Sorteren en filteren

Sorteer en filter Spotify om te bepalen hoe de muziek wordt weergegeven en afgespeeld. Kies hieronder een optie en je apparaat voor meer informatie.

Sorteren

Verander de volgorde van de muziek in de app.

Playlists, Artiesten en Albums in Bibliotheek sorteren

1. Ga naar de lijst die je wilt sorteren.
  2. Trek naar beneden en laat weer los om Filters rechtsboven weer te geven. Tik erop.
  3. Tik op de gewenste sorteeroptie.
  4. Herhaal deze stappen om de volgorde om te draaien of een andere sorteeroptie te kiezen.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen Downloads in Bibliotheek weer te geven.

Sorteer nummers in playlists

Voor iPhone/iPad:

1. Ga naar de playlist die je wilt sorteren.
  2. Trek naar beneden en laat weer los om  rechtsboven weer te geven. Tik erop.
    Opmerking: om Nummers die je leuk vindt te sorteren, trek je naar beneden en tik je op Filters in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op hoe je wilt sorteren, bijv. op Onlangs toegevoegd.

Voor Android:

1. Ga naar de playlist die je wilt sorteren.
  2. Tik op  in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Playlist sorteren.
    Opmerking: in Nummers die je leuk vindt, tik je op Nummers die je leuk vond sorteren.
  4. Tik op hoe je wilt sorteren, bijv. op Onlangs toegevoegd.

Opmerking: sorteeropties kunnen variëren, afhankelijk van de lijst die je aan het sorteren bent.

Sorteer nummers in playlists

Tip: dit werkt ook voor Nummers die je leuk vindt in Bibliotheek.

1. Klik op de kolom waarop je wilt sorteren, bijvoorbeeld:
    • Alfabetisch, op TITEL, ARTIEST of ALBUM.
    • Op meest recent toegevoegd, met .
    • Op duur van het nummer, met .
      Tip: wijzig de venstergrootte van de app om meer kolommen te zien.
  2. Klik nog een keer op de kolom om de volgorde om te draaien en klik nog eens om terug te keren naar de oorspronkelijke volgorde.

Als je de playlist hebt gemaakt, kun je nummers ook naar de gewenste positie verslepen. Klik op een nummer en houd het ingedrukt om het nummer naar boven of beneden te slepen.

Playlists sorteren in je bibliotheek.

Om je playlists in het menu aan de linkerkant in een andere volgorde te zetten, klik je op een titel van een playlist en houd je deze ingedrukt om de playlist naar boven of naar beneden te slepen.

Je kunt je playlists ook in mappen ordenen.

Albums en artiesten sorteren in je bibliotheek.

Selecteer Albums of Artiesten in het linkermenu en kies een volgorde in het vervolgkeuzemenu Gesorteerd op.

Filteren

Kies ervoor om alleen bepaalde inhoud in lijsten te laten zien of een bepaald nummer in een playlist te zoeken.

Zoek Playlists, Albums en Artiesten in Bibliotheek.

1. Ga naar de lijst die je wilt filteren.
  2. Trek het scherm naar beneden om Zoeken in playlists/albums/artiesten bovenaan weer te geven. Tik erop.
  3. Voer een specifieke zoekterm in. Alleen titels met die term worden nu weergegeven.
  4. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of tik je op X of Annuleren om het filter te verwijderen.

Nummers zoeken in playlists

Voor iPhone/iPad:

1. Ga naar de playlist.
  2. Trek naar beneden en laat weer los om Filter bovenaan weer te geven. Tik erop.
    Opmerking: in Nummers die je leuk vindt, tik je op Zoeken in nummers die je leuk vond.
  3. Voer een specifieke zoekterm in. Alleen titels met die term worden nu weergegeven.
  4. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of tik je op X of Annuleren om het filter te verwijderen.

Voor Android:

1. Ga naar de playlist.
    Opmerking: in Nummers die je leuk vindt, trek je naar beneden en laat je weer los om Zoeken in nummers die je leuk vond weer te geven.
  2. Tik op  in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Zoeken in playlist.
  4. Voer een specifieke zoekterm in. Alleen titels met die term worden nu weergegeven.
  5. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of tik je op X of Annuleren om het filter te verwijderen.

Opmerking: filteropties kunnen variëren, afhankelijk van de lijst die je aan het filteren bent. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, herhaal je deze stappen en tik je opnieuw op het geselecteerde filter.

Met filteren in de desktop-app kun je bepaalde inhoud weergeven op basis van een zoekterm in een playlist of Nummers die je leuk vindt in Bibliotheek.

1. Selecteer Filter boven de lijst met nummers.
  2. Voer een specifieke zoekterm in. Alleen titels met die term worden nu weergegeven.
  3. Om naar de oorspronkelijke lijst terug te gaan, wis je je zoekopdracht of klik je op X om het filter te verwijderen.