Expliciete inhoud

Spotify laat je muziek luisteren zoals de artiest het heeft bedoeld. Dit betekent dat de muziek soms expliciete inhoud kan bevatten. Let dus op het label EXPLICIET die bij releases wordt weergegeven.

Opmerking: onze labels voor expliciete inhoud worden toegepast op basis van informatie die we ontvangen van de rechtenhouders. We kunnen niet garanderen dat alle expliciete inhoud als zodanig wordt gemarkeerd.

Expliciete inhoud filteren

Je kunt ervoor kiezen om in je account wel of niet expliciete inhoud te laten afspelen. Als je beheerder bent van een Premium Family-abonnement, kun je ook het afspelen van expliciete inhoud toestaan of voorkomen voor andere leden van het abonnement.

Filter onze inhoud die is gemarkeerd als expliciet met deze stappen:

Mobiel en tablet

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Expliciete inhoud.
  4. Schakel Expliciete inhoud toestaan uit (grijs).
  5. Nummers die zijn gemarkeerd als expliciet worden nu grijs weergegeven. Het is niet mogelijk om ze af te spelen en ze worden overgeslagen door de speler.

Desktop

1. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl  en selecteer Instellingen.
  2. Schakel Het afspelen van Expliciete inhoud toestaan onder Expliciete inhoud uit (grijs).

Opmerking: de instelling voor expliciete inhoud is niet van toepassing als je Spotify Connect gebruikt om muziek af te spelen op een ander apparaat.

Let op: inhoud die we identificeren als expliciet is gebaseerd op informatie die we ontvangen van rechtenhouders. Het is mogelijk dat er alsnog expliciete inhoud wordt afgespeeld als je expliciete inhoud hebt geblokkeerd. Als je een nummer ziet dat het het label expliciet nodig heeft, laat het ons dan weten door op naast het nummer te tikken en Expliciete inhoud rapporteren te klikken.

Gecensureerde versies vinden

Je kunt ook gecensureerde versies zoeken van nummers die zijn gemarkeerd als expliciet. Kies je apparaat om te ontdekken hoe het werkt:

Opmerking: van sommige muziek met expliciete inhoud is mogelijk geen gecensureerde versie beschikbaar.

1. Scrol op een albumpagina omlaag naar de onderkant van de lijst met nummers.
  2. Rechtsonder vind je meer releases van hetzelfde album.

Opmerking: als je deze optie niet ziet, zijn er momenteel geen andere versies van het album op Spotify beschikbaar.
  3. Kies een versie van het album zonder het label EXPLICIET.

Je kunt ook de titel van het nummer in de zoekbalk invoeren om versies te vinden die niet als expliciet zijn gemarkeerd.

Voer de titel van het nummer in de zoekbalk in om eventuele andere versies te vinden die niet als expliciet zijn gemarkeerd.

Opmerking: van sommige muziek met expliciete inhoud is mogelijk geen gecensureerde versie beschikbaar.