Waarom kan ik de muziek wat ik zoek niet vinden?

We zouden graag alle muziek van de wereld op Spotfiy zien, maar sommige artiesten en nummers zijn momenteel niet beschikbaar (of wel beschikbaar in het ene land, maar niet in het andere). 

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn: soms is er (nog) geen overeenkomst met de artiest of het label, of er is een wijziging in de eigendomsrechten van de muziek.

Er wordt elke dag nieuwe inhoud aan Spotify toegevoegd. Misschien is de inhoud die je nu niet kunt vinden binnenkort wel (weer) beschikbaar!

Hoe zit het met podcasts en video's?

Op inhoud die geen muziek is, zoals podcasts en video's, kunnen ook licenties en eigendomsbeperkingen van toepassing zijn.

Hoe zit het met mixtapes?

We weten dat sommige artiesten hun eigen mixtapes gratis online beschikbaar stellen. Er is echter nog steeds een licentie nodig als we die op Spotify willen zetten.

Artiesten bieden hun eigen muziek via een distributeur aan bij Spotify en wij uploaden de muziek graag. Het is echter aan de aanbieder om toestemming te verkrijgen van alle afzonderlijke rechthebbenden om hun muziek op deze manier te gebruiken.

Voor het laatst bijgewerkt op: %dag %maand, %jaar