Spotify-tilin suojaaminen

Henkilökohtaisten tietojesi turvallisuus on Spotifylle tärkeää.

Siksi turvatiimimme työskentelee vuorokauden ympäri ja suojelee Spotifyta, tiliäsi ja tietojasi internetin pahiksilta. Tarkkailemme jatkuvasti ympäristöä epäilyttävän toiminnan varalta.

Sinäkin voit auttaa Spotify-tilisi suojaamisessa ja varmistaa, että henkilökohtaiset tietosi pysyvät turvassa.

• Käytä kaikissa palveluissa ja kaikilla sivustoilla eri salasanaa

Jos käytät samaa salasanaa useissa palveluissa, ne kaikki saattavat vaarantua, jos yhdenkin palvelun suojaus murretaan. Eihän sama avainkaan toimi niin kotioveesi, autoosi kuin toimistosikin oveen.

• Käytä vahvaa salasanaa

Valitse epätavallinen salasana. Hakkerit testaavat koko ajan automaattisesti tavallisia salasanoja. Nyrkkisääntönä: mitä pidempi salasana, sitä parempi. Salasana, jossa on yhdistelmä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä, on turvallinen.

• Vaihda salasana säännöllisesti

Salasanan vaihtaminen usein vähentää mahdollisuutta siihen, että jokin valtuuttamaton taho voisi käyttää sitä tilillesi murtautumiseen, jos salasanasi sattuisi päätymään vääriin käsiin.
  • Pidä ohjelmistosi ja virustorjuntaohjelmasi ajan tasalla

Järjestelmäsi on sitä turvallisempi, mitä tuoreempi ohjelmistoversio ja virustorjunta siinä on.

• Avaa sähköposteissa olevat linkit ja liitteet harkiten

Jos päädyt sähköpostilinkin kautta sivustolle, joka kysyy henkilökohtaisia tietojasi, kuten salasanaasi tai maksutietojasi, varmista, että sivu on virallinen.

Huomautus: Spotify ei koskaan pyydä salasanaasi sähköpostitse. Saatamme joskus kysyä osittaisia maksutietoja, mutta vain tukipyyntöihin liittyen. Turvallisuutesi takaamiseksi emme koskaan kysy täydellisiä maksutietoja.

• Kirjaudu ulos, kun olet käyttänyt Spotifyta yhteiskäytössä olevalla laitteella

Olitpa sitten töissä, koulussa tai kirjastossa, muista aina kirjautua ulos tililtäsi, kun olet käyttänyt Spotifyta laitteella, joka ei ole omasi. Näin muut eivät pääse käsiksi tiliisi.

Olemme tehneet salasanan vaihtamisesta ja palauttamisesta tosi helppoa, joten voit tehdä niin koska tahansa. Suosittelemme myös tutustumaan ohjeisiimme Spotifyn lähettämiin epäilyttäviin sähköposteihin liittyen.

Nämä vinkit kannattaa pitää mielessä kaikkialla internetissä, ei vain Spotifyssa.