Een trailer maken

Een trailer is een voorbeeld van je podcast en is ontworpen om nieuwe luisteraars aan te trekken en het publiek van je show uit te breiden.

Met een trailer vergroot je de vindbaarheid van je podcast. Dit geeft je daarnaast de mogelijkheid om nieuwe luisteraars aan te trekken door hen een voorproefje te geven van je show.

De trailer van je podcast verschijnt bovenaan de lijst met afleveringen in de mobiele Spotify-app.

Podcasts die worden gehost op Spotify

Op internet:

1. Klik op Nieuwe aflevering en daarna op Bestand selecteren.
  2. Zoek het audio- of videobestand dat je als trailer wilt gebruiken en klik op Volgende.
  3. Geef op de pagina Details je trailer een titel, beschrijving en publicatiedatum en klik vervolgens op Volgende.
  4. Zoek Extra details en kies Trailer onder Type aflevering.
  5. Klik op Volgende om interactiefuncties toe te voegen.
  6. Bekijk je trailer en klik vervolgens op Plannen of Publiceren.

In de mobiele app:

1. Tik op Podcast onder aan het scherm en tik vervolgens op het pictogram + om een bestand te selecteren om te uploaden.
  2. Kies vanaf je apparaat het bestand dat je wilt gebruiken als je trailer.
  3. Geef op het volgende scherm de titel en beschrijving van je trailer op.
  4. Onder aanvullende gegevens tik je op Type aflevering en selecteer je Trailer.
  5. Tik op Publiceren of Plannen om een publicatiedatum toe te voegen aan je trailer.
  6. Tik op Opslaan.

Podcasts die worden gehost op een ander platform

Op internet:

1. Log in op Spotify for Podcasters.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op Selecteer je trailer.
  4. Kies een aflevering en klik dan op Trailer instellen.
    Tip: we laten je korte afleveringen zien die geschikt zijn als trailer. Ga naar ALLE AFLEVERINGEN om een langere aflevering te selecteren.