

Lisää vianmääritysvinkkejä on Google Chromecast Audion tukisivustolla.

Haluan ohjata musiikkia Spotifyn työpöytäsovelluksella

Vaikka Spotifyn työpöytäsovelluksella ei voikaan löytää Chromecast Audio -laitteita, sillä voi silti ohjata musiikkia:

1. Käynnistä Spotify Chromecast Audiossa puhelimen, tabletin tai verkkosoittimen kautta noudattamalla näitä ohjeita.
    Huomautus: Chromecast Audio toimii vain Chrome-selaimessa avatun verkkosoittimen kanssa.
  2. Ohjaa toistoa työpöytäsovelluksella.

Jos AirPlay ei toimi, tarkista seuraavat seikat:

• Kaikki laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa.
  • Kaikkien laitteiden ohjelmistot ovat ajan tasalla. Jos et tiedä, miten ohjelmistoversio tarkistetaan ja päivitetään, selvitä asia laitteen valmistajalta.

Jos nämä tarkistukset eivät tarjoa ratkaisua, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä Spotify-sovellus uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä.

Jos ongelma ei poistu, vikaa on ehkä etsittävä laitteesta tai Wi-Fi-yhteydestä. Katso ohjeet operaattorin tai Apple AirPlayntukisivustolta.

Päivitetty viimeksi 15. marraskuuta 2019