Muziek en podcasts delen

Muziektippers opgelet! We hebben het gemakkelijk voor je gemaakt om rechtstreeks vanuit de app te delen.

1. Ga naar wat je wilt delen en selecteer  (desktop en iOS)/  (Android).
    Tip: je kunt er op de desktop of in de web player ook met de rechtermuisknop op klikken.
  2. Selecteer Delen. Daar kun je:
    • delen met alle vermelde sociale of berichtenapps.
    • Kies Link kopiëren voor een link die je kunt plakken waar je maar wilt.
      Opmerking: dit is de enige manier waarop je kunt delen in de web player.
    • Een Spotify-code delen (hieronder vind je meer informatie).

Op de desktop kun je ook een embed-code kopiëren om op websites te delen.

Hoe zit dat met verborgen playlists?

De deelfunctie zal een playlist delen, zelfs als je hier een verborgen playlist van hebt gemaakt. De ontvanger kan deze lijst bekijken, afspelen en volgen, en kan deze delen met anderen die de lijst op hun beurt ook weer kunnen bekijken, afspelen en delen.

Opmerking: als je de playlist op gezamenlijk hebt gezet, dan kan elke ontvanger de playlist bewerken.

Een Spotify-code delen

Voor: mobiel, tablet en desktop

Opmerking: Spotify heeft hier toegang tot je camera voor nodig. Meer informatie over gegevens die je deelt met Spotify.

1. Ga naar wat je wilt delen en selecteer  (desktop en iOS)/  (Android).
  2. De code staat onder de albumhoes.
  3. Er zijn twee manieren om te delen:
    • Laat je vriend de code scannen met zijn/haar telefoon.
    • Maak een screenshot en stuur deze vanuit de fotogalerij naar je vriend. Hij of zij hoeft dan alleen maar de code te scannen om te luisteren.

Ga voor een Spotify-code in hoge resolutie naar spotifycodes.com.

Een Spotify-code scannen

Voor: mobiel en tablet

1. Tik op Zoeken  in het menu onderaan in het scherm.
  2. Tik op de camera .
  3. Indien je dit nog niet hebt gedaan, geef Spotify dan toegang tot je camera, door op SCANNEN te tikken en vervolgens op TOESTAAN.
  4. Richt je camera op een Spotify-code of tik op UIT FOTO'S SELECTEREN als je de code-afbeelding in de fotogalerij hebt opgeslagen.
Voor het laatst bijgewerkt op: 24 februari, 2020