Sorteren en filteren

Sorteer en filter Spotify om te bepalen hoe de muziek wordt weergegeven en afgespeeld. Kies hieronder een optie en je apparaat voor meer informatie.

Sorteren

Verander de volgorde van de muziek in de app.

Sorteer nummers in playlists

Tip: dit werkt ook voor Nummers in Bibliotheek.

1. Klik op de kolom waarop je wilt sorteren, bijvoorbeeld:
    • Alfabetisch, op TITEL, ARTIEST of ALBUM.
    • Op meest recent toegevoegd, met .
    • Op duur van het nummer, met .
      Opmerking: wijzig de venstergrootte van de app om meer kolommen te zien.
  2. Klik nog een keer op de kolom om de volgorde om te draaien en klik nog eens om terug te keren naar de oorspronkelijke volgorde.

Als je de playlist hebt gemaakt, kun je nummers ook naar de gewenste positie verslepen. Klik op een nummer en houd het ingedrukt om het nummer naar boven of beneden te slepen.

Playlists sorteren in je bibliotheek.

Om je playlists in het menu aan de linkerkant in een andere volgorde te zetten, klik je op een titel van een playlist en houd je deze ingedrukt om de playlist naar boven of naar beneden te slepen.

Je kunt je playlists ook in mappen ordenen:

1. Klik met de rechtermuisknop op een playlist in het menu aan de linkerkant van de desktop-app.
  2. Selecteer Map aanmaken.
  3. Geef je playlist een naam en druk op Enter.
  4. Sleep playlisten naar een map. Je kunt zelfs mappen binnen mappen maken.

Albums en artiesten sorteren in je bibliotheek.

Selecteer Albums of Artiesten in het linkermenu en kies een volgorde in het vervolgkeuzemenu Gesorteerd op.

Op je mobiel en tablet kun je het volgende sorteren:

• Volgorde van nummers in playlists:
    • Alfabetisch, op Titel, Artiest of Album.
    • Of op Onlangs toegevoegd.
  • Playlists, Artiesten en Abums in Bibliotheek:
    • Alfabetisch op Naam, Titel, of Artiest.
    • Onlangs afgespeeld
    • Onlangs toegevoegd
    • Relevantie. ​​​

Opmerking: sorteeropties kunnen variëren, afhankelijk van de lijst die je aan het sorteren bent.

Zo doe je dat:

1. Ga naar de lijst die je wilt sorteren.
  2. (Op iOS) Trek naar beneden en laat weer los om Sorteren rechtsboven weer te geven. Tik erop.
    (Op Android) Tik op , en selecteer Playlist ordenen.
  3. Tik op je voorkeursinstelling.
  4. Herhaal deze stappen om de volgorde om te draaien of een andere sorteeroptie te kiezen.

Filteren

Kies ervoor om alleen bepaalde inhoud in lijsten met nummers te laten zien.

Met filteren in de desktop-app kun je bepaalde inhoud weergeven op basis van een zoekterm in een playlist of Nummers in je Bibliotheek.

1. Selecteer Filter boven de lijst met nummers.
  2. Voer een zoekterm in, bijvoorbeeld 'baby'. Alleen titels met die term worden nu weergegeven.
  3. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of klik je op X om het filter te verwijderen.

Zoek PlaylistsAlbumsen Artiesten in Bibliotheek.

1. Ga naar de lijst die je wilt filteren.
  2. (Op iOS) Trek het scherm naar beneden om Zoeken in playlists/albums/artiesten bovenaan weer te geven.
    (Op Android) Tik op  en selecteer Zoeken in playlists/albums/artiesten.
  3. Voer een zoekterm in om bepaalde inhoud te zien, bijvoorbeeld 'baby'. Alleen titels met die term worden nu weergegeven.
  4. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of tik je op X of  Annuleren om het filter te verwijderen.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen Downloads of Geïmporteerde muziek te laten zien (je lokale bestanden) in Bibliotheek.

Opmerking: filteropties kunnen variëren, afhankelijk van de lijst die je aan het filteren bent. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, herhaal je deze stappen en tik je opnieuw op het geselecteerde filter.