Kun je niet vinden wat je zoekt?

Wat zijn weergaven?

Elke keer dat je podcast op Spotify aan een luisteraar wordt getoond, telt dat als een weergave. Een analyse van je weergaven geeft je inzicht in hoe en wanneer je show wordt getoond aan potentiële luisteraars op Spotify.

Je kunt het aantal weergaven voor een show en voor een aflevering bekijken. Het kan tot 48 uur duren voordat onderliggende gegevens zijn vernieuwd en er worden alleen gegevens voor de laatste 30 dagen weergegeven.

Opmerking: De weergaven die in Spotify for Podcasters staan, zijn alleen afkomstig van Spotify.

Waar komen weergaven vandaan?

Bron binnen Spotify

Voorbeelden

Home

Aanbevelingen, onlangs afgespeelde shows en voorbeelden van podcasts

Bibliotheek

Opgeslagen shows of afleveringen en door de gebruiker gemaakte playlists

Zoeken

Zoekopdrachten van luisteraars (bijvoorbeeld wanneer luisteraars naar de titel van je show zoeken), hitlijsten met toppodcasts en redactionele aanbevelingen

Hoe moet je gegevens voor weergaven interpreteren?

Het aantal weergaven stijgt en daalt doorgaans in lijn met de releaseplanning van afleveringen. Het aantal weergaven voor je show kan hoog zijn vergeleken met het aantal keren dat deze is afgespeeld. Dat kan betekenen dat je podcast wordt weergegeven aan luisteraars op Spotify, maar dat die luisteraars niet de stap zetten om ernaar te luisteren.

Probeer je weergaven in de loop van de tijd te bekijken met hitlijsten in Spotify for Podcasters om trends in de prestaties te identificeren. Mogelijk kan je een week na de publicatiedatum van een aflevering beter inzicht krijgen in het totale aantal weergaven dat de aflevering heeft ontvangen.

Bekijk een overzicht van het aantal weergaven per bron om te begrijpen waar op Spotify je show het meest wordt weergegeven. Het kan interessant zijn om deze grafiek regelmatig te bekijken, zodat je kunt zien hoe deze van aflevering tot aflevering verandert. Op die manier kun je bijvoorbeeld ontdekken dat het percentage van je weergaven via Zoeken hoger is dan normaal. Dat kan betekenen dat meer luisteraars naar de titel van je show zoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld een meeslepende afbeelding voor je podcast maken om je te onderscheiden.

Veelgestelde vragen

Was dit artikel nuttig?