Expliciete inhoud

Het is geweldig om naar muziek te luisteren zoals de artiest het heeft bedoeld. Dit betekent dat Spotify soms expliciete inhoud kan laten horen.

Let dus op het label EXPLICIET dat bij releases wordt weergegeven (E in de web player).

Opmerking: onze labels voor expliciete inhoud worden toegepast op basis van informatie die we ontvangen van de rechtenhouders. We kunnen niet garanderen dat alle expliciete inhoud als zodanig wordt gemarkeerd.

Filter voor expliciete inhoud

Voor: mobiel en tablet (binnenkort voor meer apparaten!)

Filter onze inhoud die is gemarkeerd als expliciet met deze stappen:

1. Tik op Home .
    Upgrade naar Premium? Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Expliciete inhoud.
  4. Schakel Expliciete inhoud toestaan uit (grijs).
  5. Nummers die zijn gemarkeerd als expliciet worden nu grijs weergegeven. Het is niet mogelijk om ze af te spelen en ze worden overgeslagen door de speler.

Dingen om op te letten bij deze instelling:

• De instelling is alleen van toepassing op het individuele account en apparaat. Als je bijvoorbeeld deze instelling toepast op je telefoon, wordt er voor hetzelfde account geen expliciete inhoud gefilterd in de desktop-app.
  • De instelling is niet van toepassing als je Spotify Connect gebruikt om muziek af te spelen op een ander apparaat.

Let op: inhoud die we identificeren als expliciet is gebaseerd op informatie die we ontvangen van rechtenhouders. We kunnen dus niet garanderen dat er geen expliciete inhoud wordt afgespeeld met deze instelling. Als je een nummer ziet dat het het label expliciet nodig heeft, laat het ons dan weten door op naast het nummer te tikken en Expliciete inhoud rapporteren te klikken.

Gecensureerde versies vinden

Je kunt ook gecensureerde versies zoeken van nummers die zijn gemarkeerd als expliciet. Kies je apparaat en ontdek hoe het werkt.

Opmerking: van sommige expliciete inhoud is mogelijk geen schone versie beschikbaar.

1. Scrol op een albumpagina omlaag naar de onderkant van de lijst met nummers.
  2. Rechtsonder vind je meer releases van hetzelfde album.

Opmerking: als je deze optie niet ziet, zijn er momenteel geen andere versies van het album op Spotify beschikbaar.
  3. Kies een versie van het album zonder het label EXPLICIET.

Je kunt ook de titel van het nummer in de zoekbalk invoeren om versies te vinden die niet als expliciet zijn gemarkeerd.

Voer de titel van het nummer in de zoekbalk in om eventuele andere versies te vinden die niet als expliciet zijn gemarkeerd.

Opmerking: van sommige expliciete inhoud is mogelijk geen schone versie beschikbaar.