Reclameonderbrekingen begrijpen en gebruiken

De functie Slimme reclameonderbrekingen is beschikbaar voor makers die reclames gebruiken. Met deze functie bespaar je tijd, omdat er automatisch reclameonderbrekingen aan een aflevering worden toegevoegd. De momenten waarop reclameonderbrekingen worden ingevoegd en het aantal reclameonderbrekingen worden geoptimaliseerd en helpen je om het maximale te verdienen.

Slimme reclameonderbrekingen vindt vanzelf de meest logische plek. Het aantal onderbrekingen wordt voor luisteraars tot een minimum beperkt.

Het soort en aantal reclameonderbrekingen dat automatisch wordt ingevoegd, hangt af van de duur en content van je aflevering:

• Korter dan 8 minuten: Bevat een reclameonderbreking voor maximaal één reclame die wordt afgespeeld vóór je aflevering
  • 8 tot 20 minuten: Bevat een reclameonderbreking voor twee reclames die worden afgespeeld vóór je aflevering en nog een reclameonderbreking voor maximaal twee reclames die wordt afgespeeld na je aflevering
  • 20 minuten of langer: Bevat de reclameonderbrekingen voor afleveringen van 8 tot 20 minuten én een of meer extra reclameonderbrekingen binnen je aflevering voor maximaal twee reclames. De plaatsing van deze reclameonderbrekingen wordt bepaald op basis van de content van je aflevering.

Let op: we raden je aan om geen reclameonderbrekingen te gebruiken als je aflevering al geïntegreerde reclames heeft, omdat slimme reclameonderbrekingen onbedoeld over een geïntegreerde reclame kunnen worden gezet.

Hoe werken slimme reclameonderbrekingen voor nieuwe afleveringen?

Op internet:

1. Klik op Nieuwe aflevering.
  2. Upload je aflevering.
  3. Klik in de stap Geld verdienen op Slimme reclameonderbrekingen gebruiken.
  4. Klik nadat je de reclameonderbrekingen hebt toegevoegd op Bewerken om de plaatsing van de reclameonderbrekingen te controleren en aan te passen als je hier behoefte aan hebt.

Hoe werken slimme reclameonderbrekingen voor al gepubliceerde afleveringen?

Op internet:

1. Ga naar Afleveringen en selecteer een aflevering.
  2. Als de aflevering al reclameonderbrekingen heeft, klik dan op Reclameonderbrekingen vervangen en klik daarna op Automatisch toevoegen. Wil je automatisch reclameonderbrekingen invoegen? Dan worden de bestaande reclameonderbrekingen uit de aflevering gehaald en vervangen.
  3. Als de aflevering nog geen reclameonderbrekingen heeft, klik je op Slimme reclameonderbrekingen gebruiken.
  4. Klik nadat je de reclameonderbrekingen hebt toegevoegd op Bewerken om de plaatsing van de reclameonderbrekingen te controleren en aan te passen als je hier behoefte aan hebt.

Het duurt ongeveer 3 minuten om reclameonderbrekingen te verwerken voor elk uur aan content. In een enkel geval kan het 10 minuten per uur aan content van een aflevering duren. Je kunt je aflevering altijd publiceren voordat de reclameonderbrekingen zijn verwerkt; ze worden automatisch aan je aflevering toegevoegd wanneer ze beschikbaar zijn.