Lokale bestanden

Maak van Spotify je alles-in-een-muziekspeler.

Naast de meer dan 35 miljoen nummers die we aanbieden, kun je je Spotify-app ook gebruiken om muziekbestanden af te spelen die op je computer zijn opgeslagen (dit noemen we 'lokale bestanden').

Opmerking: bestanden of downloads van illegale bronnen zijn niet toegestaan.

1. Klik op  in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Instellingen
  2. Scroll omlaag naar Lokale bestanden
  3. De bestanden in Mijn muziek en Downloads worden automatisch geselecteerd. Schakel alle bronnen uit waar je Spotify geen toegang tot wilt geven.
  4. Klik op VOEG BRON TOE om een andere map te selecteren.

Ondersteunde bestandstypes

• .mp3
  • .m4p (tenzij deze video bevat)
  • .mp4 (als QuickTime op je computer is geïnstalleerd)

Opmerking: de iTunes-indeling zonder verlies (M4A) wordt niet ondersteund.

Opmerking: deze functie is niet beschikbaar voor de gratis versie van Spotify op mobiel. Meer informatie over Spotify Free op mobiel.

Voor: Premium

1. Importeer je lokale bestanden naar Spotify met behulp van de desktop-app (zie de instructies voor 'Desktop' hierboven).
  2. Voeg de bestanden toe aan een playlist.
  3. Log in bij Spotify op je mobiel of tablet en zorg dat deze met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden als je computer.
  4. Selecteer de playlist die de lokale muziekbestanden bevat.
  5. Schakel Downloaden in.

Werkte dit niet?

Controleer het volgende als je ze niet kunt zien op je mobiele telefoon of tablet nadat je ze hebt toegevoegd aan de desktop-app:

• Je bent zowel op je desktop als je mobiele telefoon of tablet ingelogd op hetzelfde account.
  • Je apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Je hebt de nieuwste versie van Spotify geïnstalleerd (op beide apparaten).
  • De firmware van je apparaat is bijgewerkt.

Hulp nodig?

Opmerking: bestanden of downloads van illegale bronnen zijn niet toegestaan.

Spotify ondersteunt de volgende bestandstypes:

• .mp3
  • .m4p (tenzij deze video bevat)
  • .mp4 (als QuickTime op je computer is geïnstalleerd)

De iTunes-indeling zonder verlies (M4A) wordt niet ondersteund.

We zullen ons best doen om lokale bestanden die niet worden ondersteund, te matchen met nummers in de Spotify-catalogus.

Sommige nummers hebben mogelijk een beschermende beperkte indeling. Je kunt QuickTime installeren op je pc om de meeste nummers op Spotify af te spelen.

Als Spotify een bestand niet kan importeren, zullen we ons best doen om het te matchen met nummers in de Spotify-catalogus. De versie waar we het mee matchen kan mogelijk afwijken van het origineel.