Audio-instellingen

Luister naar muziek zoals die bedoeld is door de kwaliteit te verhogen of beperk je datagebruik door de kwaliteit te verlagen. Je kunt de equalizer gebruiken om het juiste geluid voor jezelf te vinden.

Kies hieronder een apparaat om deze instellingen te wijzigen.

Opmerking: het is niet mogelijk geluidsinstellingen te wijzigen terwijl Spotify Connect actief is.

De standaardkwaliteit van de desktop-app is 160 kbit/s Ogg Vorbis.

Premium-abonnees kunnen Streamen in hoge kwaliteit inschakelen, dat 320 kbit/s gebruikt:

1. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl  en selecteer Instellingen.
  2. Schakel onder de Geluidskwaliteit Hoge kwaliteit streamen (alleen Premium)in , of uit.

Tip: je kunt in Instellingen onder Geluidskwaliteitook inschakelen dat voor alle nummers hetzelfde volume wordt gebruikt.

De standaardkwaliteit van de web player is 128 kbit/s AAC en 256 kbit/s voor Premium.

Het is momenteel niet mogelijk om de geluidsinstellingen te wijzigen in de web player. Download de app voor meer functies.

Geluidskwaliteit

1. Tik op Home
    Heb je Premium? Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Geluidskwaliteit.
  4. Selecteer je voorkeursinstellingen.

Je kunt uit de volgende geluidsinstellingen kiezen, allemaal met de Ogg Vorbis-indeling:

• Normaal – ongeveer gelijk aan 96 kbit/s.
  • Hoog – ongeveer gelijk aan 160kbit/s.
  • Extreem – ongeveer gelijk aan 320 kbit/s.
  • Automatisch – Afhankelijk van je netwerkverbinding.

Je kunt verschillende instellingen hebben voor online luisteren (streamingkwaliteit) en offline luisteren (downloadkwaliteit). Hoe hoger de streamingkwaliteit, hoe meer data ervoor wordt gebruikt. Hoe hoger de downloadkwaliteit, hoe meer opslagruimte er wordt gebruikt.

Equalizer

1. Tik op Home
    Heb je Premium? Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen en vervolgens op Nogmaals afspelen.
  3. Tik op Equalizer en schakel deze in .
  4. Tik op een voorkeursinstelling of maak je eigen instelling door te slepen met de stippen op de equalizer.

Tip: je kunt ook Volume normaliseren en/of Bedieningsgeluiden in- of uitschakelen in de instellingen voor Nogmaals afspelen.

Geluidskwaliteit

1. Tik op Home
    Heb je Premium? Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer onder Geluidskwaliteit je voorkeursinstellingen.

Je kunt kiezen uit de volgende instellingen voor audiokwaliteit:

• Laag - Ongeveer gelijk aan 24 kbit/s (HE-AACv2 indeling).
  • Normaal –Ongeveer gelijk aan 96 kbit/s (Ogg Vorbis indeling).
  • Hoog –Ongeveer gelijk aan 160 kbit/s (Ogg Vorbis indeling).
  • Zeer hoog –Ongeveer gelijk aan 320 kbit/s (Ogg Vorbis indeling).
  • Automatisch – Afhankelijk van je netwerkverbinding.

Je kunt verschillende instellingen hebben voor online luisteren (streamingkwaliteit) en offline luisteren (downloadkwaliteit). Hoe hoger de streamingkwaliteit, hoe meer data ervoor wordt gebruikt. Hoe hoger de downloadkwaliteit, hoe meer opslagruimte er wordt gebruikt.

Equalizer

1. Tik op Home
    Heb je Premium? Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik onder Geluidskwaliteit op Equalizer.
  4. De geluids- en accessoire-instellingen van je apparaat worden geopend. Selecteer je voorkeursinstellingen.
    Opmerking: deze instellingen kunnen per apparaat verschillen.

De standaard streamkwaliteit van Spotify met Chromecast is 128 kbit/s AAC en 256 kbit/s voor Premium.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 juli, 2018