En pysty kuuntelemaan Spotifyta kaiuttimellani

Valitse yhteystyyppi.

Jos Spotify Connect ei toimi, tarkista seuraavat seikat:

• Kaikkien laitteiden ohjelmistot ovat ajan tasalla. Jos et tiedä, miten ohjelmistoversio tarkistetaan ja päivitetään, kysy laitteen valmistajalta.
  • Käytössäsi on Spotifyn viimeisin versio.
  • Kaiutin on päällä ja kytkettynä verkkoon (siinä saattaa olla yhteyden merkkivalo).
  • Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun toistat musiikkia kaiuttimella laitteesi kautta, varmista, että molemmat ovat samassa verkossa.
  • Kaiutin tukee Connectia. Voit tarkistaa asian osoitteesta spotifygear.com tai laitteen valmistajalta.
  • Et yritä toistaa paikallisia tiedostoja. Connect ei tue niitä.
  • @SpotifyStatus ei ole ilmoittanut mahdollisista järjestelmäongelmista.

Jos nämä tarkistukset eivät tarjoa ratkaisua, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä Spotify-sovellus uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä laitteella, jolla toistat musiikkia (esim. mobiililaite, tabletti tai tietokone).

Jos ongelma ei poistu, vikaa on ehkä etsittävä laitteesta tai Wi-Fi-yhteydestä. Katso ohjeet operaattorin tai valmistajan tukisivustolta.

Jos Bluetooth-yhteys ei toimi, tarkista seuraavat seikat:

• Bluetooth-laitteet ovat metrin sisällä toisistaan ja kaukana esimerkiksi Wi-Fi-reitittimistä, tietokoneista, mikroaaltouuneista ja jääkaapeista (häiriöiden välttämiseksi).
  • Bluetooth-viestinnän välillä ei ole esteitä. Jos laitteesi on suojakuoressa, kuori on ehkä irrotettava.
  • Molemmissa laitteissa riittää akkua tai virtaa.
  • Kytke muiden lähellä olevien Bluetooth-laitteiden Bluetooth-toiminto pois päältä.
    Huomautus: Bluetooth-äänentoistolaitteet eivät voi olla yhteydessä useaan lähtölaitteeseen kerralla. Katkaise vanhat yhteydet ennen yhdistämistä uuteen laitteeseen.
  • Jos käytät vastamelukuulokkeita, kytke vastameluominaisuus pois päältä.
  • Sulje Spotify yhteyden muodostamisen ajaksi.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.

Kun olet tarkistanut yllä olevat kohdat, yritä muodostaa yhteys uudelleen:

1. Kytke kaiuttimen Bluetooth-toiminto pois päältä.
  2. Poista kaiuttimen tiedot puhelimesi, tablettisi tai tietokoneesi Bluetooth-asetuksista.
    Vinkki: Toiminto on useissa laitteissa nimeltään Unohda.
  3. Kytke mobiililaitteen, tabletin tai tietokoneen Bluetooth-toiminto pois päältä ja takaisin päälle.
  4. Kytke kaiuttimen Bluetooth-toiminto takaisin päälle.
  5. Odota noin 20 sekuntia, että mobiililaite, tabletti tai tietokone havaitsee kaiuttimen. Kun laite näkyy luettelossa, valitse se pariksi.
  6. Avaa Spotify ja laita musiikki soimaan. Sen pitäisi nyt soida kaiuttimesi kautta.

Eikö ohje toiminut?

Kaiutin on ehkä asetettava lähtölaitteen oletuslaitteeksi, ja toisinaan median jakaminen on erikseen sallittava yhteyden asetuksista. Yritä muokata näitä asetuksia lähtölaitteen (eli mobiililaitteen, tabletin tai tietokoneen) Bluetooth-asetuksissa.

Jos ongelma jatkuu, saat apua laitteesi tukisivustolta.

Jos sinulla on ongelmia saada Spotify toimimaan Chromecast-laitteessa, tarkista seuraavat seikat:

• Laite, jolta toistat musiikkia, on liitetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast.
  • Chromecast-laitteessa on viimeisimmät päivitykset.
  • Käytössäsi on uusin Spotify-versio.
  • @SpotifyStatus ei ole ilmoittanut mahdollisista järjestelmäongelmista.
  • Et yritä toistaa paikallisia tiedostoja. Chromecast ei tue niitä.

Jos yhteys ei toimi näiden tarkistusten jälkeen, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä Spotify uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset tai selainvälilehdet, joita et käytä.
  • Käynnistä Chromecast-sovellus uudelleen.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä.

Lisää vinkkejä Chromecastin vianmääritykseen on Googlen ohjekeskuksessa.

Haluan ohjata musiikkia Spotifyn työpöytäsovelluksella

Vaikka Spotifyn työpöytäsovelluksella ei voikaan löytää Chromecast-laitteita, sillä voi silti ohjata musiikkia:

1. Käynnistä Spotify Chromecastissa puhelimen, tabletin tai verkkosoittimen kautta seuraamalla näitä ohjeita.
    Huomautus: Chromecast toimii vain Chrome-selaimessa avatun verkkosoittimen kanssa.
  2. Hallitse musiikkia työpöytäsovelluksella.

Voivatko muut käyttää Chromecastiani Spotifyn kuuntelemiseen?

Jos Guest Mode on käytössä Chromecastissasi, lähistöllä olevat laitteet voivat muodostaa siihen yhteyden Wi-Fi-verkkosi ulkopuolelta. Ominaisuus on vallan näppärä esimerkiksi bileissä!

Lisätietoja on Guest Moden usein kysytyissä kysymyksissä.

Jos AirPlay ei toimi, tarkista seuraavat seikat:

• Kaikki laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa.
  • Kaikki laitteet on päivitetty.
  • @SpotifyStatus ei ole ilmoittanut mahdollisista järjestelmäongelmista.

Jos nämä tarkistukset eivät tarjoa ratkaisua, kokeile seuraavaa:

• Käynnistä Spotify-sovellus uudelleen.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Käynnistä laitteet uudelleen.
  • Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä.

Jos ongelma ei poistu, vikaa on ehkä etsittävä laitteesta tai Wi-Fi-yhteydestä. Katso ohjeet operaattorin tai valmistajan tukisivustolta.

Jos aux-kaapeli ei toimi, tarkista valmistajan oppaasta, että käyttämäsi kaapeli sopii laitteeseesi. Voit myös kokeilla seuraavia vaihtoehtoisia tapoja kuunnella Spotifyta kaiuttimellasi:

Laitekohtaisten sovellusintegraatioiden saatavuus joissakin kaiuttimissa ja äänijärjestelmissä on muuttumassa. Jos et ole varma, koskeeko tämä laitettasi, tarkista asia laitteen valmistajalta.

On monia muitakin tapoja kuunnella Spotifyta kaiuttimella! Uskomme, että uusien langattomien striimausmahdollisuuksien myötä nykyään on helpompi yhdistää Spotify eri laitteisiin sen sijaan, että jokaisella laitteella olisi oma sovellus.

Päivitetty viimeksi 25. lokakuuta 2018