Internet og dataforbrug

Spotify kræver en wi-fi-forbindelse eller mobildataforbindelse for at fungere.

Mobildata

Det er bedre at bruge wi-fi i stedet for mobildata.

Hvis du ikke har wi-fi, bruger appen dine mobildata.

Reducer dataforbruget

Funktionen Spar data reducerer appens dataforbrug ved at vise færre billeder og reducere lydkvaliteten.

1. Swipe til venstre, eller tryk på dit profilbillede
  2. Tryk på Indstillinger og persondatapolitik
  3. Slå Spar data til.

Tip: Under Spar data kan du også slå Podcast kun med lyd til. Det betyder, at når du downloader podcasts, downloader du kun lyd og ikke de tilhørende videoer.

Flere måder at reducere dataforbruget på:

• Hvis du har Premium, kan du downloade musik, så du kan lytte offline.
    Tip: Sørg for, at appen kun downloader, når den er tilsluttet wi-fi, ved at slå Download via mobildata fra i appens indstillinger (under Musikkvalitet).
  • Tjek din musikkvalitet. Højere musikkvalitet bruger mere data.
  • Slå Automatisk afspilning fra i appens indstillinger. Dette stopper afspilningen, når det, du har valgt, er slut.
  • Brug wi-fi, når du bruger appen i udlandet. Tjek dit mobilabonnement for at få mere at vide om roamingtakster.
  • Din enhed kan have sin egen funktion til at spare data. Tjek supportwebstedet for din enhed.

Videoer og data

Videoer bruger mere data end musik på grund af større filstørrelser, men vores dataforbrug er sammenligneligt med andre populære videokanaler.

Videoer i podcasts

Nogle podcasts indeholder videoer. Du kan ikke slå disse videoer fra, men de afspilles kun, når du har dem på skærmen. Hvis du navigerer væk fra podcasten eller låser din enhed, er det kun lyden, der afspilles.

Bemærk: Når du downloader en podcast, er det kun lyden, der downloades, ikke videoen.

Spiller nu og bevægelige billeder

De bevægelige billeder i Spiller nu er en funktion kaldet Canvas – en unik form for kunstnerisk udtryk på Spotify.

De er korte og i loop, så de bruger meget lidt data. Når de har gennemført loopet én gang, kræver de ikke mere data for at fortsætte med at køre. De bliver heller ikke ved med at køre i baggrunden.

Hvis du ikke vil have Canvas, kan du slå funktionen fra:

1. Tryk på Hjem .
  2. Tryk på Indstillinger .
  3. Slå Canvas fra (under Afspilning).

Båndbredde

Appen bruger noget af din enheds internetbåndbredde til at afspille musik uden buffer.

Sådan reducerer du brugen af båndbredde:

• Luk alle andre åbne apps, der bruger nettet
  • Hvis du har Premium, kan du downloade musik, så du kan lytte til den offline
  • Brug webafspilleren