Kun je niet vinden wat je zoekt?

Je podcast claimen in Spotify for Podcasters

Host je al een podcast met Spotify for Podcasters (voorheen Anchor)? Log dan in met je Spotify-account of je bestaande inloggegevens.

Word je niet gehost op Spotify, maar wil je wel toegang tot je Spotify-analyses? Claim dan je show op Spotify for Podcasters:

 1. Ga naar Spotify for Podcasters.
 2. Selecteer Ergens anders als je je podcast host via een platform als Buzzsprout, Libsyn, Podbean of een ander platform dat niet Spotify is.
 3. Log in op je Spotify-account.
  Opmerking: Als je nog geen Spotify-account hebt, kun je er gratis een maken.
 4. Plak de RSS-feed van je podcast.
 5. We sturen ter verificatie een e-mail naar het e-mailadres in je RSS-feed. Kopieer de 8-cijferige code uit de e-mail en plak deze in het verzendformulier.
  Tip: Als je de verificatiemail niet hebt ontvangen, kun je deze stappen proberen.
 6. Voeg podcastinfo toe zoals categorie, taal en land.
 7. Controleer alle details en verzend.

Toegang verlenen of verwijderen

Meerdere teamleden kunnen met de bovenstaande stappen toegang krijgen tot dezelfde podcast. Elk teamlid heeft een eigen Spotify-account en toegang tot het e-mailadres in de RSS-feed nodig om bij de podcast te komen.

Shows die op Spotify worden gehost zijn alleen toegankelijk met de bestaande inloggegevens.

Opmerking: heb je je podcast geclaimd of geüpload met het verkeerde Spotify-account en wil je het account dat toegang heeft tot Spotify for Podcasters wijzigen? Dan kun je het beste inloggen op het juiste Spotify-account en daarna opnieuw toegang claimen door de bovenstaande stappen te volgen.

Was dit artikel nuttig?