Tilini on kaapattu

Jos tililläsi tapahtuu yllättäen alla kuvattuja asioita, on mahdollista, että se on kaapattu.

• Salasanasi ei enää toimi.
  • Tiliisi rekisteröity sähköpostiosoite on muuttunut.
  • Soittolistoja on poistettu tai lisätty.
  • Tilausmuutoksia.
    Huomautus: Emme koskaan näytä täydellisiä maksutietojasi.
  • Jonkun muun Facebook-profiili on yhdistetty Spotify-tiliisi.

Mitä teen, jos tilini on kaapattu?

1. Palauta aivan ensimmäiseksi salasanasi.

Huomautus: Jos sähköpostiosoitteesi on muutettu, siirry suoraan vaiheeseen 2.

1. Avaa salasanan palautuslomake yksityisessä selainikkunassa ja valitse itsellesi vahva salasana, jota et ole aiemmin käyttänyt.
  2. Siirry tilisivullesi ja valitse KIRJAUDU ULOS KAIKKIALTA.

Suosittelemme myös vaihtamaan seuraavat salasanat:

• Spotify-tiliisi rekisteröidyn sähköpostin salasana (esim. Gmail- tai Hotmail-salasanasi).
  • Spotify-tiliisi linkitetyn Facebook-tilin salasana. Voit varmistaa, että olet ainoa Facebook-tilillesi kirjautunut henkilö Facebook-asetuksista kohdasta Turvallisuus ja sisäänkirjautuminen > Missä olet sisäänkirjautuneena.
  • Kaikkien niiden palveluiden salasanat, joissa käytät samaa salasanaa kuin Spotifyssa.

2. Ota sitten meihin yhteyttä.

Huomautus: Saatamme turvallisuussyistä tarvita kuvakaappauksen Spotify-kuitistasi tai tiliotteestasi. Pidä se käsillä, kun otat meihin yhteyttä (ja varmista, että täysi luottokorttinumerosi, vanhenemispäivä tai kolminumeroinen turvakoodi eivät näy siinä).

1. Siirry yhteydenottolomakkeeseen (saatavilla vain englanniksi).
  2. Valitse Logging in (sisäänkirjautuminen).
  3. Valitse I can’t log in to Spotify (En pysty kirjautumaan Spotifyhin).
  4. Valitse I STILL NEED HELP (Tarvitsen lisää apua).

Suoritamme sitten vaadittavat toimenpiteet tilin suojaamiseksi ja sen palauttamiseksi haltuusi.

Usein kysytyt kysymykset

Vakuutamme, että pidämme käyttäjätiedot täysin suojattuina ja että alustamme on turvallinen käyttää. Tilikaappaukset ovat useimmiten seurausta toisessa palvelussa tapahtuneesta tietomurrosta. Jos käytät samaa salasanaa useissa palveluissa, ne kaikki saattavat vaarantua, jos yhdessäkin tapahtuu tietomurto.

Me Spotifylla suojaamme tietosi aina järein keinoin, mutta artikkelissa Spotify-tilin suojaaminen voit tutustua lisäkeinoihin, joita voit hyödyntää.

Toisinaan Spotifyn Käytettävissä olevat laitteet -luettelossa näkyy lähistöllä olevia laitteita. Pääset luetteloon mobiilisovelluksen Nyt soi -palkista tai napsauttamalla työpöytäsovelluksen oikeassa alakulmassa olevaa -kuvaketta. Ei huolta, luettelossa näkyvillä vierailla laitteilla ei voi päästä käsiksi tiliisi.

Jos saat ilmoituksen, että tilisi on käytössä muualla, etkä tunnista kyseistä laitetta, on mahdollista, että olet kirjautuneena tilillesi jonkun muun laitteella. Jos et pääse käsiksi laitteeseen, pyydä laitteen omistajaa kirjautumaan ulos tililtäsi. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua ulos etänä tilisivullasi. Varotoimenpiteenä voit myös vaihtaa salasanasi.

Saat lisätietoja artikkelista Tili on käytössä jossain muualla.

Päivitetty viimeksi 17. lokakuuta 2018