Klok-app van Google™

Voor: Android™-telefoon

Met Spotify en de Klok-app van Google™ kun je van alle nummers, albums, artiesten en playlists je wekker maken.

Aan de slag

Zorg ervoor dat zowel Spotify als de Klok-app op je Android™-telefoon is geïnstalleerd.

Als je nog geen Spotify hebt, kun je het downloaden via Google Play. Als je nog geen account hebt, kun je een account maken.

Op een aantal Android™-apparaten is de Klok-app standaard geïnstalleerd. Je kunt de app ook downloaden via Google Play voor alle Android™-telefoons.

De wekker zetten

1. Open de Klok-app van Google™.
  2. Tik op het tabblad WEKKER op een wekker.
  3. Tik op het wekkersymbool (belletje) en tik daarna op OK.
  4. Tik op het tabblad SPOTIFY.
  5. Tik op Verbinden en ga door om de app toegang te geven tot je Spotify-account.
  6. Op het tabblad Spotify vind je nu persoonlijke aanbevelingen, waaronder playlists voor in de ochtend. Als je iets specifieks zoekt, tik je rechtsonderin op het zoekpictogram.
  7. Tik op een nummer, album, artiest of playlist om een voorbeeld te beluisteren en een van deze items als wekker in te stellen. Als je keuze is ingesteld, wordt er een vinkje weergegeven.
    Tip: Tik nogmaals om het voorbeeld te stoppen. Je selectie blijft actief totdat je iets anders selecteert.
  8. Ga nadat je de selectie hebt gemaakt terug naar het tabblad WEKKER. Hier kun je de tijd voor de wekker, de trilmodus en andere opties instellen.

Als het tijd is voor je wekker, wordt de door jou gekozen muziek afgespeeld. Je kunt vervolgens snoozen of de wekker uitzetten. Als je de wekker uitzet, kun je op Verdergaan met afspelen tikken om te blijven luisteren.

De wekker wijzigen

1. Open de Klok-app van Google™.
  2. Tik op het tabblad WEKKER op de wekker.
  3. Tik op het Spotify-logo (de huidige selectie wordt weergegeven).
  4. Tik op het tabblad SPOTIFY.
  5. Tik op een nummer, album, artiest of playlist om de wekker te wijzigen. Als je keuze is ingesteld, wordt er een vinkje weergegeven.

Veelgestelde vragen

Ja, er wordt een door jou gekozen nummer/artiest/playlist/album afgespeeld zoals een standaard wekkergeluid zou worden afgespeeld. De muziek wordt afgespeeld via de luidsprekers van je telefoon, op het volume dat is ingesteld voor je wekkers. Het geluid wordt zelfs afgespeeld als je een koptelefoon hebt aangesloten.

Als er verbindings- of andere problemen zijn, wordt het standaard wekkergeluid in de Klok-app gebruikt.

Nee! Spotify in de Klok-app is beschikbaar voor zowel gebruikers van Spotify Free als Premium-gebruikers.

Opmerking: Als je de gratis service gebruikt, hoor je audioadvertenties en wordt je muziek geshuffeld, net als in de Spotify-app zelf. Afzonderlijke nummers worden geshuffeld op album.

1. Ga in de Klok-app naar het tabblad SPOTIFY
  2. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
  3. Verwijder Spotify als mediaprovider voor de Klok-app.

Op dit moment is het niet mogelijk om een doelapparaat in te stellen. De wekker wordt altijd afgespeeld via de luidspreker van je telefoon.

Nee, nummers/playlists/artiesten/albums worden altijd vanaf het begin afgespeeld.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 augustus, 2018