Playlists

Een playlist is eenvoudigweg een verzameling nummers. Je kunt ze voor jezelf maken, je kunt ze delen en je kunt genieten van de miljoenen andere playlists die zijn gemaakt door Spotify, artiesten en andere luisteraars wereldwijd.

Tip: organiseer je muziek met Playlist-mappen.

Speciaal voor jou

De vele playlists die Spotify speciaal voor jou maakt, zoals Discover Weekly en Release Radar, zijn gebaseerd op jouw luistergewoonten (wat je leuk vindt, deelt, opslaat, overslaat) en de luistergewoonten van andere mensen met dezelfde smaak.

Je kunt deze op mobiel vinden in Home

In de desktop-app vind je deze onder BIBLIOTHEEK aan de linkerkant in Gemaakt voor jou.

Meer informatie over Gemaakt voor jou-playlists.

Gemaakt voor iedereen

Deze worden samengesteld door muziekexperts wereldwijd en je vindt ze in Bladeren op je desktop of in Zoeken op mobiel. We hebben ze zelfs voor je gecategoriseerd in Genres en stemmingen.

Een aantal van deze playlists zijn gepersonaliseerd. Je ziet dus misschien andere nummers in de playlist dan iemand anders. Als een playlist bijvoorbeeld 'meezinghits' bevat, staan er nummers in waarvan je de tekst ook echt kent!

Maak je eigen

Kies hieronder je apparaat voor details.

Een playlist maken

1. Tik op Bibliotheek .
  2. Tik onder Muziek op Playlists.
  3. Tik op Playlist aanmaken.
  4. Geef je playlist een naam en tik op MAKEN.

Nummers en podcastafleveringen toevoegen

Tik nadat je een playlist hebt gemaakt op NUMMERS TOEVOEGEN voor suggesties. Veeg naar rechts of Zoek voor meer.

Als je later nummers wilt toevoegen:

1. Tik op  (iOS)  (Android) op het nummer of de podcastaflevering.
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Een playlist bewerken

Tik op (iOS)  (Android) op de playlist en vervolgens op Playlist bewerken:

• Verwijder nummers of podcastafleveringen met .
  • Om de volgorde van nummers of podcast -afleveringen te wijzigen tik je op  en versleep je de items (alleen Premium).

Een playlist verwijderen

1. Tik op  (iOS)  (Android) in de playlist.
  2. Tik op Playlist verwijderen.

Tip: per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Een playlist maken

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Nieuwe playlist.
  2. Geef je playlist een naam en klik op MAKEN.

Tip: aanpassen met een coverafbeelding en een beschrijving.

Nummers toevoegen

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer.
  2. Klik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Je kunt nummers ook naar een playlist slepen.

Tip: heb je wat inspiratie nodig? Premium-abonnees ontvangen Aanbevolen nummers onderaan iedere playlist die ze maken. Dit zijn voorgestelde nummers op basis van de naam van de playlist en de huidige trackvermeldingen.

Een playlist bewerken

Een nummer verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen uit deze playlist.

Volgorde van nummers wijzigen:

1. Klik en houd een nummer ingedrukt.
  2. Sleep het nummer naar de gewenste positie.

Tip: bekijk Sorteren en filteren voor meer manieren om de volgorde te wijzigen.

Een playlist verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist.
  2. Klik op Verwijderen.

Tip: Per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Heb je wat inspiratie nodig?

Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan elke playlist die je maakt. Dit zijn voorgestelde nummers op basis van wat je al hebt toegevoegd en de naam van de playlist.

Voorgestelde nummers

Voor: Spotify Free op je mobiel/tablet

Wij zullen nummers en artiesten aanraden terwijl jij je playlists maakt en bewerkt. Hoe meer je luistert, hoe beter de suggesties worden.

Als je minder dan 15 nummers in je playlists met Nummers die ik leuk vind hebt staan, geven we je bovendien Extra nummers op basis van wat wij denken dat je leuk zult vinden. Je kunt deze nummers vervangen door er zelf meer toe te voegen. Hiervoor hoef je alleen maar te tikken  op wat alles wat je leuk vindt.