Lokale bestanden

Maak van Spotify je alles-in-een-muziekspeler.

Naast de meer dan 30 miljoen nummers die we aanbieden, kun je je Spotify-app ook gebruiken om muziekbestanden af te spelen die op je computer zijn opgeslagen (dit noemen we 'lokale bestanden').

Opmerking: bestanden of downloads van illegale bronnen zijn niet toegestaan.

Lokale bestanden toevoegen

1. Klik op  in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Instellingen
  2. Scrol omlaag naar Lokale bestanden
  3. De muziekbestanden in de mappen Mijn muziek, Downloads en iTunes worden automatisch geselecteerd. Schakel alle bronnen uit waar je Spotify geen toegang tot wilt geven.
  4. Klik op EEN BRON TOEVOEGEN om Spotify toegang te geven tot andere mappen met persoonlijke muziekbestanden.

Spotify ondersteunt .mp3- en .m4p- bestanden (tenzij ze video bevatten). Als QuickTime op je computer is geïnstalleerd, dan worden .mp4- bestanden ook ondersteund.

Importeer eerst je lokale bestanden naar Spotify met behulp van de desktop-app (zie de instructies voor 'Desktop' hierboven) en voeg de bestanden toe aan een afspeellijst. Vervolgens:

1. Log in bij Spotify op je mobiel of tablet en zorg dat deze met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als je computer.
  2. Selecteer de afspeellijst die de lokale muziekbestanden bevat.
  3. Schakel Downloaden in.

Veelgestelde vragen

Om lokale bestanden aan je mobiel of tablet toe te voegen, moet je ze eerst via de desktop-app importeren en ze toevoegen aan een afspeellijst om ze met je apparaat te synchroniseren.

Controleer het volgende als je ze niet kunt synchroniseren met je mobiele telefoon of tablet nadat je ze hebt toegevoegd aan de desktop-app:

• Je moet zowel op je desktop en je mobiele telefoon of tablet ingelogd zijn op hetzelfde account.
  • Beide apparaten moeten verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Spotify hebt geïnstalleerd (op beide apparaten).
  • Zorg ervoor dat de firmware van je apparaat up-to-date is.

Spotify ondersteunt .mp3-, .mp4- en .m4p- bestanden. .mp4-bestanden die video bevatten, of de iTunes-indeling zonder verlies (M4A), worden niet ondersteund, maar we zullen ons best doen om lokale bestanden die niet worden ondersteund, te matchen met nummers in de Spotify-catalogus.

Opmerking: bestanden of downloads van illegale bronnen zijn niet toegestaan.

Sommige nummers hebben mogelijk een beschermende beperkte indeling. Je kunt QuickTime installeren op je pc om de meeste nummers op Spotify af te spelen.

Als Spotify een bestand niet kan importeren, zullen we ons best doen om het te matchen met nummers in de Spotify-catalogus. De versie waar we het mee matchen kan mogelijk afwijken van het origineel.

Werkt het niet?

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, maar problemen hebt met het importeren van lokale bestanden:

• Probeer dan een andere wifiverbinding te gebruiken (maar zorg ervoor dat alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk).
  • Voeg de bestanden toe aan een andere afspeellijst.
  • Installeer Spotify opnieuw op alle apparaten.
Voor het laatst bijgewerkt op 06 augustus, 2018