Alexa

Met spraakbediening kun je jouw muziek bedienen met Amazon Alexa.

Opmerking: je hebt een Premium-account nodig om Spotify af te spelen met Alexa.

Aan de slag

Verbind Spotify met Alexa en maak Spotify de standaard muziekspeler. Selecteer hieronder een app om te leren hoe het werkt.

1. Open de mobiele Amazon Alexa-app.
  2. Selecteer Instellingen, dan Muziek en media.
  3. Kies Standaard muziekservices.
  4. Onder Standaard muziekbibliotheek, tik om naar beneden te trekken en kies Spotify. Jouw Spotify-account is nu verbonden met Alexa.
  5. Vraag Alexa om iets af te spelen ("Alexa, speel muziek op Spotify").
    Opmerking: Alexa zal nu automatisch Spotify gebruiken als standaard muziekspeler. Je hoeft dus niet meer "op Spotify" aan te geven bij je stemcommando's.
  1. Log in op de Alexa-webapp.
  2. Klik op Muziek, video, en boeken.
  3. Kies Spotify en klik op Verbind je account. Je wordt omgeleid om in te loggen op Spotify.
  4. Voer je inloggegevens in. Jouw Spotify-account is nu verbonden met Alexa.
  5. Vraag Alexa om iets af te spelen ("Alexa, speel muziek op Spotify").
    Opmerking: Alexa zal nu automatisch Spotify gebruiken als standaard muziekspeler. Je hoeft dus niet meer "op Spotify" aan te geven bij je stemcommando's.

Ondersteunde apparaten

Amazon Echo, Amazon Echo Show, Amazon Echo Dot, Amazon Echo Spot, Amazon Tap, Amazon Fire TV Cube en Sonos One.

Ga voor meer informatie naar de ondersteuningssite van Amazon.