Lokale bestanden

Naast luisteren naar de miljoenen nummers die op Spotify te vinden zijn, kun je de app ook gebruiken om legale audiobestanden op je apparaat af te spelen.

Opmerking: je moet misschien toegang verlenen via de instellingen van je apparaat.

iOS

1. Swipe naar links of tik op je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen en privacy .
  3. Scrol omlaag naar Lokale bestanden.
  4. Zet Audiobestanden van dit apparaat tonen aan .
  5. Ga naar je bibliotheek . De map Lokale bestanden zou nu moeten verschijnen in Playlists.
  6. Kies de bron van het bestand om audio toe te voegen aan de Spotify-map op je apparaat:

Werkt het niet?

De Spotify-map kan verdwijnen uit Op mijn iPhone als het Help-bestand erin wordt verwijderd. Start de Spotify-app opnieuw op om de map opnieuw weer te geven.

Android

1. Swipe naar links of tik op je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen en privacy .
  3. Scrol omlaag naar Lokale bestanden.
  4. Zet Audiobestanden van dit apparaat tonen aan .
  5. Ga naar je bibliotheek . Je muziek wordt nu opgeslagen in Lokale bestanden.
  6. Kies de bron van het bestand om audio toe te voegen aan je apparaat:

Voor zowel Mac als Windows vind je op de ondersteuningssite van Google ook andere manieren om bestanden over te dragen.

Desktop

1. Klik bovenaan op je profielfoto en selecteer Instellingen.
  2. Scrol omlaag naar Bibliotheek en zet Lokale bestanden tonen aan .
  3. Zet onder Nummers tonen uit de mappen te kiezen waartoe Lokale bestanden toegang heeft. Of klik op Een bron toevoegen om een andere map te selecteren.
  4. Ga naar je bibliotheek . Je muziek wordt nu opgeslagen in Lokale bestanden.

Crossfade

Als crossfade aan staat, gebruikt Spotify crossfading tussen lokale bestanden met dezelfde sampleselheid en hetzelfde aantal kanalen (mono/stereo).