Ondersteuning van luisteraars instellen

Met Ondersteuning van luisteraars kun je een donatieknop toevoegen aan je Spotify for Podcasters-profiel. Je luisteraars kunnen een maandelijks bedrag doneren voor je podcast, ook als diegene geen Spotify for Podcasters-account heeft.

Je hebt ten minste 2 gepubliceerde afleveringen en minstens 100 luisteraars in de afgelopen 60 dagen nodig om Ondersteuning van luisteraars in te stellen.

Opmerking: Ondersteuning van luisteraars is alleen beschikbaar voor makers en supporters in de Verenigde Staten. Woon je niet in de VS? Bekijk dan onze andere opties om geld te verdienen.

Ondersteuning van luisteraars aanzetten

  1. Log in op Spotify for Podcasters en ga naar Geld verdienen.
  2. Zoek Ondersteuning van luisteraars.
  3. Klik op Aan de slag.
  4. Maak een Stripe-account aan. Dit is een extern platform dat we gebruiken om betalingen te verwerken.
  5. Vul je betalingsgegevens in om Ondersteuning van luisteraars te activeren.
    Opmerking: je kunt je betalingsgegevens niet meer wijzigen nadat je ze hebt toegevoegd.
  6. Je ontvangt een e-mail genaamd 'Welkom bij Stripe!'. Klik op de link om je e-mailadres en account te verifiëren. Nu ben je klaar om betalingen van je luisteraars te ontvangen.

Opmerking: het kan tot 24 uur duren voordat je account is geactiveerd. We laten het je weten wanneer het actief is.

Belangrijke informatie over Ondersteuning van luisteraars

  • Je kunt alleen een betaalpas of bankrekening gebruiken voor je Stripe-account. Wanneer je betalingen uit je Spotify for Podcasters-portemonnee opneemt, wordt het geld op de door jou gekozen rekening gestort. Zodra je je betalingsgegevens hebt toegevoegd, kun je deze niet meer wijzigen.
  • Ga naar Geld verdienen en klik op Uitbetalen om je geld op te nemen. Meer informatie over uitbetaling en verwerkingskosten

Je boodschap aanpassen aan je volgers

Wanneer luisteraars je podcastprofiel bekijken, kunnen ze ervoor kiezen om je podcast te steunen. Voeg een persoonlijke boodschap voor je luisteraars toe waarin staat waarom ze je zouden moeten steunen en waarvoor hun donaties worden gebruikt.

  1. Log in op Spotify for Podcasters en ga naar Geld verdienen.
  2. Zoek Ondersteuning van luisteraars
  3. Schrijf je bericht in het vak Bericht voor ondersteuners.
  4. Klik op Opslaan.

Ondersteuning van luisteraars gebruiken met meerdere accounts

Als je meerdere podcasts op Spotify for Podcasters hebt en hetzelfde e-mailadres gebruikt om Stripe in te stellen, wordt je saldo voor alle accounts gecombineerd. Als je bijvoorbeeld $ 5 van podcast A en $ 10 van podcast B hebt, zie je op beide accounts een saldo van $ 15.

Wil je de saldo's van meerdere podcasts niet combineren? Gebruik dan een ander e-mailadres elke keer dat je Ondersteuning van luisteraars aanzet en Stripe instelt.

Opmerking: als je het saldo van een van de accounts laat uitbetalen, wordt je gehele saldo voor al je podcasts uitbetaald.

Ondersteuning van luisteraars uitzetten

Volg de onderstaande stappen om de donatieknop van je pagina te verwijderen, zodat je geen maandelijkse donaties van luisteraars meer ontvangt:

  1. Log in op Spotify for Podcasters en ga naar Geld verdienen.
  2. Zoek Ondersteuning van luisteraars.
  3. Selecteer Ondersteuning van luisteraars uitzetten en vervolgens Uitzetten.

Als je Ondersteuning van luisteraars uitzet, worden alle huidige abonnementen van luisteraars opgezegd.

Was dit artikel nuttig?