Playlists

Een playlist is eenvoudigweg een verzameling nummers. Je kunt ze voor jezelf maken, je kunt ze delen en je kunt genieten van de miljoenen andere playlists die zijn gemaakt door Spotify, artiesten en Spotify-fans wereldwijd.

Tip: je kunt je muziek nog beter organiseren met Playlist-mappen.

Speciaal voor jou

De vele playlists die Spotify speciaal voor jou maakt, zoals Discover Weekly enRelease Radar, zijn gebaseerd op jouw luistergewoonten – wat je leuk vindt, deelt, opslaat, zelfs wat je overslaat – en die van mensen met dezelfde smaak.

Je kunt deze vinden in Bladeren, onder Ontdekken. Op mobiel worden ze vaak uitgelicht in Home

Gemaakt voor iedereen

Ze worden samengesteld door muziekdeskundigen van over de hele wereld en je kunt ze vinden in Bladeren. We hebben ze zelfs voor je gecategoriseerd in Genres en stemmingen.

We personaliseren sommige van deze playlists, dus de lijst met nummers voor jou kan verschillen met die voor iemand anders. Als een playlist bijvoorbeeld 'meezinghits' bevat, voegen we nummers toe waarvan je de tekst echt zult kennen!

Maak je eigen

Kies hieronder je apparaat voor details.

Een playlist maken

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Nieuwe playlist.
  2. Geef je playlist een naam en klik op MAKEN.

Tip: pas de playlist aan met een coverafbeelding en een beschrijving.

Voeg nummers toe aan playlists

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer.
  2. Klik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Je kunt nummers ook naar een playlist slepen.

Tip: Heb je wat inspiratie nodig? Premium-abonnees ontvangen Aanbevolen nummers onderaan iedere playlist die ze maken. Dit zijn voorgestelde nummers op basis van de naam van de playlist en de huidige trackvermeldingen.

Een playlist bewerken

Een nummer verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen uit deze playlist.

De volgorde van nummers in een playlist veranderen:

1. Houd een nummer ingedrukt.
  2. Sleep het nummer naar de gewenste positie.

Tip: bekijk hoe Sorteren en filteren werkt voor een andere manier om de volgorde van nummers in playlists te veranderen.

Een playlist verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist.
  2. Klik op Verwijderen en vervolgens op VERWIJDEREN om te bevestigen.

Tip: Per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Een playlist maken

1. Tik op Bibliotheek .
  2. Tik onder Muziek op Playlists.
  3. Tik op Playlist aanmaken.
  4. Geef je playlist een naam en tik op MAKEN.

Nummers toevoegen aan playlists

Als je een playlist hebt gemaakt, krijg je direct de mogelijkheid om er nummers aan toe te voegen. Als je later nummers wilt toevoegen:

1. Tik op  (iOS)  (Android) rechts naast het nummer of in de rechterbovenhoek van de weergave Wordt nu afgespeeld.
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Een playlist bewerken

Nummers verwijderen:

1. Tik op (iOS)  (Android) in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Tik op links van het nummer.
  4. Tik op Verwijderen.

De volgorde van nummers in een playlist veranderen (alleen Premium):

1. Tik op  (iOS)  (Android) in de rechterbovenhoek van de playlist.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Houd rechts van een nummer ingedrukt en sleep het omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

Een playlist verwijderen

1. Ga naar de playlist die je wilt verwijderen.
  2. Tik op  (iOS)  (Android) in de rechterbovenhoek van de playlist.
  3. Tik op Playlist verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.

Tip: Per ongeluk een playlist verwijderd? Ontdek hoe je deze kunt herstellen.

Heb je wat inspiratie nodig?

Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan elke afspeellijst die je maakt. Dit zijn voorgestelde nummers op basis van de naam van de playlist en de huidige trackvermeldingen.

Voor: Spotify Free op je mobiel/tablet

Wij zullen nummers en artiesten aanraden terwijl jij je playlists maakt en bewerkt. Hoe meer je luistert, hoe beter de suggesties worden.

Als je minder dan 15 nummers in je playlists met Nummers die ik leuk vind hebt staan, geven we je bovendien Extra nummers op basis van wat wij denken dat je leuk zult vinden. Je kan deze nummers vervangen door er zelf meer toe te voegen. Hiervoor hoef je alleen maar te tikken  op wat alles wat je leuk vindt.