Forstå dine data

Når du bruger det automatiserede værktøj Download dine data, modtager du flere filer i JSON-format. JSON står for JavaScript Object Notation, og det er et struktureret, almindeligt anvendt format, som kan forstås af både computere og mennesker. Du kan downloade tre forskellige datapakker enten enkeltvis eller samlet. Pakkerne inkluderer en kopi af følgende data (hvis det er relevant for dig).

Kontodata

Datatype

Det, de inkluderer

Playliste

En oversigt over oprettede eller gemte playlister og eventuelle gemte sange, herunder:

1. Playlistens navn.
  2. Den dato, hvor playlisten sidst blev ændret.
  3. Navne på sange på playlisten.
  4. Navne på kunstnere af hver sang.
  5. Navne på album eller episoder (hvis det er podcasts).
  6. Lokalt navn på nummer, hvis brugeren har uploadet lyd fra sin egen enhed til afspilning på Spotify-tjenesten.
  7. Eventuelle beskrivelser, som brugeren har føjet til playlisten.
  8. Antallet af følgere, som playlisten har.

Streaminghistorik (lyd, video og podcasts)

En liste over elementer (f.eks. sange, videoer og podcasts), der er blevet lyttet til eller set i det seneste år, herunder:

• Datoen og klokkeslættet, hvor streamingen sluttede, i UTC-format (koordineret universaltid).
  • Navnet på "udgiveren" af hver streaming (f.eks. kunstnernavnet, hvis det er et musiknummer).
  • Navne på elementer, der er blevet lyttet til eller set (f.eks. titel på musiknummer eller videotitel).
  • "msPlayed" står for, hvor mange millisekunder nummeret er blevet lyttet til.

Dit bibliotek

En opsummering (på tidspunktet for anmodningsdatoen) af det indhold, der er gemt i Dit bibliotek (sange, episoder, shows, kunstnere og album), herunder:

1. Navne på enheder.
  2. Navne på album og shows.
  3. Udgivere.
  4. Elementets URI'er (Uniform Resource Indentifier).

Søgeforespørgsler

En liste over foretagne søgninger, herunder:

1. Datoen og klokkeslættet, hvor søgningen blev foretaget.
  2. Typen af enhed/platform, der blev brugt (f.eks. computer, iOS).
  3. Søgeforespørgslen, der viser, hvad brugeren har skrevet i søgefeltet.
  4. URI'er for søgeinteraktion viser listen over URI'er for de søgeresultater, som brugeren har interageret med.

Se Stemmeinput nedenfor, hvis du vil vide mere om stemmekommandoer.

Følg

Dette omfatter på anmodningstidspunktet (hvis der er nogen data):

1. Antallet af følgere, som kontoen har.
  2. Antallet af andre konti, som denne konto følger.
  3. Antallet af andre konti, som denne konto blokerer.

Betalinger

Dette omfatter oplysninger om betalingsmetoden (hvis der er nogen data):

1. Type – Korttypen, f.eks. Mastercard, Visa eller anden form for betaling såsom gavekort, PayPal.
  2. Kortnummer – Hvis betalingsmetoden er med kort, er dette kun de sidste fire cifre.
  3. Kortudløb – Hvis betalingsmetoden er med kort, er dette den firecifrede udløbsdato (f.eks. 07/18).
  4. Oprettelsesdato – Datoen, hvor betalingsoplysningerne blev angivet til Spotify.
  5. Betalingsland – Landet, hvor kortet er udstedt, f.eks. Storbritannien eller Sverige.
  6. Postnummer – Postnummeret, som kortet er registreret under.

Brugerdata

Dette omfatter (hvis der er nogen data):

1. Spotify-brugernavn.
  2. E-mailadresse.
  3. Land.
  4. Oprettet via Facebook – Dette viser, om kontoen er blevet oprettet via Facebook.
  5. Facebook-bruger-id – Dette er inkluderet, hvis brugeren har aktiveret Facebook-databehandling og tilknyttet sin Spotify-konto ved at logge på med Facebook-login eller oprettet sin Spotify-konto via Facebook.
  6. Foretrukket sprog.
  7. Fødselsdato.
  8. Køn.
  9. Postnummer.
  10. Adresse.
  11. Mobilnummer.
  12. Mobiloperatør.
  13. Mobilmærke.
  14. Kontooprettelse – Dette er brugerens registreringsdato.

Family-abonnement

Data om Family-abonnement (hvis du ejer et Premium for Family-abonnement), som omfatter adresse, by, land, navn, stat, gade og postnummer.

Konklusioner

Vi drager visse slutninger om dine interesser og præferencer baseret på din brug af Spotify-tjenesten og ved hjælp af data fra vores annoncører og andre reklamepartnere. Det omfatter en liste over markedssegmenter, som du i øjeblikket er tilknyttet. Afhængigt af dine indstillinger kan disse data bruges til at levere interessebaserede annoncer til dig i Spotify-tjenesten.

Stemmeinput

En liste over kommandoer foretaget med stemmen (hvis der er nogen data), herunder:

1. Datoen og klokkeslættet, hvor kommandoen blev foretaget.
  2. Sproget, som klienten har anmodet om.
  3. Brugerkataloget, der viser, hvilken abonnementstype brugeren har.
  4. Transskription af kommandoen.
  5. Sproget, som kunden har indstillet.
  6. Enhedstypen, der viser den returnerede URI for elementet (f.eks. playliste, album, nummer).
  7. Land.

Podcast-interaktivitet

En liste over interaktioner (såsom kommentarer) med en interaktivitetsfunktion i podcasten, herunder:

1. Datoen og klokkeslættet, hvor interaktionen foregik.
  2. Interaktionens tekst og/eller indhold.

Spotify for Artists

Hvis du har en Spotify for Artists-konto, vises yderligere data, du har angivet på denne konto. Det kan omfatte din virksomheds e-mailadresse, din titel, og/eller hvilken relation du har til en bestemt kunstner eller licensgiver (dvs. manager, komponist, udgiver osv.) og navnet på din arbejdsgiver.

Udvidet streaminghistorik

Datatype

Det, de inkluderer

Udvidet streaminghistorik (lyd, video og podcasts)

En liste over elementer (f.eks. sange, videoer og podcasts), der er blevet lyttet til eller set i løbet af kontoens levetid, herunder følgende oplysninger:

1. Datoen og klokkeslættet, hvor streamingen sluttede, i UTC-format (koordineret universaltid).
  2. Dit Spotify-brugernavn.
  3. Platformen, der blev brugt til at streame nummeret (f.eks. Android OS, Google Chromecast).
  4. Antallet af millisekunder nummeret blev afspillet.
  5. Landekoden for det land, hvor der blev streamet fra.
  6. IP-adressen, der blev brugt, da nummeret blev streamet.
  7. Brugeragenten, der blev brugt til at streame nummeret (f.eks. en browser som Mozilla Firefox eller Safari).
  8. Navnet på nummeret.
  9. Navnet på kunstneren, bandet eller podcasten.
  10. Navnet på det album, som nummeret findes på.
  11. Spotifys nummer-URI, der identificerer det unikke musiknummer.
  12. Navnet på podcastepisoden.
  13. Navnet på podcastshowet.
  14. Spotifys episode-URI, der identificerer den unikke podcastepisode.
  15. Årsagen til, at nummeret startede (f.eks. forrige nummer sluttede, eller du valgte det fra playlisten).
  16. Årsagen til, at nummeret sluttede (f.eks. at nummeret var færdigt, eller du trykkede på Næste).
  17. Om shuffle-tilstand var slået til, da nummeret blev afspillet.
  18. Oplysninger om, hvorvidt brugeren skiftede til den næste sang.
  19. Oplysninger om, hvorvidt nummeret blev afspillet i offlinetilstand.
  20. Tidsstempel, der viser, hvornår offlinetilstanden blev brugt, hvis den blev brugt.
  21. Oplysninger om, hvorvidt nummeret blev afspillet under en privat session.

Se efter filen "Read Me First - Extended Streaming History" (Læs mig først – udvidet streaminghistorik), der følger med dine data, for at få en detaljeret beskrivelse af hvert teknisk felt, som svarer til de data, der er beskrevet ovenfor.

Tekniske logoplysninger

Datatype

Det, de inkluderer

Tekniske logoplysninger

De tekniske logoplysninger indeholder detaljerede tekniske data såsom kommandoer, fejlmeddelelser og logstrenge, som vi har indsamlet om din konto for at kunne levere og foretage fejlfinding af Spotify-tjenesten.

Se efter filen "Read Me First - Extended Streaming History" (Læs mig først – tekniske logoplysninger), der følger med dine data, for at få en detaljeret beskrivelse af de tekniske logoplysninger. Denne fil foreligger som standard på engelsk, men du er altid velkommen til at kontakte vores kundesupport (privacy@spotify.com), hvis du har brug for hjælp til at forstå dataene på dit eget sprog.