Spotify op mobiel

Welkom bij Spotify! 

Opmerking: Dit is informatie over onze gratis service die wordt ondersteund door advertenties. Ga voor informatie over Spotify Premium naar onze ondersteuningspagina voor Premium of bekijk de functies van Premium. 

Muziek zoeken en afspelen

Home 

Tik op Home  voor afspeellijsten waarvan we denken dat je ze leuk zult vinden. Je kunt ze afspelen in shufflemodus. Home bevat bovendien 15 Pick-and-Play-afspeellijsten waarbij je zelf de volgorde van de nummers kunt kiezen en zoveel nummers als je maar wilt kunt overslaan.

Zoeken

Tik op Zoeken  om in te vullen waarnaar je zoekt. Vervolgens kun je albums, artiesten of afspeellijsten afspelen in shufflemodus. Nummers zul je eerst aan een afspeellijst moeten toevoegen.

Je kunt ook door diverse categorieën bladeren en naar afspeellijsten voor elke gelegenheid luisteren (bijvoorbeeld Pop, Indie/Alternative, Chill, Workout, Trending enzovoort). Daarnaast zijn er Nieuwe releases, Hitlijsten en Podcasts.

Bibliotheek

Tik op Bibliotheek  om afspeellijsten die je hebt gemaakt, albums, artiesten en podcasts die je hebt toegevoegd, en nummers die je (in de afspeellijst Favorieten) in shufflemodus af te spelen.

Nummers, albums en podcasts opslaan 

Als je een nummer wilt opslaan, voeg je het toe aan een afspeellijst of  je het.

Een nummer toevoegen aan een afspeellijst:

 1. Zoek het nummer op.
 2. Tik op  (iPhone)  (Android). 
 3. Tik op Aan afspeellijst toevoegen
 4. Selecteer een afspeellijst.  

Opmerking: Je kunt in shufflemodus naar de afspeellijst luisteren. 

Nummers die je  , worden toegevoegd aan de afspeellijst Favorieten in Bibliotheek

Als je een album, artiest of podcast wilt opslaan, tik je op  in de rechterbovenhoek. Alles wat je  , vind je terug in Bibliotheek.

Een afspeellijst maken en bewerken

Afspeellijsten zijn een geweldige manier om muziekverzamelingen op te slaan voor je eigen luisterplezier of om te delen.

Een afspeellijst maken: 

 1. Tik op Bibliotheek .
 2. Tik op MAKEN.
 3. Geef je afspeellijst een naam en tik op MAKEN
 4. Begin met nummers toevoegen. 

Opmerking: Je kunt de afspeellijsten die je maakt in shufflemodus afspelen. 

Je krijgt aanbevolen nummers te zien bij het maken en bewerken van afspeellijsten, zodat het eenvoudiger wordt om muziek te vinden waarvan je houdt. Hoe meer je luistert, hoe beter de suggesties worden. Je herkent de nummers aan JOUW FAVORIETEN en ONZE SUGGESTIES.

Een afspeellijst bewerken: 

 1. Tik op Bibliotheek 
 2. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken. 
 3. Tik op AFSPEELLIJST BEWERKEN

Tik op NUMMERS TOEVOEGEN om nummers toe te voegen aan de afspeellijst. Als je nummers wilt verwijderen uit een afspeellijst, tik je op  (iPhone)  (Android) en selecteer je Verwijderen uit deze afspeellijst

Pick-and-Play-muziek 

Alle afspeellijsten die we speciaal voor jou maken (bijvoorbeeld Release Radar, Daily Mix enzovoort) en een paar extra lijsten waarvan we denken dat je ze leuk zult vinden, zijn Pick-and-Play. Dit zijn afspeellijsten die je zo vaak als je wilt op gewenste volgorde kunt afspelen. Luister naar wat je wilt, wanneer je wilt!  

Pick-and-Play-afspeellijsten vinden:

 1. Tik op Home 
 2. Scrol omlaag naar On-demand afspelen.

Opmerking: Via de desktopapp heb je de mogelijkheid om alle afspeellijsten zonder shuffle-pictogram op de gewenste volgorde af te spelen. 

Data Saver-modus

Stream muziek voor minder met Data Saver-modus. Deze functie optimaliseert de muziek die je afspeelt, zodat er minder mobiele data dan normaal wordt gebruikt om muziek te streamen. Perfect als je even geen wifiverbinding hebt.

Data Saver-modus inschakelen:

 1. Tik op Home
 2. Tik op Instellingen
 3. Tik op Data Saver.
 4. Schakel Data Saver in. 

Veelgestelde vragen

We hebben het ontwerp van de Spotify-app op mobiel aangepast. Als je Spotify Free (of Premium) eerder op mobiel hebt gebruikt, kan het zijn dat je app er nu iets anders uitziet en iets anders werkt dan dat je gewend bent. 

Alle nummers, afspeellijsten, artiesten, albums en podcasts die je hebt opgeslagen voordat de app werd bijgewerkt, zijn nog steeds te vinden in Bibliotheek

Opmerking: Nummers die je hebt opgeslagen, vind je nu in de afspeellijst Favorieten

Elke afspeellijst met het shuffle-pictogram  kan in shufflemodus worden beluisterd.

Afspeellijsten zonder shuffle-pictogram zijn Pick-and-Play. Dit zijn afspeellijsten die je zo vaak als je wilt op gewenste volgorde kunt afspelen. 

Opmerking: Als je de desktopapp gebruikt, is alles Pick-and-Play.

We bekijken momenteel verschillende sociale mogelijkheden voor de gratis, door advertenties ondersteunde service op mobiel. Het is momenteel niet mogelijk om je vrienden te zoeken en te volgen. We hopen snel meer informatie hierover te kunnen geven.

Spotify Radio is verwijderd uit de gratis, door advertenties ondersteunde service voor mobiel. 

Daily Mix geeft je de perfecte reeks nummers met een druk op de knop.

Je kunt podcasts vinden via Zoeken. Podcasts die je  , worden opgeslagen in Bibliotheek, onder Podcasts

Video's zijn verwijderd uit de gratis, door advertenties ondersteunde service. Je kunt nog wel video's bekijken in redactionele afspeellijsten, zoals Rap Caviar, en videoadvertenties zien.

De mogelijkheid om lokale (persoonlijke) muziekbestanden toe te voegen is verwijderd uit de gratis, door advertenties ondersteunde service. 

Je kunt 6 keer per uur een nummer overslaan. Je hoeft natuurlijk niet zelf bij te houden hoeveel nummers je nog kunt overslaan. Dat doen wij voor je.

Je kunt zoveel nummers overslaan als je wilt in Pick-and-Play-afspeellijsten (afspeellijsten zonder shuffle-pictogram) en met de desktopapp.

Je krijgt aanbevolen nummers te zien bij het maken en bewerken van afspeellijsten, zodat het eenvoudiger wordt om muziek te vinden waarvan je houdt. Hoe meer je luistert, hoe beter de suggesties worden. Je hoeft alleen te zoeken naar JOUW FAVORIETEN en ONZE SUGGESTIES. 

Advertenties overslaan is niet mogelijk. Dankzij advertenties kunnen we de service gratis houden.

Neem eens een kijkje bij Spotify Premium als je geen advertenties wilt zien of horen.

Voor het laatst bijgewerkt op: %dag %maand, %jaar