Internet en dataverbruik

Net als bij veel andere digitale services en apps heb je voor Spotify een internetverbinding via wifi of mobiele data nodig.

Mobiele data

De kosten voor het streamen van muziek met behulp van mobiele data is afhankelijk van je mobiele databundel. Neem voor meer informatie contact op met je mobiele serviceprovider.

Je mobiele dataverbruik verminderen

We raden je aan om waar mogelijk gebruik te maken van wifi in plaats van mobiele data. Als er geen wifiverbinding beschikbaar is, schakel je Data Saver in. Hiermee worden minder afbeeldingen weergegeven en wordt de geluidskwaliteit verlaagd zodat de app minder data verbruikt.

Data Saver inschakelen:

1. Tik op Home
  2. Tik op Instellingen
  3. Schakel Data Saver in.

Andere manieren om het dataverbruik te verminderen:

• Als je Premium hebt, kun je muziek downloaden en offline beluisteren.
    Tip: om ervoor te zorgen dat de app alleen via een wifiverbinding downloadt, schakel je Downloaden via mobiel uit in de instellingen van de app (onder Geluidskwaliteit).
  • Controleer je geluidskwaliteit. Als deze op Zeer hoog staat ingesteld en je geen wifiverbinding hebt, kan Spotify meer data dan normaal verbruiken.
  • Als je wilt dat alleen de muziek wordt afgespeeld die jij hebt geselecteerd, controleer je of Automatisch afspelen is uitgeschakeld in de instellingen van je app.
  • Gebruik wifi met name als je in het buitenland gebruikmaakt van de app. Raadpleeg je abonnement voor meer informatie over de roamingtarieven voor mobiele data.
  • Sommige apparaten hebben een databesparende modus om het totale dataverbruik te verminderen. Bekijk de ondersteuningssite van je apparaat voor meer informatie.

Video's verbruiken meer data dan muziek omdat de bestanden groter zijn, maar het dataverbruik van onze video's is vergelijkbaar met dat van andere populaire videokanalen.

Zijn de animaties van Spotify Driving hierbij inbegrepen?

De bewegende afbeeldingen die je bij sommige nummers in Spotify Driving ziet, zijn onderdeel van een functie met de naam Canvas Dit is een unieke vorm van artistieke expressie op Spotify.

Ze zijn kort en worden steeds herhaald, waardoor ze heel weinig data verbruiken. Nadat de afbeeldingen één keer zijn herhaald, is er geen extra data nodig om ze te blijven weergeven. Bovendien worden ze alleen afgespeeld als ze op het scherm te zien zijn, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je dataverbruik als de app is geminimaliseerd.

Als je je nog steeds zorgen maakt over hoeveel data Canvas verbruikt, kun je de functie uitschakelen:

1. Tik op Home in het menu onderaan het scherm.
  2. Tik op Instellingen
  3. Schakel Canvas uit (onder Afspelen).

Bandbreedte

Je app maakt gebruik van een deel van de internetbandbreedte van je apparaat om muziek af te kunnen spelen zonder onderbrekingen om te laden.

Bandbreedtegebruik verminderen