Afspeellijsten maken en bewerken

Opmerking: Deze stappen zijn voor Premium en de gratis, door advertenties ondersteunde service op desktop en web player. Als je gebruik maakt van de gratis, door advertenties ondersteunde service op mobiel, ga dan hier naartoe en scroll omlaag naar 'Afspeellijst maken en bewerken'.

Afspeellijsten zijn een geweldige manier om muziekverzamelingen op te slaan voor je eigen luisterplezier of om te delen.

Kies hieronder je apparaat om te zien hoe je een afspeellijst maakt en bewerkt. Bekijk daarna in de afspeellijstfuncties wat je nog meer kunt doen.

Tip: vind afspeellijsten die zijn gemaakt door anderen via Bladeren of Zoeken en kies vervolgens voor Volgen om ze op te slaan.

Een afspeellijst maken

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Nieuwe afspeellijst.
  2. Geef je afspeellijst een naam (omschrijving en omslag zijn optioneel) en klik op MAKEN.

Je vindt de afspeellijst nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan afspeellijsten

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer en selecteer Toevoegen aan afspeellijst.
  2. Selecteer een afspeellijst.

Tip: je kunt ook nummers naar een afspeellijst slepen.

Een afspeellijst bewerken

• Als je een nummer wilt verwijderen, ga je naar de afspeellijst en klik je met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen. Selecteer Verwijderen uit deze afspeellijst.

Opmerking: je kunt alleen nummers verwijderen uit afspeellijsten die je zelf hebt gemaakt.

• Je kunt op een nummer klikken en het omhoog of omlaag slepen om de volgorde van de afspeellijst te veranderen.

Tip: bekijk hoe Sorteren en filteren werkt voor een andere manier om de volgorde van nummers in afspeellijsten te veranderen.

Een afspeellijst verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de afspeellijst.
  2. Selecteer Verwijderen en vervolgens VERWIJDEREN om te bevestigen.

Tip: per ongeluk een afspeellijst verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Een afspeellijst maken

1. Klik op Jouw muziek in het linkermenu.
  2. Klik op NIEUWE AFSPEELLIJST  rechts bovenin.
  3. Geef je afspeellijst een naam en klik op Maken.

Je vindt de afspeellijst nu terug in Jouw muziek.

Toevoegen aan afspeellijsten

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer en selecteer Toevoegen aan afspeellijst.
  2. Selecteer een afspeellijst.

Nummers verwijderen

1. Ga naar de afspeellijst en klik met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen uit deze afspeellijst.

Opmerking: je kunt alleen nummers verwijderen uit afspeellijsten die je zelf hebt gemaakt.

Een afspeellijst verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de afspeellijst.
  2. Selecteer Verwijderen en vervolgens VERWIJDEREN om te bevestigen.

Tip: per ongeluk een afspeellijst verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Opmerking: Deze stappen zijn voor Premium. Als je gebruik maakt van de gratis, door advertenties ondersteunde service, ga dan hier naartoe en scroll omlaag naar 'Afspeellijst maken en bewerken'.

Een afspeellijst maken

1. Tik op Bibliotheek  onder in het scherm.
  2. Tik op Afspeellijsten.
  3. Tik onder je bestaande afspeellijst op AFSPEELLIJST MAKEN.
  4. Geef je afspeellijst een naam en tik op MAKEN.

Je vindt de afspeellijst nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan afspeellijsten

1. Tik op  rechts van een nummer
  2. Selecteer Toevoegen aan afspeellijst.
  3. Selecteer een afspeellijst.

Een afspeellijst bewerken

Nummers verwijderen:

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de afspeellijst.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Tik op  links van het nummer.
  4. Tik op Verwijderen om je keuze te bevestigen.

De volgorde van nummers veranderen:

1. Tik op  in de rechterbovenhoek van de afspeellijst.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Houd  rechts van een nummer ingedrukt en sleep het omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

Een afspeellijst verwijderen

1. Tik onder Afspeellijsten in Bibliotheek op Bewerken in de rechterbovenhoek.
  2. Tik links van de afspeellijst op  .
  3. Tik op Verwijderen.
  4. Je kunt ook op  tikken in de rechterbovenhoek van de betreffende afspeellijst en Afspeellijst verwijderen selecteren.

Tip: per ongeluk een afspeellijst verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Opmerking: Deze stappen zijn voor Premium. Als je gebruik maakt van de gratis, door advertenties ondersteunde service, ga dan hier naartoe en scroll omlaag naar 'Afspeellijst maken en bewerken'.

Een afspeellijst maken

1. Tik op Bibliotheek  in het menu onder in het scherm.
  2. Tik op Afspeellijsten.
  3. Tik op Nieuwe afspeellijst  rechts bovenin.
  4. Geef je afspeellijst een naam en tik op MAKEN.

Je vindt de afspeellijst nu terug in Bibliotheek.

Toevoegen aan afspeellijsten

1. Tik rechts van een nummer op  .
  2. Tik op Toevoegen aan afspeellijst.
  3. Selecteer een afspeellijst.

Nummers verwijderen

1. Tik op  rechts van een nummer.
  2. Selecteer Verwijderen uit deze afspeellijst.

Een afspeellijst verwijderen

1. Tik onder Afspeellijsten in Bibliotheek op  rechts van de naam van de afspeellijst.
  2. Selecteer Afspeellijst verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen om je keuze te bevestigen.

Tip: per ongeluk een afspeellijst verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Voor het laatst bijgewerkt op 31 juli, 2018