Hoe je kunt afspelen

Je hebt enkel de app nodig om geweldige muziek, podcasts en meer af te spelen op Spotify, of ga naar onze web player.

Desktop

1. Open Spotify via de desktop-app of via de web player.
  2. Gebruik Zoeken om te vinden wat je wilt.
  3. Speel af op een van deze manieren:
    • Plaats je muisaanwijzer op een nummer en klik links op de knop Afspelen .
    • Dubbelklik op de titel van een nummer.
    • Klik in Bladeren op een album of playlist.
    • Klik op de groene knop AFSPELEN onder een artiest, album of naam van een playlist. Klik nogmaals om te PAUZEREN.

Mobiel en tablet

Opmerking: deze stappen zijn voor Premium. Gebruik je Spotify Free op je mobiele apparaten? Leer hoe je muziek kunt vinden en afspelen.

1. Open Spotify.
  2. Gebruik Zoeken om te vinden wat je wilt.
  3. Speel af op een van deze manieren:
    • Om af te spelen in de volgorde zoals vermeld in de app: tik op een artiest, album of playlist en tik vervolgens op het eerste nummer dat je wilt horen.
    • Om de lijst met nummers in willekeurige volgorde af te spelen: tik op een artiest, album of playlist en tik dan op SHUFFLE.

Tip: sla je favoriete nummers op in Bibliotheek voor meer directe toegang in de toekomst.

Bekijk deze manieren om aanbevelingen of easy listening line-ups te krijgen.

Desktop

• Gepersonaliseerde playlists
    In Bibliotheek of in Bladeren (onder Ontdekken) vind je
    , Discover Weekly, Release Radar en andere playlists speciaal voor jou.
  • Playlists voor iedereen
    Vind playlists die zijn samengesteld door muziekdeskundigen en genre-specialisten van over de hele wereld in het gedeelte Zoeken in de app. We hebben ze zelfs voor je gecategoriseerd in Genres en stemmingen
  • Spotify Radio
    Ontvang een eindeloze stroom aan muziek die lijkt op elk nummer, album, artiest of elke playlist naar keuze. Meer informatie over Spotify Radio.
  • Daily Mix
    Een gepersonaliseerde playlist en Spotify Radio samengevoegd tot één! Lees meer over de Daily Mix

Mobiel en tablet

• Gemaakt voor jou
    Vind playlists gebaseerd op jouw muzieksmaak zoals Discover Weekly en Release Rader, evenals Daily Mix, in Bibliotheek of Home
  • Gemaakt voor iedereen
    Vind playlists van Spotify en Spotify-luisteraars van over de hele wereld onder de verschillende categorieën in Zoeken
  • Spotify Radio
    Ontvang een eindeloze stroom aan muziek die lijkt op elk nummer, album, artiest of elke playlist naar keuze. Meer informatie over Spotify Radio.

Bedien jouw manier van luisteren met de balk Wordt nu afgespeeld

Nadat je jouw muziek begint af te spelen, kun je deze bedienen met de balk Wordt nu afgespeeld onderaan de app.

Tip: op mobiele apparaten vind je Wordt nu afgespeeld net boven de menubalk. Tik erop voor een groter beeld.

Opties voor Wordt nu afgespeeld

Je kunt zoals gewoonlijk nummers afspelen, pauzeren en overslaan.

Er zijn nog meer manieren om de muziek te beheren met Wordt nu afgespeeld:

Vind ik leuk/vind ik niet leuk. We gebruiken dit om jou betere aanbevelingen te geven. Als je iets leuk vindt, wordt het nummer ook in Bibliotheek opgeslagen.
Shuffle
Herhaal album of playlist. Klik een tweede keer om het nummer één keer te herhalen. Klik een derde keer om herhalen uit te schakelen.
Wachtrij afspelen.
Op een ander apparaat afspelen.

Zie je een optie niet?

Tik in Wordt nu afgespeeld op  (iPhone) of  (Android) voor meer opties.