Hey! Looks like you're offline. We've made sure you can still read some of our articles!

Waar is mijn muziek gebleven?

Muziek die je bewaart op Spotify wordt opgeslagen in Bibliotheek (Jouw muziek op iPad en de web player).

Als iets wat je hebt opgeslagen plotseling verdwijnt of niet meer beschikbaar is, kun je de volgende oplossingen proberen.  

Controleer of je op het juiste account bent ingelogd.

Je kunt meerdere Spotify-accounts maken, elk met hun eigen abonnement, afspeellijsten, opgeslagen muziek, enz. Als je Spotify gebruikt op meerdere apparaten, moet je erop letten dat je op elk apparaat bent ingelogd op het juiste account.

Ben je ingelogd op het juiste account? Dan zijn hier een paar mogelijke redenen waarom je de muziek die je hebt bewaard niet kunt vinden:

  • Controleer of je op de goede plek zoekt. Alle muziek wordt bewaard in Bibliotheek (Jouw muziek voor iPad en de Web Player). Afzonderlijke nummers worden bewaard in Nummers (of een specifieke afspeellijst), albums worden bewaard in Albums, afspeellijsten in Afspeellijsten, enz.
  • Controleer of je het niet per ongeluk hebt verborgen met een filter.
  • Heb je de limiet van 10.000 nummers bereikt? In dat geval krijg je een waarschuwingsbericht. Als je meer inhoud wilt bewaren, kun je ruimte vrij maken door eerder opgeslagen inhoud handmatig te verwijderen of opgeslagen inhoud te verplaatsen naar een afspeellijst (je afspeellijsten en de nummers die erop staan tellen niet mee voor de nummerlimiet).
  • Je hebt een actieve internetverbinding nodig om inhoud op te slaan. Controleer je verbinding met internet en probeer het opnieuw.

Dit betekent dat de inhoud niet langer beschikbaar is. Dit kan gebeuren als licentieovereenkomsten met de artiest/platenmaatschappij of het eigendom van de muziek zijn veranderd. Hopelijk is deze muziek snel weer beschikbaar.

Als muziek die je hebt gedownload om offline te beluisteren, plotseling van je apparaat is verwijderd, probeer je de stappen in Problemen met offline luisteren oplossen.