Internetyhteyden käyttö ja datan kulutus

Spotify vaatii toimiakseen Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden.

Mobiilidata

Suosittelemme käyttämään Wi‑Fi‑yhteyttä mobiilidatan sijaan.

Jos käytössäsi ei ole Wi-Fi-yhteyttä, sovellus käyttää mobiilidataa.

Datan kulutuksen vähentäminen

Data Saver vähentää sovelluksen datankulutusta rajoittamalla kuvien määrää ja laskemalla äänenlaatua.

1. Pyyhkäise vasemmalle tai napauta profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset ja yksityisyys.
  3. Kytke Data Saver päälle.

Vinkki: Data Saver -kohdassa voit myös kytkeä päälle Vain ääntä sisältävät podcastit -asetuksen. Jos teet näin, lataamiesi podcastien mukana ei ladata niiden mahdollisesti sisältämiä videoita.

Muita tapoja säästää mobiilidataa:

• Jos olet Premium-käyttäjä, lataa musiikkia kuunneltavaksi offline-tilassa.
    Vinkki: Varmista, että sovellus lataa sisältöä vain Wi-Fi-verkossa, kytkemällä Lataa matkapuhelinverkon kautta ‑asetus pois päältä. Löydät valinnan sovelluksen asetuksista kohdasta Musiikin äänenlaatu.
  • Tarkista Musiikin äänenlaatu -asetukset. Parempi äänenlaatu käyttää enemmän dataa.
  • Ota Autoplay pois päältä sovelluksen asetuksissa. Näin toisto katkeaa, kun valitsemasi sisältö päättyy.
  • Käytä Wi-Fi-yhteyttä, kun käytät sovellusta ulkomailla. Katso lisätietoja roaming-maksuista liittymäsi tiedoista.
  • Laitteessasi saattaa olla myös oma datansäästöasetus. Saat tarkempia tietoja laitteesi tukisivustolta.

Videodata

Koska videotiedostot ovat suurempia kuin musiikkitiedostot, ne käyttävät myös enemmän dataa. Videomme käyttävät kuitenkin jotakuinkin saman verran dataa kuin muutkin suositut videokanavat.

Podcastien videot

Joihinkin podcasteihin kuuluu videoita. Et voi kytkeä videoita pois käytöstä, mutta ne toistetaan vain silloin, kun ne näkyisivät laitteesi näytöllä. Jos siirryt pois podcastin toistosivulta tai lukitset laitteesi näytön, vain podcastin ääni toistetaan.

Huomautus: Jos lataat podcastin, vain ääni ladataan – video ei lataudu.

Nyt soi -näkymän videosilmukat

Nyt soi -näkymän liikkuvat videot ovat Canvaseja. Ne ovat ainutlaatuinen taiteellisen ilmaisun muoto Spotifyssa.

Videot ovat lyhyitä silmukoita, joten ne käyttävät vain vähän dataa. Kun tietty video on toistunut kerran, se ei enää tarvitse lisädataa jatkaakseen. Videot eivät myöskään jatka pyörimistä taustalla toimiessaan.

Jos et halua Canvaseja, voit kytkeä ominaisuuden pois käytöstä:

1. Valitse Koti.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Napauta Toisto-kohdassa Canvas pois päältä.

Kaistanleveyden käyttö

Sovellus käyttää jonkin verran laitteesi internetyhteyden kaistanleveyttä, jotta saisit kuunnella musiikkia ilman puskurointia.

Näin voit vähentää kaistanleveyden käyttöä:

• Sulje muut internetiä käyttävät sovellukset.
  • Jos olet Premium-käyttäjä, lataa musiikkia kuunneltavaksi offline-tilassa.
  • Käytä Spotifyn verkkosoitinta.