Din smagsprofil

Din smagsprofil er Spotifys fortolkning af din smag baseret på det, du lytter til, og hvordan du lytter til det. Den hjælper os med at tilpasse dine Spotify-anbefalinger som f.eks. Discover Weekly og din startside. Den hjælper os også med at tilpasse din oplevelse med oversigter over din musiksmag som f.eks. Wrapped og Blend.

Ekskluder en playliste fra din smagsprofil

Hvis du ekskluderer en playliste fra din smagsprofil, vil tidligere og fremtidige afspilninger af playlisten have mindre indflydelse på dine oversigter over din musiksmag og dine anbefalinger. Hvis du f.eks. ekskluderer din playliste med musik til sengetid, vil din afspilning af playlisten have mindre indflydelse på din Discover Weekly og Wrapped.

1. Tryk på 3 vandrette prikker (iPhone og computer)/3 lodrette prikker (Android) nær toppen af playlisten.
  2. Tryk på Udelad fra din smagsprofil.

Tryk på Medtag i din smagsprofil for at medtage playlisten i din smagsprofil igen.

Bemærk: Hvis du lytter til sange, der findes på en ekskluderet playliste, men du ikke lytter til sangene på selve playlisten, f.eks. hvis du lytter til dem under "Sange, du synes godt om", vil disse streaminger stadig blive inkluderet i din smagsprofil.

Hvor lang tid går der, fra jeg ekskluderer en playliste, til det har en effekt?

Når du ekskluderer en playliste fra din smagsprofil, træder ændringen i kraft inden for 48 timer. For visse typer anbefalet indhold, f.eks. Discover Weekly, ses ændringen muligvis ikke før den efterfølgende uge.

Hvilke elementer kan jeg ekskludere fra min smagsprofil?

Du kan kun ekskludere playlister fra din smagsprofil.

Hvad sker der helt præcis, når jeg ekskluderer en playliste fra min smagsprofil?

Hvis du ekskluderer en playliste fra din smagsprofil, vil tidligere og fremtidige streaminger af playlisten have mindre indflydelse på dine musikanbefalinger og dine oversigter over din musiksmag.

Hvad er forskellen på ekskludering af en playliste og knappen "Skjul sang"?

Når du skjuler en sang på en playliste, forhindrer det sangen i at blive afspillet, når du lytter til playlisten. Denne funktion påvirker ikke den øvrige musik, du lytter til på playlisten.

Hvilken effekt har dette på mit Wrapped?

Streaminger fra playlister, som er ekskluderet, medtages ikke i oversigten over dine favoritkunstnere og antal afspilninger af numre i Wrapped, men de tælles med i din samlede afspilningstid.

Kan jeg anmode om oplysninger om ekskluderede playlister via Datarettigheder og privatlivsindstillinger – Spotify?

Ja, du kan anmode om at gennemse de playlister, du har ekskluderet.