Spotifylle antamasi tiedot

Yksi Spotifyn hienouksista on, että voimme tarjota erityistä, mukautettua sisältöä tutustumalla sinuun ja kuuntelutottumuksiisi.

Tässä artikkelissa on yleiskatsaus siitä, minkälaisten tietojen keräämiseen olet antanut meille luvan. Täältä löydät lisäksi ohjeet siihen, miten muutat joidenkin näiden tietojen käyttöoikeuksia.

Vinkki: Tämä artikkeli on vain opas, joten muista lukea Tietosuojakäytäntömme, joka sisältää täydelliset tiedot asiakkaan ja Spotifyn välisestä suhteesta.

Spotify-profiilisi ja sisältö

Kun sinulla on Spotify-tili, tietyt tiedot ovat aina julkisesti nähtävillä:

• Spotify-käyttäjänimesi tai Facebook-nimesi ja profiilikuvasi (jos tilisi on yhdistetty Facebookiin)
  • luettelo käyttäjistä, joita seuraat ja jotka seuraavat sinua
  • äskettäin toistetut artistit.

Muut tiedot ovat oletusarvoisesti julkisia, mutta ne voidaan piilottaa. Näihin tietoihin kuuluvat seuraavat:

• soittolistat, joita seuraat tai jotka olet luonut
  • musiikki, jota toistat (julkaistaan oletusarvoisesti kaverisyötteessä
  • profiilissasi näytettävät suosituimmat kappaleet ja artistit
  • sisältö, jonka julkaiset, lataat tai lähetät palveluun.

Jos haluat muuttaa näiden tietojen yksityisyysasetuksia, katso oppaamme yksityisyysasetuksista.

Muista:

Muut voivat käyttää, linkittää tai uudelleenjakaa julkisia soittolistojasi ja muita julkisesti saatavilla olevia tietojasi palvelussa tai internetissä. Vaikka poistaisit soittolistan tai määrittäisit sen yksityiseksi, sen jo tilanneet käyttäjät tai ne, joilla on muuten pääsy siihen (esimerkiksi linkin kautta), voivat todennäköisesti edelleen käyttää sitä.

Muista myös, että Spotify-profiiliisi lisätyt soittolistat ja muut tiedot saattavat sisältää yksityiskohtia (esimerkiksi käyttäjätunnuksesi), joiden avulla muut voivat ehkä löytää sinut Spotify-palvelusta tai muista palveluista. Käytä Spotifyta varoen, ja muista asetuksesi.

Viestintä

Voit hallita täydellisesti sitä, kuinka paljon viestintää (kuten ilmoituksia ja markkinointimateriaalia) vastaanotat meiltä. Katso oppaamme ilmoitusten hallinnasta.

Joskus myös kumppanimme ottavat sinuun yhteyttä. Tällaisissa sähköpostiviesteissä on aina Lopeta tilaus -linkki, jota voit käyttää, jos et halua vastaanottaa tällaista viestintää tulevaisuudessa.

Laite

Spotify voi pyytää oikeutta käyttää joitakin laitteesi tietoja tiettyjen ominaisuuksien tarjoamiseen (esim. mikrofonin käyttölupa). Käytämme tällaisia tietoja ainoastaan, jos annat siihen luvan.

Mobiililaitteesi käyttöjärjestelmä saattaa sallia näiden oikeuksien hallinnan. Saat lisätietoja käyttöjärjestelmäsi tukisivustosta.

Ulkopuolisten sovellusten käyttöoikeudet

Spotify tarjoaa uusia ja innovatiivisia toimintoja tukemalla ulkopuolisia sovelluksia. Jos liität Spotify-tilisi ulkopuolisen sovellukseen, sovellus saattaa edellyttää tiettyjä käyttöoikeuksia toimiakseen.

Jos haluat poistaa käyttöoikeuksia tällaisilta sovelluksilta, voit tehdä sen tilisivullasi. Napauta kohtaa Apps vasemmalla olevassa valikossa, ja valitse HYLKÄÄ KÄYTTÖOIKEUS haluamasi sovelluksen vieressä.

Päivitetty viimeksi 12. maaliskuuta 2018