Audio-instellingen

Luister naar muziek zoals die bedoeld is door de geluidskwaliteit te verhogen of beperk je datagebruik door de kwaliteit te verlagen.

Op mobiel kun je alles nog verder afstemmen met de equalizer. En als je Premium hebt, kies je of je het volume wilt balanceren en of je het volume over het algemeen harder of zachter wilt hebben.

Opmerking: het is niet mogelijk geluidsinstellingen te wijzigen terwijl Spotify Connect actief is.

Kies een optie hieronder om te zien hoe je deze instellingen gebruikt op je apparaat.

De opties voor geluidskwaliteit zijn afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt en het type abonnement.

Desktop

1. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl  en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer onder Geluidskwaliteit je voorkeursinstellingen. Je kunt de instellingen voor geluidskwaliteit kiezen in de tabel in Gegevens over muziekkwaliteit eronder.

Mobiel en tablet

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer onder Geluidskwaliteit je voorkeursinstellingen. Je kunt de instellingen voor geluidskwaliteit kiezen in de tabel in Gegevens over muziekkwaliteit eronder.

Opmerking:: je kunt verschillende instellingen hebben voor online luisteren (streamingkwaliteit) of offline luisteren (downloadkwaliteit). Hoe hoger de streamingkwaliteit, hoe meer data ervoor wordt gebruikt. Hoe hoger de downloadkwaliteit, hoe meer ruimte er wordt gebruikt.

Web player

Het is momenteel niet mogelijk om de muziekkwaliteit te wijzigen in de web player. Download de app voor meer functies!

Informatie over muziekkwaliteit

Vergelijk hieronder onze abonnementen.

Gratis Premium
Web player AAC 128kbit/s AAC 256kbit/s
Desktop, mobiel en tablet
  • Automatisch - Afhankelijk van je netwerkverbinding
  • Laag* – ongeveer gelijk aan 24 kbit/s

• Normaal – ongeveer gelijk aan 96 kbit/s

• Hoog – ongeveer gelijk aan 160kbit/s

• Automatisch - Afhankelijk van je netwerkverbinding

• Laag* – ongeveer gelijk aan 24 kbit/s

• Normaal – ongeveer gelijk aan 96 kbit/s

• Hoog – ongeveer gelijk aan 160kbit/s

• Zeer hoog (alleen Premium ) - ongeveer gelijk aan 320kbit/s

*De optie met lage kwaliteit is niet beschikbaar in de Windows-desktop-app.

Voor: Premium

Stel een basisvolume in voor alle nummers voor een consistentere luisterervaring of schakel dit uit om de nummers te horen met het volume waarop ze oorspronkelijk zijn opgenomen.

Desktop

1. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl  en selecteer Instellingen.
  2. Schakel onder Geluidskwaliteit Volume normaliseren in of uit.
  3. Je kunt ook het genormaliseerde volume aan je omgeving aanpassen. Kies naast Volume een van de volgende opties:
    • Hard - Handig voor als jij je in een lawaaierige omgeving bevindt of als je gewoon van je muziek houdt! Je merkt misschien dat er minder dynamiek in het volume zit.
    • Normaal – Dit is de standaardinstelling.
    • Zacht - Dit is het beste voor als jij je in een rustigere omgeving bevindt. Je merkt dat er meer dynamiek is.

iOS

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen en vervolgens op Nogmaals afspelen.
  3. Schakel Audionormalisatie inschakelen in of uit
  4. Je kunt ook het genormaliseerde volume aan je omgeving aanpassen. Kies naast Volume een van de volgende opties:
    • Hard - Handig voor als jij je in een lawaaierige omgeving bevindt of als je gewoon van je muziek houdt! Je merkt misschien dat er minder dynamiek in het volume zit.
    • Normaal - Dit is de standaardinstelling.
    • Zacht - Dit is het beste voor als jij je in een rustigere omgeving bevindt. Je merkt dat er meer dynamiek is.

Android

1. Tik op Home
  2. Tik op Instellingen .
  3. Schakel Volume normaliseren in of uit.
  4. Je kunt ook het genormaliseerde volume aan je omgeving aanpassen. Kies naast Volume een van de volgende opties:
    • Hard - Handig voor als jij je in een lawaaierige omgeving bevindt of als je gewoon van je muziek houdt! Je merkt misschien dat er minder dynamiek in het volume zit.
    • Normaal  - Dit is de standaardinstelling.
    • Zacht - Dit is het beste voor als jij je in een rustigere omgeving bevindt. Je merkt dat er meer dynamiek is.

Voor: Premium

Vind het juiste geluid. Pas je muziek aan door een van de voorinstellingen te kiezen of door de punten in de grafiek te verslepen voor een nauwkeurige en gepersonaliseerde instelling.

iPhone

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen en vervolgens op Nogmaals afspelen.
  3. Tik op Equalizer en schakel deze in .
  4. Tik op een voorkeursinstelling of maak je eigen instelling door te slepen met de stippen op de equalizer.

Android

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik onder Geluidskwaliteit op Equalizer.
  4. De geluids- en accessoire-instellingen van je apparaat worden geopend. Selecteer je voorkeursinstellingen.

Opmerking: de beschikbaarheid van de equalizer op Android verschilt afhankelijk van de producent. Veranderingen die je aanbrengt, zijn ook van toepassing op de geluidsinstellingen van andere apps.