Soittolistat

Soittolistat ovat yksinkertaisesti sanottuna musiikkikokoelmia. Voit koota omia soittolistoja ja jakaa ne muiden kanssa. Lisäksi voit kuunnella miljoonia Spotifyn, artistien ja fanien kokoamia soittolistoja kaikkialta maailmasta.

Vinkki: Pidä musiikkisi entistä paremmassa järjestyksessä soittolistakansioiden avulla.

Luotu sinulle

Spotify kokoaa sinulle monia henkilökohtaisia soittolistoja, joita ovat esimerkiksi Viikon suositukset ja Uutuuskattaus. Tällaiset listat perustuvat kuuntelutottumuksiisi, eli siihen, mistä kappaleista olet tykännyt ja mitä olet jakanut, tallentanut ja skipannut, sekä muiden samankaltaisesta musiikista pitävien fanien kuuntelutottumuksiin.

Löydät tällaiset soittolistat Browsen Discover-osiosta. Mobiilisovelluksissa ne näkyvät usein Koti-osiossa

Luotu kaikille

Browse-osiossa on soittolistoja, jotka musiikin asiantuntijat ympäri maailmaa ovat koonneet. Olemme luokitelleet ne erilaisiin genreihin ja fiiliksiin valintaa helpottamaan.

Osa näistäkin soittolistoista on räätälöity kuuntelijoiden mukaan. Saatat siis nähdä hieman erilaisen kokoelman kappaleita kuin kaverisi. Jos soittolistalla on esimerkiksi hittejä, joita voi laulaa mukana, lisäämme listalle sellaisia kappaleita, joiden sanat ovat sinullekin tuttuja.

Luo oma soittolista

Katso tarkemmat ohjeet valitsemalla laitteesi alta.

Soittolistan luominen

1. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Uusi soittolista.
  2. Anna soittolistalle nimi ja napsauta LUO.

Vinkki: Voit mukauttaa soittolistaa lisäämällä sille myös kansikuvan ja kuvauksen.

Kappaleiden lisääminen soittolistaan

1. Napsauta mitä tahansa kappaletta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Lisää soittolistaan.
  3. Valitse soittolista.

Voit myös vetää ja pudottaa kappaleita soittolistaan.

Vinkki: Kaipaatko inspiraatiota? Premium-tilaajille näytetään suositeltuja kappaleita jokaisen itse luodun soittolistan lopussa. Ne perustuvat soittolistan nimeen ja listalla jo oleviin kappaleisiin.

Soittolistan muokkaaminen

Kappaleiden poistaminen:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kappaletta, jonka haluat poistaa.
  2. Valitse Poista tästä soittolistasta.

Soittolistan kappaleiden järjestäminen:

1. Pidä kappaletta painettuna.
  2. Vedä ja pudota kappale haluamaasi kohtaan.

Vinkki: Kappaleita voi järjestää myös lajittelun ja suodatuksen avulla.

Soittolistan poistaminen

1. Napsauta soittolistaa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Poista ja vahvista valinta napsauttamalla POISTA.

Vinkki: Poistitko soittolistan vahingossa? Lue, miten voit palauttaa sen.

Soittolistan luominen

1. Valitse Oma kirjasto .
  2. Valitse Musiikki-kohdasta Soittolistat.
  3. Valitse Luo soittolista.
  4. Anna soittolistalle nimi ja valitse LUO.

Kappaleiden lisääminen soittolistaan

Saat kehotuksen lisätä soittolistaan kappaleita heti sen luomisen jälkeen. Näin lisäät kappaleita myöhemmin:

1. Valitse  (iOS) /  (Android) kappaleen nimen oikealta puolelta tai Nyt soi -näkymän oikeasta yläkulmasta.
  2. Valitse Lisää soittolistaan.
  3. Valitse soittolista.

Soittolistan muokkaaminen

Kappaleiden poistaminen:

1. Napauta soittolistan oikeassa yläkulmassa olevaa -painiketta (iOS) / -painiketta (Android).
  2. Valitse Muokkaa.
  3. Napauta -kuvaketta kappaleen vasemmalla puolella.
  4. Valitse Poista.

Soittolistan kappaleiden järjestäminen (Premium-ominaisuus):

1. Napauta soittolistan oikeassa yläkulmassa olevaa -painiketta (iOS) / -painiketta (Android).
  2. Valitse Muokkaa.
  3. Järjestä kappaleet haluamaasi tavalla -kuvakkeista vetämällä.

Soittolistan poistaminen

1. Siirry soittolistaan, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta soittolistan oikeassa yläkulmassa olevaa -painiketta (iOS) / -painiketta (Android).
  3. Valitse Poista soittolista.
  4. Valitse Poista.

Vinkki: Poistitko soittolistan vahingossa? Lue, miten voit palauttaa sen.

Kaipaatko inspiraatiota?

Näet suositeltuja kappaleita jokaisen luomasi soittolistan lopussa. Ne perustuvat soittolistan nimeen ja listalla jo oleviin kappaleisiin.

Spotifyn ilmaispalvelun mobiili- ja tablettikäyttäjille:

Ehdotamme sinulle kappaleita ja artisteja, kun luot ja muokkaat soittolistoja. Mitä enemmän kuuntelet, sitä parempia suosituksia saat.

Jos Tykätyt kappaleet -soittolistallasi on alle 15 kappaletta, tarjoamme sinulle lisäksi musiikkimakuusi perustuvia lisäkappaleita. Voit korvata ne tykkäämällä useammasta kappaleesta – napauta vain -kuvaketta hyvän biisin kohdalla.

Päivitetty viimeksi 12. heinäkuuta 2019