Spotify Radio

Spotify Radio kiest de muziek voor jou, zodat je zonder enige moeite kunt luisteren naar de muziek die jij leuk vindt.

Maak een radiozender aan de hand van een nummer, album, artiest of playlist en Spotify speelt op basis daarvan muziek af.

Je kunt de zender tijdens het luisteren verder naar eigen smaak aanpassen.

Kies hieronder een apparaat en ontdek hoe het werkt.

1. Klik op Radio.
  2. Klik op CREËER EEN NIEUW STATION.
  3. Voer een nummer, artiest of playlist in en selecteer je keuze om aan de slag te gaan.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of playlists zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Tip: je kunt ook radiozenders starten vanaf een andere plek in de app. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een nummer, album, artiest of playlist en selecteer Ga naar (Nummer/Album/Artiest/Playlist) Radio.

Een radiozender opslaan

Klik opVOLGEN op de pagina van de zender. Je vindt de zender terug in Bibliotheek, onderZenders

Opmerking: klik met je rechtermuisknop op de zender en selecteer Niet meer volgen om deze te verwijderen.

Radiozenders personaliseren

Klik op  of   tijdens het afspelen van een nummer en de zender wordt aangepast op basis van jouw smaak.

Opmerking: het aantal functies van Spotify Radio in de web player is beperkt. We raden aan de Spotify-app te downloaden om er volledig van te kunnen genieten.

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer, album of playlist.
  2. Selecteer Radio aanzetten.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of playlists zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Radiozenders personaliseren

Klik op  of   tijdens het afspelen van een nummer en de zender wordt aangepast op basis van jouw smaak.

Voor: Premium (meer informatie over Gratis Spotify op mobiel).

1. Tik op Zoeken .
  2. Voer een artiestennaam in om hun radiozender te vinden.
  3. Of klik op Radio om zenders te vinden op basis van iets anders.

Opmerking: sommige nummers, artiesten of playlists zijn mogelijk niet beschikbaar op Spotify Radio.

Je kunt ook een radiozender starten vanaf een andere plek in de app. Tik op  (iOS) of  (Android) naast een nummer, album, artiest of playlist en selecteer Naar radio.

Een radiozender opslaan

Tik op VOLGEN op de pagina van de zender. Je vindt de zender terug in Bibliotheek, onder Zenders.

Een zender verwijderen

1. Tik op Bewerken in de rechterbovenhoek in Zenders
  2. Tik links van de zender op  en tik op VERWIJDEREN.

Radiozenders personaliseren

1.    Tik op de balk Wordt nu afgespeeld.
2.    Tik op  of op  wanneer een nummer wordt afgespeeld. De zender wordt aangepast op basis van jouw smaak.