Nummers of albums herstellen

Als je een nummer of album tegenkomt op Spotify dat niet helemaal klopt, kun je het rapporteren.

Dit kan bijvoorbeeld zijn:

• Inhoud met onjuiste informatie (bijv. verkeerd gespelde titels, onjuiste albumhoezen of verkeerde releasedatums).
  • Fouten in afgespeelde audio.
  • Een lange stilte aan het einde van een nummer.

Als je iets dergelijks ontdekt, kijk dan eerst of dit niet zo is bedoeld door de artiest of dat er een probleem is met je apparaat of verbinding:

• Zorg ervoor dat je app up-to-date is.
  • Speel het nummer af op een ander apparaat of met onze webplayer.
  • Speel het nummer af via een andere wifi- of dataverbinding.

Als het nummer correct wordt afgespeeld tijdens een van deze controles, staat het nummer niet beschadigd op onze service. Bekijk onze gids over problemen met afspelen voor meer hulp bij problemen.

Werkt het nog steeds niet?

Als het probleem na bovenstaande controles nog niet is opgelost, kun je het rapporteren via ons meldingsformulier:

1. Ga naar ons meldingsformulier.
  2. Kies Ik wil een beschadigd nummer of verkeerde informatie over een nummer melden.
  3. Klik op IK HEB NOG STEEDS HULP NODIG.
  4. Zoek de URL van de content:
    1. Open je desktopapp en ga naar het nummer, het album dat of de artiest die je wilt rapporteren als incorrect.
    2. Klik op en selecteer Delen.
    3. Beweeg de muis over Delen en klik op Spotify-URL kopiëren. De code wordt gekopieerd naar je klembord.
    4. Plak de URL in het relevante veld van het meldingsformulier en vul de andere gegevens in. Klik op VRAAG VERSTUREN.

Opmerking: de URL ziet er als volgt uit: spotify:track:4uLU6hMCjMI75M1A2tKUQC. Een URL is niet hetzelfde als een standaard Spotify-link, die begint metopen.spotify.com.