Een aflevering opnemen

Als je je podcast host met Spotify, gebruik je de rode opnameknop om audio op te nemen en op te slaan in je Bibliotheek. Deze kun je in de mobiele app vinden door naar Tools te gaan, op de +-knop te tikken en daarna Opnemen te selecteren.

Opmerking: Als je je audio vooraf hebt opgenomen buiten Spotify for Podcasters, kun je deze uploaden naar je account.

Audio bewerken

Als je klaar bent met opnemen, kun je je audio bewerken. Hier vind je meer informatie

Als je de mobiele app gebruikt, kun je tijdens de opname tikken op Vlag toevoegen. Hiermee markeer je momenten in je opname die je later wilt bewerken.

Je opname opslaan

Als je klaar bent met opnemen en je audio hebt bewerkt, klik je op Opslaan. Geef je segment een unieke titel die je later eenvoudig weer kunt herkennen. Segmenttitels zijn niet zichtbaar voor je luisteraars.

Als je de webversie van Spotify for Podcasters gebruikt, wordt je opname automatisch toegevoegd aan je bibliotheek. Als je de mobiele app gebruikt, heb je de mogelijkheid om je opname meteen toe te voegen aan een aflevering.

Je kunt alle opgenomen of geïmporteerde audio terugvinden in je audiobibliotheek

Tijdslimieten

Dit zijn de maximale opnametijden:

• 120 minuten in de mobiele Spotify for Podcasters-app
  • 30 minuten in de webversie van Spotify for Podcasters in Google Chrome
  • 5 minuten in de webversie van Spotify for Podcasters in Google Chrome

Als je langer wilt opnemen, kun je meerdere segmenten opnemen en die achter elkaar toevoegen aan je aflevering.

Meer opnametips en informatie over compatibiliteit van microfoons